raduadi Postat Octombrie 6, 2007 Partajează Postat Octombrie 6, 2007 Sal. Am PICul: 16F628A si JALedit si compilatorul JAL. Pe langa astea mai exista IC-PROG si un programator JDM (testat cu un mood lamp pe un pic asemenea) Ideea e sa fac (sa scriu eu codul) un pin sa aprinda si sa stinga 1 led la intervale de timp dorite. Codul pe care l-am scris e asta (nu da eroare la compilare, in simulator starea portului RA0=pin nr.17 se schimba din 0 in 1 la intervalele alese) : include jlib include 16f628_20 pin_a0_direction = output forever loop pin_a0 = on delay_1s pin_a0 = off delay_1s end loop PICul este alimentat direct la o sursa stabilizata si filtrata de 5V, iar masuratorile le-am realizat flosind un multimetru pentru a masura tensiunea dintre pinul 17 (RA0) si masa. Din pacate nu am obtinut nici o variatie de tensiune, starea portului ramanand 0V. Posibile cauze (din ce ma duce pe mine capul): 1. problema cu celelalte terminale, deoarece sunt lasate in aer 2. la programarea picului NU am stiut cum sa pun fuses - si am facut 2 incercari pur aleatoare Va rog sa ma ajutati cu intelesul setarii pt fuses si daca am procedat ok in realizarea programului si a schemei, inclusiv masurarea. Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 7, 2007 Partajează Postat Octombrie 7, 2007 Cred ca ar mai trebui alocati pinii la portul digital. Imediat dupa reset sunt alocati comparatorului. Pentru asta trebuie sa faci CMCON=0x07. Vezi configurarea portului A din exemplul 5-1 din foaia de catalog.Cirip Link spre comentariu
kit Postat Octombrie 7, 2007 Partajează Postat Octombrie 7, 2007 Imediat dupa reset TRISA, conform catalogului, are valoarea 0xFF (toti bitii sunt setati), ceea ce face ca toti pinii PORTA sa fie setati ca intrari. Ar trebui resetat TRISA pentru a pune pinii pe output.Apoi, mai exista si CMCON (comparatorul)... bitii CMCON[2] se pot seta 111 (acel 0x07 de mai sus), pentru a dezactiva comparatorul.In rest LEDul ar trebui sa clipoceasca intr-o veselie, cred. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 7, 2007 Partajează Postat Octombrie 7, 2007 Pai daca ai pus bitii de configurare la intamplare, intamplarea poate face sa nu mearga!Citeste despre fiecare ce face si incearca sa il pui astfel incat sa corespunda schemei tale, mai ales MCLR. Link spre comentariu
raduadi Postat Octombrie 8, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2007 sal. merci de raspunsuri.... dar nu prea m-am lamurit1. am inteles o parte din JAL dar nu cunosc deloc assambler, deci TRISA si atle valori hexa ma depasesc.2. daca nu puteti sa imi spuneti care ar fi valorile pt FUSE, o sursa web care explica mai pe intelesul ne-electronistilor are cineva???merci mult Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 8, 2007 Partajează Postat Octombrie 8, 2007 Pentru bitii de configurare, atat cat se stie despre hardul tau, ar trebui doar PWRT bifat. Code Protect = CP OFF si Oscilator = IntRC I/O daca te bazezi pe oscilatorul RC intern sau in functie de hard altfel.Ca indicatie de citire: foaia de catalog. Ar fi bine sa-ti schimbi impresia ca poti proiecta cu PIC fara sa intelegi ce face. Desigur, poti imita ce fac altii, dar daca ai o problema esti... copilul ploii. Link spre comentariu
raduadi Postat Octombrie 8, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2007 merci de raspuns. [[am prea multa treaba sa invat ceva inutil . vreau sa clipesc niste leduri sau relee acum.......... poate candva mai incolo mai detaliat...]]update: doar PWRT trebuia bifat. va trebuii sa citesc despre configurarea flagurilor. in rest clipeste ok, dupa ce am avut probleme cu portul serial ca nu furniza -12V si credeam ca am ars toate picurile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum