Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nelamuriri cu statia yamaha ax-550

Vizitator yo2lxe

Postări Recomandate

Vizitator yo2lxe

Buna ziua !Am si eu niste nelamuriri cu statia yamaha ax-550. M-am uitat pe internet si am vazut ca la conexiunea difuzoarelor scrie urmatoarele: la 8 ohmi puterea 85W la 6 Ohmi 100W si asa mai departe la 4 ohmi si la 2 ohmi ,ultima impedanta la care merge statia .Uitandu-ma pe spatele statiei la conexiunea difuzoarelor am putut sa citesc urmatoarele:A or B min. 6 ohmi /speakerA+B min 12 ohmi /speakerEu am in momentul de fata conectate 2 boxe de 60W rms pe 8 ohmi fiecare in modul A .Ma intereseaza daca pot sa pun 2 boxe pe 4 ohmi cum scrie la carte sau si mai mult daca pot sa conectez boxe de impedanta mai mica de 2 ohmi Poate cunoaste cineva mai bine aceasta statie.Cam asta ar fi prima intrebare si a doua ce inseamna mai exact modul de conectare a boxelor A+B la aceasta statie si poate la altele.Va rog sa nu dati cu pietre intr-un incepator si multumesc pentru eventualele raspunsuri!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

Top autori în acest subiect

• zal

zal 2 postări

Daca pe spatele statiei scrie minim 6 ohmi,asta este minimul impedantei boxelor pe care le poti folosi pentru ca statia sa mearga in parametrii normali. Daca folosesti boxe de 4 ohmi,la un volum mic va merge bine,dar in volum mare este necesar un ventilator. Nu te sfatuiesc sa pui 2 ohmi,sau altfel spus 4 boxe de 4 ohmi.La 90% din statii conectarea A+B pune cele 4 boxe in paralel(2+2). Eu te sfatuiesc sa le lasi asa cum le ai acuma,este ideal si pentru statie si pentru boxe.

Link spre comentariu

In nici un caz nu merge pe 2Ohmi, e vrajeala comerciala, iar la 4 Ohmi poti sa incerci daca statia are 8 trz finali, daca are numai 4 trz finali lasa doar boxele pe care le ai acum, altfel cind iti scapa mina in volum vreodata ai sa plingi dupa statie. Vezi ca la Yamaha protectiile sint un pic mai puturoase la suprasarcina.Bafta!

Link spre comentariu
Vizitator yo2lxe

Multumesc tare mult de raspunsuri ma gandeam ca poate merge asa cum scrie in manualul de utilizare, intradevar statia are doar 4 finali 2 buc 2sa1302 si 2 buc. 2sc3281 se vede foarte bine prin grila de aerisire si intradevar merge foarte frumos dar nelamurirea mea era vis a vis de ce scrie pe spatele ei adica min. 6 ohmi si ce scrie pe manualul de utilizare adica min. 2 ohmi dar se pare ca si unele firme de renume merg pe partea de marketing foarte tare.Multumesc foarte tare de raspunsuri si poate ca mai este cineva care a avut aceasta statie in mana si a incercat si cu boxe de impedanta mai mica .

Link spre comentariu

Probabil ca in manual scrie ptr 2Ohmi ceva de genul ''pulse power'', ceeace inteleg ei printr-un singur impuls de semnal aplicat pe sarcina respectiva. Daca mai zice si 200W acolo e o mare pacaleala, trz respectivi au 150W maxim, dar pe care nu-i poti folosi decit intr-o proportie de cel mult 3/4. Si pe amplifuri mai mari, ca AX-860, Yamaha da tot 6Ohmi minim impedanta boxelor.Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări