Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tda7496l ca amplificator de casti

Postări Recomandate

am pe o placa integratultda7496l si ma gandesc sa-mi fac un amplificator de casti(32ohmi,0,5w max) pt pc cu el

as avea 2 intrebari,daca cineva a lucrat cu el

-are zgomot de fond mic? si cum se descurca cu surse in comutatie,adiac mizeriile de pe alimentare se aud si in casca?

-cum pot sa-l scot de pe un cablaj dublu-placat,cu gauri metalizate?

ms

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• Dr.L

2

• zal

1

• edy_wheazel

1

Top autori în acest subiect

am pe o placa integratultda7496l si ma gandesc sa-mi fac un amplificator de casti(32ohmi,0,5w max) pt pc cu elas avea 2 intrebari,daca cineva a lucrat cu el-are zgomot de fond mic? si cum se descurca cu surse in comutatie,adiac mizeriile de pe alimentare se aud si in casca?-cum pot sa-l scot de pe un cablaj dublu-placat,cu gauri metalizate?ms

e destul de dificil sa scoti un CI de pe un dublu placat.eu am incercat sa scot un Z80 si nu am avut prea mult succes! :smt005
Link spre comentariu

am pe o placa integratultda7496l si ma gandesc sa-mi fac un amplificator de casti(32ohmi,0,5w max) pt pc cu elas avea 2 intrebari,daca cineva a lucrat cu el-are zgomot de fond mic? si cum se descurca cu surse in comutatie,adiac mizeriile de pe alimentare se aud si in casca?-cum pot sa-l scot de pe un cablaj dublu-placat,cu gauri metalizate?ms

e destul de dificil sa scoti un CI de pe un dublu placat.eu am incercat sa scot un Z80 si nu am avut prea mult succes! :smt005
Problema cea mai mare nu este neaparat cablajul dublu placat ci gaurile metalizate. Daca este cava mai complicat sa-l faci cu metoda pnp sau foto, mai este o varianta: partea bottom o faci cu pnp si cea top (unde sunt mai putine conexiuni) cu markerul. Pt. treceri de pe o parte pe alta folosesti gauri suprapuse si treceri cu conexiuni din picioruse de resistente. La gaurile metalizate este o problema, daca a reusit cineva sa rezolve metoda, chiar sunt curios. Am vazut la un moment dat o presa care baga pe via un fel de tubulet care era gaura de trecere. Problema era urmatoarea: era foarte scumpa si capul de "stantare" se defecta constant.
Link spre comentariu
am pe o placa integratultda7496l si ma gandesc sa-mi fac un amplificator de casti(32ohmi,0,5w max) pt pc cu el

as avea 2 intrebari,daca cineva a lucrat cu el

-are zgomot de fond mic? si cum se descurca cu surse in comutatie,adiac mizeriile de pe alimentare se aud si in casca?

-cum pot sa-l scot de pe un cablaj dublu-placat,cu gauri metalizate?

ms

Problema cea mai mare nu este neaparat cablajul dublu placat ci gaurile metalizate. Daca este cava mai complicat sa-l faci cu metoda pnp sau foto, mai este o varianta: partea bottom o faci cu pnp si cea top (unde sunt mai putine conexiuni) cu markerul.

Pt. treceri de pe o parte pe alta folosesti gauri suprapuse si treceri cu conexiuni din picioruse de resistente. La gaurile metalizate este o problema, daca a reusit cineva sa rezolve metoda, chiar sunt curios. Am vazut la un moment dat o presa care baga pe via un fel de tubulet care era gaura de trecere. Problema era urmatoarea: era foarte scumpa si capul de "stantare" se defecta constant.

eu am reparat o memorie (DDRAM) cu ajutorul unei bucati de lita .insa nu e deloc estetic si practic
Link spre comentariu

Daca nu ai sculele necesare, poti incerca metoda "primitiva":Iei o penseta ascutita sau o surubelnita mica si o pui cu partea ascutita intre placa si un lateral al integratului, tinand-o cu mana.Pe partea cealalta vi cu letconul si incalzesti cand 2 picioare de pe o parte (primele 2) cand celelalte 2 de pe partea opusa (stanga-dreapta fata de surubelnita), apoi incepi sa incalzesti cate 3, pana vezi ca usor usor surubelnita incepe sa intre. ATENTIE sa nu incalzesti continuu picioarele pentru ca se incinge mult mai mult decat e nevoie circuitul si iti poti lua adio de la el. 2-3 reprize rapide de incalzire picioare cu avansare surubelnita (usor, nu apasa ca ramai fara integrat, intra singura)Cand ai dezlipit circuitul cam 2-3 mm pe partea pe care te jucai, scoti surubelnita si te muti pe partea cealalta. Dupa ce s-a desprins si in partea cealalta tot 2-3 mm bagi surubelnita pe sub integrat si incepi sa o rotesti usor, incalzind picioarele cand de pe o parte, cand de pe cealalta (nu toate in acelasi timp, ca nu poti, ci grupuri alaturate de cate 2-3).Daca ai destula rabdare si un pic de finete, vei scoate circuitul si il vei putea utiliza. Multa atentie si bafta! (statie cu aer cald banuiesc ca nu ai, ca sa poti incalzi toate picioarele odata si sa il tragi cu penseta pe partea cealalta)

Link spre comentariu

Cu un letcon de 100 W pui fluodor lichid din belsug peste toate piciorusele si apoi zmulgi integratul cu o sarma strecurata sub el.Daca esti atent si faci repede nu se strica :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări