un_razesh Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Poate informatiile din linkul de mai jos vor fi utile: https://linearaudio.nl/cyril-batemans-capacitor-sound-articles Cu precadere capitolele 3, 4, 5 si 6. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Foarte interesant doar ca este o mica-mare problema: nu se poate demonstra ca acele distorsiuni sint generate doar de capacitor si nu sint defapt generate in etajul de iesire al oscilatorului. Desi exista un capitol intreg unde descrie testele pe care le-a facut ca sa se convinga ca nu apar distorsiuni din buffer pe mine acele teste nu m-au convins. Ca sa obtii citiva volti pe un condesator inseamna sa ai un curent imens prin el. Nu este aceeasi situatie cu un circuit rezonant unde se pot obtine foarte multi volti la bornele unui condesator cu un curent relativ mic. Link spre comentariu
un_razesh Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Chiar daca acel oscilator nu este top of the art testele au fost efectuate cu acelasi montaj in aceleasi conditii. Cred totusi ca rezultatele pot aduce macar niste informatii utile . E suficienta chiar si o intelegere atat a influentei diferitelor tipuri de dielectric folosite in capacitori cat si a constructiei acestora. .....Eu am zis ca ajuta.... Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Eu nu am zis nimic de oscilator. Acela este posibil sa fie foarte bun, nu neg. Problema pe care o vad eu o reprezinta distorsiunile ce apar in buffer-ul de iesire atunci cind il incarci capacitiv. Aceste distorsiuni sint foarte mari chiar daca este unul open-loop. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Eu am intrebat undeva mai sus de modul in care tipul condesatorului inseriat cu un difuzor poate produce miscari diferite ale timpanului urechii umane. Am citit din ce ati postat si am aproape inteles cam cum se pot masura diferentele intre doua condesatoare "identice" utilizand diferita aparatura. Intrebarea ramane: Daca ascult la 2-10W in casa o boxa cu condensatoare de aceeasi valoare dar de la producatori diversi este posibil sa sesizez diferenta in urechi ? Bate altfel baba de sub mine in teaza ? (putin offtopic de sarbatoare, scuze) Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 De ce nu incerci? Iti faci un montaj care sa permita comutare rapida intre cele 2 componente, direct din locul auditiei. Si f important, e sa masori condensatoarele, sa fie egale. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 15 minutes ago, Sharky said: De ce nu incerci? NIste boxe se gasesc, dar nu am scule serioase pe post de amplificator. Unde distorsiunile date de amplif sunt suficient de mari, nu cred ca ai ce sa simti in plus sau minus la ureche. Dar poate demontez o boxa si incerc. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Nu-ti trebuie niste scule suuuper serioase. Un amplificator de calitate LINIAR pina pe la 16-18Khz si cu distorsiuni sub 0.1-0,05 % ar trebui sa fie suficient ca sa poti depista diferente de sunet. Nu ne punem problema care suna mai bine si dece ci doar daca exista diferente de sunet iar pt asta setup-ul amintit trebuie sa fie suficient, chiar daca vor apare multi care sa sustina contrariul. Binenteles trebuie si o sursa de calitate, CD-player sau DAC bun. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 (editat) La 24.12.2020 la 1:49, der_doktor a spus: Sa mergi o singura data la High-End in München apoi uiti de tweetere de 60 euro. Daca am sa patesc cum am patit intr-un loc unde mi s-a refuzat schimbarea CD-ului cu unul "standard" pt mine atunci nu merita deranjul. Am un CD de la In-Akustik cumparat acum vreo 12 ani special pt astfel de teste, CD pe care l-am ascultat pe nenumarate sisteme si casti si stiu cum trebuie sa sune. Am cerut sa-mi puna acel CD (din colectia lor binentele pt ca nu umblu cu el in buzunar) pt ca stiam cum trebuie sa sune iar sistemul respectiv avea ceva ciudat si enervant la sunet si vroiam sa vad (aud) daca era inregistrarea sau tweeterul, si au refuzat sa mi-l puna. Pt mine acesta a fost un semn ca acel sistem (boxe amplificator CD-player si ce mai era pe acolo) are niste probleme. Sistemul era unul foarte scump (cel putin pt mine) - peste 100 000 Euro si eu nici nu am indraznit sa-l ating. Editat Decembrie 26, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 (editat) Ai avut tu ghinion sa nimeresti un vanzator suparat sau nepoliticos. Aceea este o exceptie si nu regula. De regula sunt foarte amabili si pun ce muzica vrei - din ce au disponibil, fireste. In Bucuresti nu doar ca se ofera alegerea din sute de cd-uri si SACD-uri, dar se si poate discuta despre fiecare disc sau inregistrare. Se pot asculta si discuri proprii. Editat Decembrie 27, 2020 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 Mi-a pus si mie dar nu pe acel sistem. Link spre comentariu
alex26 Postat Aprilie 1, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2021 (editat) Am revenit. Am comandat conzii de 1 micro de la Wima MKP 10, iar ceilalti 8 sunt de 4,7 micro si ii comand de la noi din tara. Daca ma puteti ajuta cu o recomandare, si un clasament pentru ca am primit un mesaj ca doar aceste modele sunt pe stoc acum. 1. Bennic XPP 2. Clarity Cap PX 3. Visaton MKP 4. Audyn Cap QS6 5. Jantzen Standard Z cap Din ce vad, Visaton seamana cu ce am eu acum ca forma si ar incapea, dar incerc sa fac loc si pentru cei cilindrici daca sunt mai ok. Va multumesc. Editat Aprilie 1, 2021 de alex26 Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 1, 2021 Partajează Postat Aprilie 1, 2021 Am si obosit de cate ori am scris cu ce trebuie inlocuit fiecare condensator. O mai fac odata - ultima data. Condensatorii serie cu tw si media se pun cei mai buni accesibili (in limitele decentei, fireste - si am exemplificat cu modele si preturi ce inseamna asta raportat la aceste boxe) Cei de pe joase sau din circuitele auxiliare se pot pune si MKT (poliester) fara nici o problema, NU SE VA SIMTI NICI O DIFERENTA. Din lista de modele de mai sus - DOAR pt pozitiile serie pe inalte si medii, se sterg Visaton si se pot alege cei mai ieftini dintre ceilalti. Daca nu stiti pozitia fiecarui condensator in schema, atunci nu va mai apucati sa faceti vreo schimbare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum