alexcore Postat Decembrie 20, 2020 Partajează Postat Decembrie 20, 2020 Salutari! Un prieten doreste sa-si achizitioneze un sistem stereo si m-a rugat sa-l sfaturiesc. Chiar daca am gasit cateva variante, ne-ar fi utile si alte pareri probabil mult mai avizate decat ale mele, preferabil de la cineva care a si ascultat mai multe setup-uri sau macar are o recomandare bazata pe review-uri sau discutiile de pe acest forum si nu numai. Cum la partea de amplificare am gasit optiuni relativ usor, la boxe e mai complicat tinand cont (cel putin in opinia mea) de diferente uneori mari de tonalitate intre modele de boxe de la acelasi producator, sa nu mai spun de producatori diferiti. Ca amplificare ne-am gandit la unul din urmatoarele: DENON DRA-800H, Yamaha R-N602 (sau R-N803D), Marantz NR1200 iar la boxe.. Monitor Audio Bronze 500, Yamaha NS-555 (sau NS-777), DALI OBERON 7 insa asteptam si opiniile voastre. Stilul de muzica preferat este electronic si speram la un raspuns in frecventa echilibrat si suficienta putere (cat permite acest buget). Stiu ca ideal ar fi sa mearga intr-un showroom pentru auditii insa e cam complicat acum pe pandemie si nici nu suntem din Bucuresti unde cred se afla multe dintre acestea. Asadar.. pareri, recomandari? Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 20, 2020 Partajează Postat Decembrie 20, 2020 La banii aceia nu prea ajuta cine stie ce vizitarea vreunui showroom. DAR tot la aceiasi bani, alegand chibzuit si inspirat s-ar putea lua SH si amplificator si boxe MULT mai bune. Acum depinde si cat de norocos sau ghinionist este omul (desi ghinionul te poate lovi si cand iei scule noi). Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 La 3500 lei iei o podea de calitate. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 "Stilul de muzica preferat este electronic si speram la un raspuns in frecventa echilibrat si suficienta putere (cat permite acest buget)." Noroc, la acest stil se potrivesc mai multe, e mai usor de gasit o combinatie amplificator /boxe care sa satisfaca cerintele. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Poti merge pana la AV Mall ca au showroom. 3500 lei nu e o suma mica si e pacat sa nu asculti inainte. Link spre comentariu
alexcore Postat Decembrie 21, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Stiu ca e posibil sa gaseasca pe piata SH un deal mai bun in acesti bani dar cred ca prefera sa le achizitioneze noi. Intr-adevar, muzica electronica este ceva mai "iertatoare" dar chiar si asa vrem sa evitam niste incinte prea bright, cu gauri in raspuns sau acordate poate putin prea sus si sa le lipseasca low kick-ul. Din boxele enumerate, sunt relativ usor de condus toate? Sau din amplificatoare, este vreunul mai anemic? Si multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 (editat) Nu ma refer la SH-uri de 20-30-40 de ani ci la boxe mult mai recente, sunt la vanzare unele si de 1-2-3 ani la 50-60% din pretul nou. Puteti arunca un ochi pe audioweb. La amplificatoare se pot alege modele si de 10-20 de ani fara temeri mari de imbatranire. Nu insist pe ideea de SH, dar consider ca merita avuta macar o imagine inainte de "a intra pe mana" dealerilor sau vanzatorilor de la orice showroom sau magazin. Editat Decembrie 22, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Un prieten care sta momentan in Wiena , colectionar de tot felul de vechituri ,cu toate ca e mai tanar ,ma tot batea la cap ce boxe sa cumpere ,( are mai multe perechi de marca ,uzuale gen Sony ,Magnat ,etc ) dar nu era multumit...si vroia calitate dar si sa fie si ceva mai deosebit. I-am dat cateva nume ,printre care si Sansui ....mi-a zis ca ai place stilul. In careva zi m-a scris ca a gasit cu 250 euro o pereche de Sansui SP-4500 in stare impecabila.I-am zis sa nu se gandeasca prea mult ,astea se dau mai scump........s-a dus la tip ( a mostenit boxele ,dar vroia sa cumpere ceva "putere , disco ,wataj mult,etc pt acasa".... ) S-a dus intr-un sat la 50km de Wiena , a zis ca le ia cu 200 , omul ca nu le da cu atata.... Prietenul le-a lasat.....ieri l-a sunat tipul ca sa vina ca le da cu 200.....aseara m-a si sunat videocall Whatapp , era foarte multumit , a luat la rand colectia de discuri...... Cu toate ca i-am explicat parametrii tehnici , nu prea intelege fiecare ce inseamna ,dar zicea ca suna fantastic de placut,curat ......lemnul de nuc arata impecabil ,la fel si membranele ,are si grilajul original.... Hersteller: Sansui Modell: SP-4500 A Typ: Lautsprecher Baujahre: 1975 - 1977 Hergestellt in: Japan Farbe: Holz, Nussbaum Abmessungen (BxHxT): 443 x 661 x 280 mm Gewicht: 19,8 kg Neupreis ca.: Technische Daten Bauart: 4-Wege Bassreflex, 5 Lautsprecher, Standlautsprecher Chassis: Tieftöner: 380 mm Konus Mitteltöner: 130 mm Konus Hochtöner: 154 x 50 mm (Horn) Superhochtöner: 54 mm Belastbarkeit: 120 Watt Wirkungsgrad: 98 dB / W / 1 m Frequenzgang: 25 - 20'000 Hz Übergangsfrequenzen: 1'000Hz, 6'000Hz, 10'000 Hz Impedanz: 8 Ohm Acum cauta si o statie vintage , a gasit un Pioneer SX-450 functional la 50 euro , nu prea vrea sa-l ia ,cica ar fi putin 2x15W........I-am zic ca la boxe de 98dB merge ,e destul , dar daca nu-i place ,oricand a-l preiau la cat da pe el ( cum a-l cunosc ,ia la 40 E ) Link spre comentariu
Haralambie Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Lemn de nuc la o boxa facuta din PAL. Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 La 29.12.2020 la 9:38, Haralambie a spus: Lemn de nuc la o boxa facuta din PAL. Colantul este insertia de nuc pusa peste pal, si lumea crede ca sunt din lemn de nuc :P Multi cred ca uita, ca mai toate boxele sunt facute peste pal sau mdf(carton presat cum se foloseste la boxele mai noi) dupa care li se pune o insertie de 1 mm de diferite tipuri de lemn, ca sa imite copacul respectiv :P Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Alea nu-s boxe ci o bijuterie de ascultat muzica. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 KEF coaxiale in bookshelf is chiar bune avand in vedere ca o pereche de 1700lei sau pe acolo. Ar trebui ca si surorile mai mari sa aiba cam aceeasi amprenta sonora , mai putin in partea de joase. DAr fara auditie si fara experienta n-ai cum sa te prinzi daca sunt potrivite pt tine. Ciurucuri sigur nu sunt, dar mai departe vezi tu ce iti place si ce nu. Sa te feresti de boxe mesterite si de oameni care se lauda ca ei iti fac si dreg. DAca e vb de vreun produs finit da, dar cum nu ai experienta cine stie in ce capcana cazi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum