sesebe Postat Februarie 23, 2022 Partajează Postat Februarie 23, 2022 Acum am găsit și eu topicul acesta. Am văzut ca au fost multe discuții despre valoarea corecta pt ESR la diferite condensatoare. NU EXISTA ASA CEVA. În primul rind frecventa de test este prea mare pt electroliticii de valori mari peste 2000-3000uF iar pt condesatorii de valori mici este prea mică. La condensatoare de valori mari frecventa de 100khz ajunge sa fie peste frecventa de rezonanta și măsurătoarea de ESR nu mai are nici o relevanta. Oricum un topic foarte interesant. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23, 2022 Partajează Postat Februarie 23, 2022 Astea sunt pentru cei care nu au osciloscop şi-n bucătărie.Măsurătorile sunt orientative dar foarte utile, atunci când ,,ochiometric,, electroliticii nu-s umflaţi.Deci, s-o lăsăm cum a căzut... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 23, 2022 Partajează Postat Februarie 23, 2022 Nuuu, n-ai înțeles. Cred că-mi voi face și eu unul, măcar de test, pt ca mi-au plăcut rezultatele obținute. Inclin spre cel cu un singur tranzistor care e bestial raportat la simplitatea schemei. Păcat ca nu se poate folosi o conexiune Kelvin la schema aia. Numai o întrebare, semnalul prin condensator este sinusoidal sau este sub forma de puls? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2022 Partajează Postat Februarie 24, 2022 Uite ce semnal este la bornele condensatorului de test.Aveam acasă un kit de rezervă şi am testat. Link spre comentariu
Remus Boila Postat Ianuarie 6, 2023 Partajează Postat Ianuarie 6, 2023 Salut as dori sa fac acest esr metru cu leduri ,cu ce pot înlocui integratul k157da1 ? Sau o schema cu un amplificator operațional ca să îl simuleze Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 6, 2023 Partajează Postat Ianuarie 6, 2023 Nu are echivalent direct, fiind proiectat doar pentru a comanda VU-metre audio. Se găseşte încă de ocazie, dar nu cred că se justifică preţul. Dar schema cu leduri nu e mai practică decât una cu instrument analogic, nu ai o rezoluţie bună, ci doar nişte praguri discrete. Mai bine cauţi un VU-metru miniatură şi faci schema cu un tranzistor, va ieşi un ESR-metru foarte mic şi compact.. Link spre comentariu
Remus Boila Postat Ianuarie 6, 2023 Partajează Postat Ianuarie 6, 2023 Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum