sesebe Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Subwooferul în mașină numai pt *mai controlat* nu se pune. 99.9% dintre melodii nu au nevoie de subwoofer. Subwoofere au fost inventate și s-au raspindit cind au fost inventate sistemele home-teatre pt a putea reproduce sunetele generate de efectele speciale. Pt ascultat muzica într-un regim *mai controlat* se folosesc woofere de calitate iar acestea sint semnificativ mai scumpe decit subwoofere de duzina (90% dintre cele raspindite). Un woofer care sa sune bine are diametru mare la membrana, sensibilitate ridicata și coboare bine în frecventa. Exceptind frecventele foarte joase (sub 80hz sa zicem) pt reprodus restul benzii audio este suficienta tensiunea de alimentare a mașinii și montaj în punte. Am rămas uimit cit de tare înseamnă să asculți la 1W *RMS*. Chiar nu credeam ca înseamnă asa de tare. Am făcut niște măsurători recent pe boxele mele și am injectat 1W *RMS* pt a măsură sensibilitatea în condițiile standard (1m distanta, 1W - 2.83V RMS). Pt mașinile cu portbagaj separat de compartimentul pasagerilor este suficient sa se monteze în panoul despărțitor 2 difuzoare de calitate și diametru mare și astfel portbagajul devine incinta pt difuzoare. Am ascultat la cineva, pe sistemul standard al mașinii (și nu era ceva de top) cu difuzoare de 8W de banda larga rusești din anii 80, difuzoarele din boxele pick-ului Akord. Sunau minunat. Dacă vrei sa schimbi sistemul audio pt agățat pitipoance, atunci trebuie sa schimbi mașină mai intii. Un BMW vechi de 5-10 ani cu 200K km în bord și real peste dublu și cu maneta de semnalizare scoasa este perfect. Oricum nu ai cum auzi claxoanele și înjurăturile celor din spate cind schimbi direcția fără semnalizare. Link spre comentariu
viperash Postat Decembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Domn` sesebe... va respect punctul de vedere... repet sunt anumite frecvente care le poate reda doar subwooferul. Eu nu am zis ca vreau sa agat pitipoance cu woof woof si tremurat de portbagaj. Eu vreau doar sa completez sunetului, pe cat e posibil. De ce am pus intrebarea cu difuzor cu SPL mare e ca nu vreau "hau" in masina sau sa imi tremure volanul, vreau sa coboare dar in acelasi timp sa fie rapid(tight) fara inertii fata de restul difuzoarelor din masina. In fine... deja se depaseste subiectul tehnic si devine, din cate vad, mai mult personal. O sa ma documentez in particular. Topicul se poate inchide. Multumesc tuturor pentru sfaturi. O zi buna sa aveti si sarbatori fericite. Mihai. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 12 minutes ago, sesebe said: Subwoofere au fost inventate și s-au raspindit cind au fost inventate sistemele home-teatre pt a putea reproduce sunetele generate de efectele speciale. Da , asa este , as mai complecta ca datorita economiei la 5 cutii de difuzoare ,care se fac la dimensiuni minime ,basul era lipsa ,asa s-a pus un singur subwoofer care "umple " camera. Am o cunostinta ,este vanzator la singurul magazin de piese stil Dioda , are 4 boxe de marca ,2 statii stereo tot de marca , si ca sursa foloseste Super audio CD si Quad audio dvd , suna bestial ,studiourile vechi de inregistrari au facut pe vremuri inregistrari pe 4 canale ,pe considerentul ca imediat dupa Stereo va fi noul mod de ascultat muzica , dar nu s-a dezvoltat ,majoritatea publicului fiind satisfacut de stereo ,iar acum relanseaza vechile inregistrari pe suport si tehnologie moderna. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 6 minutes ago, viperash said: Eu vreau doar sa completez sunetului, pe cat e posibil Ce mi-a placut in mod deosebit cum suna ,,,, SUBWOOFER Pioneer TS-WX20LPA The Pump Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Acum 24 minute, viperash a spus: Domn` sesebe... va respect punctul de vedere... repet sunt anumite frecvente care le poate reda doar subwooferul. Eu nu am zis ca vreau sa agat pitipoance cu woof woof si tremurat de portbagaj. Eu vreau doar sa completez sunetului, pe cat e posibil. De ce am pus intrebarea cu difuzor cu SPL mare e ca nu vreau "hau" in masina sau sa imi tremure volanul, vreau sa coboare dar in acelasi timp sa fie rapid(tight) fara inertii fata de restul difuzoarelor din masina. In fine... deja se depaseste subiectul tehnic si devine, din cate vad, mai mult personal. O sa ma documentez in particular. Topicul se poate inchide. Multumesc tuturor pentru sfaturi. O zi buna sa aveti si sarbatori fericite. Mihai. Si eu repet "acele frecvente nu fac parte din programul sonor muzical ci sint cel mult niste efecte sonore. Nu ai sa-mi spui acum ca asculti muzica la orga in masina pt ca este cam singurul instrument ce creaza sunete asa de joase incit necesita subwoofer. Aici ai raspunsul: .................. Un woofer care sa sune bine are diametru mare la membrana, sensibilitate ridicata și coboare bine în frecventa. Exceptind frecventele foarte joase (sub 80hz sa zicem) pt reprodus restul benzii audio este suficienta tensiunea de alimentare a mașinii și montaj în punte. Am rămas uimit cit de tare înseamnă să asculți la 1W *RMS*. Chiar nu credeam ca înseamnă asa de tare. Am făcut niște măsurători recent pe boxele mele și am injectat 1W *RMS* pt a măsură sensibilitatea în condițiile standard (1m distanta, 1W - 2.83V RMS). Pt mașinile cu portbagaj separat de compartimentul pasagerilor este suficient sa se monteze în panoul despărțitor 2 difuzoare de calitate și diametru mare și astfel portbagajul devine incinta pt difuzoare. Am ascultat la cineva, pe sistemul standard al mașinii (și nu era ceva de top) cu difuzoare de 8W de banda larga rusești din anii 80, difuzoarele din boxele pick-ului Akord. Sunau minunat. .................... Link spre comentariu
Nocturnus Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 Difuzoare boxe compresie. Stie cineva care e scopul acelui grilaj/plastic? multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 Dacă nu mă înşel, par să centreze suspensia bobinei ceva mai sus, dacă puneai şi o poză din lateral era mai clar scopul...dar n-am mai văzut asta la alte difuzoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum