xaxa Postat Decembrie 16, 2020 Partajează Postat Decembrie 16, 2020 Pentru ca n-am realizat nimic notabil in ultima vreme da parca tot ma maninca sa ma laud cu ceva, o sa postez ce mi-a mai ramas din colectia de lampi cu gaz. Cu ocazia asta sper sa pot intelege mai bine cum functioneaza imgur si sa ma folosesc mai eficient de el. Incep cu o lampa romanesca din perioada 1940-1950, cu corpul din sticla alba, un model foarte comun si care s-a mai gasit un timp pina prin anii '60 Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Lampa romanesca din perioada interbelica Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) Lampa cu gaz din perioada interbelica, un model existent pina prin anii '60. Sticla de lampa este un format mult folosit in Germania si Austria, dar combinatia de culori poate sugera ca a fost fabricata pentru piata ungara. Are un brat detasabil, cu oglinda, care poate fi folosi si ca suport de perete. Editat Decembrie 17, 2020 de xaxa Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Lampa frantuzeasca din perioada '70. Functionala, dar comercializata ca obiect decorativ. Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 18, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Lampa de veghe interbelica, pentru hotelui, folosita si pentru aprins trabucuri/tigari. Piciorul e din marmura alba si e doar cu putin mai mare decit e necesar sa fie tinuta in pumn. Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 18, 2020 Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Foarte, foarte frumoase! Arată super si se vede munca depusa pentru restaurare... multă muncă!.... lămpile astea îmi aduc aminte de copilăria mea... Spor! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2020 Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Super, felicitari pt colectie. Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 18, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Multumesc foarte mult pentru aprecieri. E doar ce a mai ramas, cam o treime. Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 18, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Lampa englezeasca duplex, interbelica, cu fitil plat dublu si reglaj "pantent" al fitilului. Corpul din alama avea la origini piciorul umplut cu nisip, ca sa coboare centrul de greutate Link spre comentariu
Faker Postat Decembrie 18, 2020 Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Anii 90+ eram in armata si trebuia facuta curatenie intr un pavilion care a ars partial la un incendiu. Cu mana mea am aruncat la gunoi cel putin vreo 10 lampi Petromax noi noute. Erau ambalate in niste ladite de lemn si invelite in hartie si talaj. Toate sau spart, una nu a ramas intreaga. Acum balesc dupa una insa nu ma lasa sufletu sa dau 100e pe una in conditii bune. Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 18, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Lampa chinezeasca pentru aprins pipa de opium. Partile metalice au fost argintate la origine. Functiona cu ulei sau, dupa unele surse, cu un amestec de alcool. Link spre comentariu
morarul Postat Decembrie 18, 2020 Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Frumoase, felicitări pentru restaurare şi colecție! Sunt amintiri superbe şi duioase, pe care le asociez cu imaginea şi traiul de zi cu zi al bunicilor noştrii. Aveți în colecție si felinare cu gaz/petrol lampant? Şi acestea ar fi interesant de vazut. Să aveți o seară/noapte plăcută! Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 18, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Multumesc. Am avut si felinare cu gaz, si lampa de gatit cu gaz, dar n-au mai ramas decit cele pe care le postez/voi posta aici. Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 19, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2020 Lampa cu gaz de pe la 1900 pentru spatii mici: calesti, loje de teatru, compartimente de tren. A fost folosita pina spre ww2. O varianta asemanatoare, dar cu suport pe bila, era folosita pentru cabinele de pe vapoare. Exista si variante duble. Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 19, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2020 Lampa cu gaz, modelul englezesc, transformata pentru a fi folosita ca veioza cu bec electric. Exista kituri dedicate, functie de model, pentru asa ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum