Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compu e de 2,5 GHz ,dar imi arata ca e de 1.09GHz

Solim

Postări Recomandate

De vreo jumatate de an,de cand mi-am reinstalat Windowsu,imi merge mult mai greu si cand m-am uitat acolo la My Computer sa vad de cat e,mi-a aratat 1.09GHz si inainte imi arata 2,5,dar si mergea mai repede.Cineva mi-o zis ca sa schimb windowsu,ca ala-i de vina.Pot sa-i fac ceva,sau trebuie sa-l schimb? Compu e AMD Athlon Xp 2500 + :smt003

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Solim

6

• sho_gun

4

• Blind

3

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

solim, la amd-uri NU se mai dă demult frecvenţa de tact reală, aia la care funcţionează cu adevărat procul, ci frecvenţa echivalentului intel.mai clar, un amd la 2,5 giga are performanţa (estimată de amd!!!) a unui pentium la 2,5 giga, dar frecvenţa de tact e mai mică cu câteva sute bune de megahertzi!!!... :goodman:

Link spre comentariu

pai asta stiam,ca e de 1,8GHz,dar asta nu are nici o treaba cu cea vreau eu sa stiu.deci,inainte sami reinstalez windowsu imi mergea pot sa zic struna,acuma in schimb, se misca parca ar fi pII frate,zici ca ar avea 256 de rami,nu 512.... :smt005 ce sa fac?

Link spre comentariu

Poate l-ai incins de l-a luat :snakeman: si dupa o restartare, biosul i-a scazut automat multiplicatorul pina la o frecventa sigura, asta daca e un 2500+ deblocat. Trebuia sa ai 166x11, acuma pare 166x6,5. Reseteaza biosul, cel mai bine scoate bateria si fa scc pe clemele ei de pe placa, dupa care vezi ce se mai intimpla. De asemenea poate te-ai jucat la FSB, ce placa de baza e?

Link spre comentariu

V-ati intrebat vreodata oare intel da MHZ reali ca se poate scrie pur si simplu in memoria cash a procului instructiunile si frecventa si la 5000Mhz si procu nu are decat 300Mhz HI.Insa eu am sempron 2500 si pot zice ca bate intelu ala care i zice P4 la 2,4Ghz soket 478.

Link spre comentariu

pai asta stiam,ca e de 1,8GHz,dar asta nu are nici o treaba cu cea vreau eu sa stiu.deci,inainte sami reinstalez windowsu imi mergea pot sa zic struna,acuma in schimb, se misca parca ar fi pII frate,zici ca ar avea 256 de rami,nu 512.... :smt005 ce sa fac?

Toata problema ta deci si rezolvarea este din BIOS. Faptul ca ti-ai reinstalat SO nu are importanta . Exista o setare in BIOS de genul "fail safe " pe care o poti alege si eu zic ca ar trebui sa-ti rezolve problema .
Link spre comentariu

V-ati intrebat oare daca Solim si-a trecut calculatorul pe "alwais on" din power management? Eu am avut inainte un sempron 3000+ care pe always on mergea la 1.8GHz iar pe alte setari la frecvente mai mici, avand in vedere ca facea economie...that's the trick :yawinkle:

Link spre comentariu

De curiozitate ...iti raporta procesorul diferit in System properties in functie de modul in care era setarea in Power management ?

Hmmmm...ma chinui sa inteleg ceva din ce ai zis,desi nu prea cred ca pricep.habar nam ce e aia setare in power management?deci inainte sami reinstal windowsu mergea pot zice struna(si imi si arata in system properties procesoru ca fiind de 2.5) si dupaia i-a scazut "puterea" la jumate sa zic asa. (si imi arata ca fiind de 1.09 :smt005 )Am inteles ca trebe sa umblu la bios.dar pe unde anume?n-am mai umblat pe acolo decat sa pun disketa on sau off si dinalea....deci is unpic mai mult decat "bata" cand vine vorba de bios :smt003 asa,am mai instalat wind,am facut partitii.... :weedman:
Link spre comentariu

la rubrica CPU@voltages control,vezi la CPU Frequency trebuie sa ai ceva optiuni de genu 100 , 133 ,166 si 200.Verifica de asemenea multiplicatoru.daca placa de baza nu are jumperi pt setarea fsb-ului atunci la orice reset de bios aceasta trece pe valori default,adica cele mai mici posibile.Ex sempron 2200+ FSB166,dupa reset bios FSb se face 100 si in loc de proc Sempron imi zice ca am Athlon la 900mhz

Link spre comentariu

Am cautat CPU frequency ,da n-am gasit asa cu valori,erau mai multe pe acolo cu CPU,dar aveau in dreptu lor ori Enabled ori niste volti afisati pe acolo,na sorry da nu am vazut.ce sa mai fac?va fac o poza la monitor si va arat?

Link spre comentariu

Intra in control panel -> power management (sau power options, cum i-o zice, ca la vista difera numele) -> always on... wtf is so hard??Daca nu ai intrat in bios pana acum sa modifici ceva, nu are nici o treaba cu biosul.PS: Scrie calumea! (sa-mi...)

Link spre comentariu

De curiozitate ...iti raporta procesorul diferit in System properties in functie de modul in care era setarea in Power management ?

Era o intrebare pentru Blind , de aceea nu intelegea Solim nimic :)
Link spre comentariu

Intra in control panel -> power management (sau power options, cum i-o zice, ca la vista difera numele) -> always on... wtf is so hard??Daca nu ai intrat in bios pana acum sa modifici ceva, nu are nici o treaba cu biosul.

Am dat always on :smt003 si nu s-a modificat nimic.sau trebuie sa-i dau un restart?ah, si in bios n-am facut nimic,ca nici nu ma pricep :smt003
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări