Manica Stefan Postat Decembrie 19, 2020 Partajează Postat Decembrie 19, 2020 Salutare! Am achizitionat difuzoare pentru a-mi construi doua boxe si am nevoie de ajutor pentru a construi filtrele pentru boxe. Am cumparat pentru joase difuzoarele visator W170s 8 ohm si pentru inalte monacor DT-101sk 8 ohm. Proiectul pentru incinte il folosesc pe cel din link-ul de jos. https://www.vs-electronic.com/audio-video-licht/audio/lautsprecher/visaton-5896-lautsprecherbausatz-stella-light-645087_645087_52167 Multumesc. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Salut De unde esti? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 (editat) Nu stiu cum sa-ti spun dar proiectul asta de boxe nu-i pt un incepator si, doi la mina, ma indoiesc profund ca un filtru pt boxa asta se poate face prin corespondenta, fara masuratori amanuntite si ca vor costa putin piesele. E o pacaleala aparenta simplitate a filtrului si asta ti-o spune cineva ca a facut citeva filtre pt boxe cu basul in lateral. PS: aviz amatorilor, sint boxe cu woofer lateral si sint probleme mari cu fazarea semnalului de la woofer cu restul. PS2: m-am uitat acum si la difuzoarele alese. ESTE O GLUMA? Pui tweeter de 1" ca sa lucreze ca un full-range ?!?!?!?!?!? La un proiect cu woofer lateral frecventa de cross-over intre woofer (care lucreaza mai mult ca un subwoofer) si difuzoarele de pe placa frontala se alege undeva intre 80-150Hz iar un tweeter dome de 1" trebuie taiat peste 1500Hz, chiar si peste 2500Hz. Acesta este proiectul de boxa ales conform link-ului. Editat Decembrie 24, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Manica Stefan Postat Decembrie 21, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Mihai Cimpoeru, sunt din Popesti Leordeni. Sesebe, multumesc pentru sfat Link spre comentariu
arcgotic Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Salut Stefan! Din ce vad pe site la Visaton, au fost testate de Klan&Ton. Ma gandesc ca proiectul e cum e, nu mai e ce sa modifici. https://www.visaton.de/en/products/fullrange-systems/stella-light Deci comanda cele 2 piese pt filtru si fa-l. Sau ce doresti mai exact? Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Pt unii ( depinde de genul ascultat de muzica ) conteaza nu numai cantitatea/calitatea de bas livrat ci si directivitatea ,pt a reconstitui "scena " audio ca la inregistrare , basul pe laterala nu stiu cum rezolva asta . Exista variante care au subwoofer pe laterala dar au bas spre fata ....... As opta pt extindere la 3 cai . Setul complect ( fara cutii ) se gaseste de-a gata ,la pret corect....(145 euro ) ( ce dau ei pt filtru e cam ....putin....) https://www.soundimports.eu/en/visaton-stella-light-diy-components-pack.html Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 (editat) Arcgotic, nu ai citit atent ! Proiectul STELLA LIGHT nu foloseste un tweeter ci un difuzor de banda larga. Am vrut si eu sa scriu aseara asta dar m-am luat cu altele si nu am mai apucat - PROIECTUL CU TWEETER ESTE GRESIT ! Sesebe are perfecta dreptate. Ori se face o boxa clasica cu ambele difuri pe fata si merge (mediocru spre submediocru), ori se foloseste fullrange-ul din proiectul original. Spun ca este un proiect cel mult mediocru pt ca l-am avut acasa, si nu suna deloc frumos. Nu stiu de ce, W170 S nu reuseste sa cante ca lumea. Nu da nici bas bun, nici mediile superioare nu stralucesc deloc. Comparat direct cu o solutie pe 3 cai -> W200SC+ W130SC + G20SC a fost profund dezamagitor. Pacat de munca. Editat Decembrie 21, 2020 de Shambala Link spre comentariu
arcgotic Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Eu am citit bine proiectul, stiam ca e full range difuzorul. Cred ca te referi la sesebe. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 1 oră în urmă, arcgotic a spus: Eu am citit bine proiectul, stiam ca e full range difuzorul. Cred ca te referi la sesebe. Proiectul poate l-ai citit bine dar primul post sigur nu l-ai citit bine. Link spre comentariu
arcgotic Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 A da.. :D mea culpa! Asa e. Pt owner, sa cumperi Visaton FRS8. Sunt super difuzoare. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 (editat) Stefan cred ca te pot ajuta cu masuratori daca ai nevoie. Editat Decembrie 24, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Manica Stefan Postat Decembrie 24, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2020 (editat) Am luat 2 difuzoare frs8m si o sa construiesc proiectul original. Am conectat difuzoarele frs8 la amplificator si cu corectiile pe zero suna incredibil de frumos. Nu ma asteptam la difuzoarele astea sa se auda asa bine. Sunt nelamurit cu filtrul din proiectul original al boxelor, parca este prea rudimentar. Editat Decembrie 24, 2020 de Manica Stefan Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 (editat) Am facut curatenie. Am fost nevoit sa editez unele mesaje, pt a putea pastra partea esentiala. Restul sunt ascunse. Editat Decembrie 24, 2020 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Este un filtru serie de ordinul I. Nu-i neaparat rudimentar, depinde de difuzoare foarte mult. Eu nu il consider suficient (ordinul I) din cauza ca wooferul este lateral si di experienta mea cu woofere laterale trebuie taiate mai strict, dar daca-ti place cum suna atunci e perfect. Link spre comentariu
arcgotic Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 FRS8M e diferit de FRS8. Atentie.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum