Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESR-metru, scheme simple..

mihai 7

Postări Recomandate

Typical values of ESR for capacitors[2]

Type22 µF100 µF470 µFStandard aluminum  7–30 Ω2–7 Ω0.13–1.5 Ω

Low-ESR aluminum   1–5 Ω0.3–1.6 Ω

Solid aluminum          0.2–0.5 Ω

Sanyo OS-CON         0.04–0.07 Ω0.03–0.06 Ω

Standard solid tantalum    1.1–2.5 Ω0.9–1.5 Ω

Low-ESR tantalum    0.2–1 Ω0.08–0.4 Ω

Wet-foil tantalum      2.5–3.5 Ω1.8–3.9 Ω 

Stacked-foil film    < 0.015 Ω

Ceramic< 0.015 Ω

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 186
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

55

• icar

39

• BRANCA

28

• mihai 7

13

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu mă refeream la un montaj anume.Şi cel de aici,tip "Validae",e f ok pentru reparaţii.E şi rapid.

La chinezăraie e testerul acela LCR cu Atmega 328.Măsoară şi tranzi şi diode şi inductanţe.Nu e la nivelul testerului Miron pe partea LCR.

Link spre comentariu

Usilireli, in cele citate de tine, ESR, nu depinde de tensiunea de lucru a condensatorului,  ci doar de capacita sa si tip constructiv. Ori, tabelele contrazic asta.

Branca, imi cer scuze, am inteles, gresit, ca in link ar fi vorba de un aparat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Altă opţiune:

Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload
Apoi daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,,
Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea.
Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi...

Link spre comentariu

e facut dupa schema cu un tranzistor si 2 toruri de ferita. Nu am mai apucat sa sterg acel V  de la voltmetru.Frecventa masurata cu un multimetru   Kyoritsu kew1011 , frecventa fiind 52,7 khz.

Link spre comentariu

Da , nu am reusit sa transfer poza de pe telefon prin intermediul celor 2 site-uri . Mi-am trimis mail .:rade: Si am tras poza aici.  Voltmetrul are sensibilitatea de 1 mA la cap de scala si era gradat pentru 100 V. 

Eu sunt foarte multumit cum a iesit.  Isi pastreza  acuratetea la masurarea conzilor  si dupa 2 saptamini fara sa-i reglez capul de scala.   

Link spre comentariu

Multumesc BRANCA. Un amanunt pe care l-am observat, poate e cunoscut sau nu :   Firele pentru teste ce ies din aparat trebuiesc rasucite unul in jurul celuilalt pina aproape de crocodili , altfel da eroare la masuratoare in functie  de cit sunt apropiate firele -paralele- folosite la testarea conzilor .  Prin rasucire se elimina acest lucru. 

Link spre comentariu

Felicitari @popescuion, o ascula faina si utila. Eu am doua fire libere, cu banane (cele originale, de la aparatul folosit) la capatul ce intra in aparat si doua testere, facute de mine, din doua pixuri. Firele sunt scurte. Nu am bagat de seama sa varieze indicatia functie de pozitia firelor, dar o sa verific. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări