MciSar Postat Decembrie 16, 2020 Partajează Postat Decembrie 16, 2020 Buna seara, Am si eu acest pacient personal TV Samsung UE55H6800 a carui defect este "nu are imagine" dar sunetul este ok. Cand il aprind face un "flash" apoi devine negru, am banuit ca ar fi fost "retroiluminarea" asa ca cautam cu lanterna "urme de imagine" dar fara succes, asa ca am mers mai departe...am verificat daca siguranta de pe TCON este in regula si este ok apoi am verificat daca se alimentaza si primeste 12V. ce am observat este: daca detasez un cablu flat de pe TCON retroiluminarea revine dar fara imagine pe partea inca conectata, tconul a fost testat "prin inlocuire" cu altul functional iar TV-ul se comporta la fel. un alt lucru ce l-am observat este cand sunt conectate ambele cabluri flat ledul "din colt" dreapta (foto atasat) se stinge ca si cum ceva este in scurt pe driverul ecranului dar nu inteleg ce, poate imi puteti da indicatii ce pot masura sa ma pot apropia de defect. poate exprimarea este proasta in acest domeniu dar sunt un amator (adica repar ce pot prin casa, ps TV-ul este al meu) asa ca cer scuze anticipat si multumesc pentru orice sugestie/solutie furnizata! TV Samsung Model: UE55H6800 Sasiu: BN61-10300B# Display: CY-VH055CSLV1H Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 16, 2020 Partajează Postat Decembrie 16, 2020 Dacă la scoaterea unei benzi din T-Con ecranul se aprinde şi e activ doar în partea opusă, probabil ai scurt pe driverul lateral al părţii excluse.Vezi să nu fi şters soţia ecranul cu spray de geamuri, mai ales dacă driverele sunt jos (cel mai prost loc posibil) ecranul e condamnat. Link spre comentariu
MciSar Postat Decembrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2020 Chiar acum, validae a spus: Dacă la scoaterea unei benzi din T-Con ecranul se aprinde şi e activ doar în partea opusă, probabil ai scurt pe driverul lateral al părţii excluse.Vezi să nu fi şters soţia ecranul cu spray de geamuri, mai ales dacă driverele sunt jos (cel mai prost loc posibil) ecranul e condamnat. Multumesc frumos de raspuns, deci sa subliniez : la scoaterea unei benzi din TCON revine DOAR backlight-ul dar nu si imaginea (pe jumatatea inca conectata), este valabil pentru amble variante stanga/dreapta Link spre comentariu
MciSar Postat Decembrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2020 atasat foto la ce am scris mai sus. multumesc Link spre comentariu
dan-a2 Postat Decembrie 16, 2020 Partajează Postat Decembrie 16, 2020 (editat) Dunga neagra e vreo reflexie de la camera sau apare pe display ? Editat Decembrie 16, 2020 de dan-a2 Link spre comentariu
MciSar Postat Decembrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2020 este cablul de alimentare :D Link spre comentariu
MciSar Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Rezolvata problema! un condensator in scurt pe bara electronica a driverelor display-ului....deci problema rezolvata! sper sa fie si altor colegi de ajutor! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) Ai avut noroc....bine că n-a fost scurt în driverii de pe foliile panelului. Editat Decembrie 17, 2020 de validae Link spre comentariu
marius et Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 salutare ,cum ai depistat scurtul ? presupun cu aparatul de masura , dar ce valori ai gasit cum ai masurat , scuze sunt novice. am o problema asemanatoare Link spre comentariu
marius et Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 am imagine doar pe jumatate de ecran , ma chinui sa vad unde-i scurtu ... Link spre comentariu
Lukas69 Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Am si eu un Samsung UE55D6500VS (t con dus ) caut t con pt el si nu gasesc, imi poate spune cineva de la care alt model ar fi compatibil ? Mulțumesc!! Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 (editat) Acum 3 ore, Lukas69 a spus: Am si eu un Samsung UE55D6500VS (t con dus ) caut t con pt el si nu gasesc, imi poate spune cineva de la care alt model ar fi compatibil ? Mulțumesc!! pai normal sa nu gasiti,t.conul ala are si el un cod,o poza clara ar fi cea mai buna,så ne apucam noi sa cautam sa vedem ce t.con are,cand dv aveti t.conul in fata,mi se pare .............. sånteti sigur ca e dus t.conul? pentru poza https://postimages.org/ Editat Februarie 16, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum