ROBEERT Postat Decembrie 16, 2020 Partajează Postat Decembrie 16, 2020 (editat) Buna seara stimati colegi. O sa pun niste poze cu acest aparat. Defectul s-ar parea ca este pe sursa la acest aparat. Ce-i drept, nu prea am avut timp sa fac asa multe investigatii la aceasta sursa, dar ce am observat: oscilatorul functioneaza ( am p-acolo niste tensiuni pe redresarile secundare ), dar s-ar parea ca lipseste tensiunea de veghe ( de standby ). Asa s-ar parea. Aceasta s-ar parea ca se face cu niste convertoare DC / DC. Am vazut eu cat am avut timp p-acolo pe partea placata trei integrate cu 2X4 pini care banuiesc ca sunt ori convertoarele sus amintite, ori niste mosfeturi si s-ar parea sa fie pe tensiunea de standby ( cel putin unul din ele ). In seara asta nu prea sunt cu lectia invatata, dar cu prima ocazie cand iau iarasi aceasta sursa " la intrebari ", explic mai concret ce si cum. Pun in attach niste poze, in special cu sursa. Acum dupa cele spuse, rog poate are cineva schema acestei surse. Am gasit pe net service manualul acestui aparat, dar vechea poveste: lipseste schema sursei. Manualul service contine cca. 194 pagini ( vedeti linkul urmator ): https://elektrotanya.com/philips_dvdr5350_dvdr7310h_dvdr7300h_sm.pdf/download.html Poza exemplificativa a aparatului este aici: https://www.google.com/search?q=DVDR7310H&rlz=1C1CHMO_roRO893RO893&sxsrf=ALeKk02KCD8i6tpnHo7MxxhYIhAlfTXWEw:1608151551071&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj678ivr9PtAhXR-yoKHfwxCmIQ_AUoAXoECAQQAw&biw=1152&bih=721 Multumesc. Editat Decembrie 16, 2020 de ROBEERT Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2020 Partajează Postat Decembrie 16, 2020 Schimba fara sa masori niciun ESR toti condensatorii electrolitici si lipeste toata placa, inclusiv smd_urile...e coapta sursa aia. Abia, apoi, in cazul in care nu functioneaza corect incepi sa cauti defectul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum