Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traktor s2

Aurel Nicolae

Postări Recomandate

Buna tuturor. In urma cu ceva timp mi-am luat un controler Traktor s2 mk2 care avea un defect. Unul dintre potentiometre nu functiona.Buba acuma incepe. Potentiometru nu era unul original si plus de asta cine a lucrat acolo nu prea sa priceput asa ca a atins un condensator acesta nu mai exista. Problema mea ca nu stiu ce valoare are. Asa ca va intreb pe voi daca cumva stiti de vreo schema a acestui model de consola ca as vrea sa o repar. Multumesc si Craciun fericit tuturor. 

Editat de Aurel Nicolae
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Aurel Nicolae

3

• validae

2

• GeoMar

1

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

O poză Macro cu zona respectivă a plăcii poate ar ajuta.

O metodă de a posta poze de dimensiune mare pe forum:

Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload
Apoi daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,,
Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea.
Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi...

Editat de validae
Link spre comentariu

E mişcată rău fotografia, dar ideea e să te uiţi şi la celelalte butoane (microcontacte) şi să vezi că la fiecare, la câte unul din pini trebuie să fie câte un rezistor conectat cu un conensator similar, cu unul din capetele condensatorului la masă.Vezi ce valoare au alea şi pui la fel.Chestia e că acele condensatoare nu sunt critice, pot avea valori între să zicem 10nF şi 100n fără probleme...

Editat de validae
Link spre comentariu
La 22.12.2020 la 8:59, Aurel Nicolae a spus:

... Acuma astept sa imi ajunga potentiometru ...

Dupa inscriptia de pe PCB ( ENC8) , nu prea pare sa fie potentiometru, este un encoder (ENC8, cei 3 pini langa rezistentele SMD) si cu ewitch (cei 2 pini langa condul SMD lipsa).

Uite cum arata un encoder.

Encoder.jpg

Link spre comentariu

C339 este pentru de-bouncing (sa taie din oscilatiile contactului la inchidere, curenti mici => contact nu prea ferm din prima). Asa cum a sugerat validae, orice intre 10 si 100n face treaba acolo. Lipsa lui poate duce (sau nu, dar e bine sa-l ai) la comportament impredictibil la nivel de apasare de buton.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări