Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESR-metru, scheme simple..

mihai 7

Postări Recomandate

Acum am găsit și eu topicul acesta. 

Am văzut ca au fost multe discuții despre valoarea corecta pt ESR la diferite condensatoare. 

NU EXISTA ASA CEVA. 

În primul rind frecventa de test este prea mare pt electroliticii de valori mari peste 2000-3000uF iar pt condesatorii de valori mici este prea mică. La condensatoare de valori mari frecventa de 100khz ajunge sa fie peste frecventa de rezonanta și măsurătoarea de ESR nu mai are nici o relevanta. 

Oricum un topic foarte interesant. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 186
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

55

• icar

39

• BRANCA

28

• mihai 7

13

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Astea sunt pentru cei care nu au osciloscop şi-n bucătărie.Măsurătorile sunt orientative dar foarte utile, atunci când ,,ochiometric,, electroliticii nu-s umflaţi.Deci, s-o lăsăm cum a căzut...

Link spre comentariu

Nuuu, n-ai înțeles. Cred că-mi voi face și eu unul, măcar de test, pt ca mi-au plăcut rezultatele obținute. Inclin spre cel cu un singur tranzistor care e bestial raportat la simplitatea schemei. Păcat ca nu se poate folosi o conexiune Kelvin la schema aia. 

Numai o întrebare, semnalul prin condensator este sinusoidal sau este sub forma de puls? 

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Nu are echivalent direct, fiind proiectat doar pentru a comanda VU-metre audio. Se găseşte încă de ocazie, dar nu cred că se justifică preţul. Dar schema cu leduri nu e mai practică decât una cu instrument analogic, nu ai o rezoluţie bună, ci doar nişte praguri discrete. Mai bine cauţi un VU-metru miniatură şi faci schema cu un tranzistor, va ieşi un ESR-metru foarte mic şi compact..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări