tehnic dan Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Buna ziua, cumpar, transformator impulsuri pentru comanda IGBT , Sirio cod 109226 . Multumesc! Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 (editat) Ai o poza cu el sa vad despre ce e vorba? Cam banuiesc eu ce ti-ar trebui dar totusi o poza este binevenita! Din ce aparat de sudura este? Pune poza si cu placa unde vine montat. Cred ca am eu ce-ti trebuie....sa ma uit in cutia cu trafuri driver. Editat Decembrie 15, 2020 de mac01 Link spre comentariu
tehnic dan Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Scuze pentru raspunsul intarziat . Apararatul de sudura este un Fro Luftarc 120 . Link spre comentariu
tehnic dan Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) Transformatorul original are primarul la 1-4 si secundarele la 5-6 si 7-8 , dar pe pcb se poate monta in alta pozitie si un transformator cu primarul la 1-8 si secundarele la 3-4 si 5-6 respectiv pentru Telvin (ma rog nuprea cad ele in gauri pentru ca suprafata trafului este un dreptungi dar ...) , sa sper ca si inductantele infasurarilor se vor potrivi . . Am intrebat baieti de la Depozitul de scule , despre codul trafului .... dar erau foarte ocupati... . Caut in continuare . Ori ce sfat este bine venit . Multumesc !. Editat Decembrie 17, 2020 de tehnic dan Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 18, 2020 Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Pai eu nu inteleg ceva.Aparatul de sudura exista iar traful nu?Daca exista traful acesta e ars?Ca se poate rebobina. Link spre comentariu
tehnic dan Postat Decembrie 18, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Buna ziua , da aparatul de sudura exista , traful de impulsuri exista si el dar defect chiar cu doi pini topiti . Daca dumneavoastra puteti sa-l rebobinati il trimit cu mare placere , suport toate costurile de bobinare , transporturi si tot ce deriva din aceasta operatiune . Eu personal nu pot executa aceasta operatiune . Va salut cu respect . Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 18, 2020 Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Aş putea să încerc eu să-l rebobinez, dar până Marţi sunt liber.Dacă vrei, mai vorbim atunci... Link spre comentariu
tehnic dan Postat Decembrie 18, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Sigur , te voi contacta eu marti . Multumesc ! . Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 (editat) Am desfăcut traful pe care mi l-ai adus, dar nu am avut la îndemână un solvent care să poată dizolva plasticul turnat peste el, şi am folosit metoda ,,mecanică,,. Rezultatul nu-i prea promiţător pentru integritatea miezului, aş fi vrut măcar să număr spirele înfăşurărilor dar să văd cum fac să-i desfac miezul fără să i-l sparg.O să încerc prin încălzirea miezului..dacă nu merge, asta e.Facem altu.. Edit: Până la urmă l-am spart, dar măcar i-am numărat înfăşurările. Ar fi cam aşa: Miez de ferită tip EE14 (latura E-ului de 14mm) cu secţiunea miezului de 16milimetri pătraţi (4x4mm şi o permeabilitate necunoscută momentan, dar se poate afla prin testarea miezului rămas). Primar : 54 Spire cu 0,15mm (CuEm 0,18) 2 Secundare a câte 46 spire cu aceeaşi sârmă.Fazarea secundarelor nu am reuşit s-o mai identific, câţiva pini fiind smulşi deja, dar aia se poate face şi la faţa locului, prin teste cu becul înseriat.Traful se poate reconstrui pe un alt miez asemănător, ceva de genul trafului driver de linii....dar asta dacă dacă nu mai găseşti originalul, fiindcă am înţeles că vei primi unul de la un coleg de forum. Editat Decembrie 26, 2020 de validae Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 Validae.In cuptorul electric sau in cel de aragaz.Cum vad ca n-are nici carcasa pot sa zic ca merge incalzit si in ulei. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 L-am încălzit cu un ,,pistol de lipit a cărui ansă era cât tot traful....of course, a crăpat ferita în mai multe locuri.Asta e, măcar i-am numărat (ca la box) spirele.Acum putem face altu dacă ne (mai) trebuie... Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 (editat) Traful n-are cum sa aibe spire diferite in primar fata de secundar...are raport 1:1:1 Inductanta spirelor este egala...2,8mH...cel putin asa spune producatorul. Cum era bobinat? Primarul se afla intre cele doua secundare...secundarele cum erau bobinate? Sunt foarte importante toate aceste detalii pentru o rebobinare corecta..... Editat Decembrie 26, 2020 de mac01 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 (editat) Bag seamă că am sărit câteva spire din ce am considerat eu a fi fost secundare.În fine, văd că sunteţi mai documentat, câte spire scrie că trebuiau acolo ? Aş fi zis că primarul era primul, apoi cele două secundare deasupra, unul peste celălalt, dar poate mă înşel şi de data asta...dat fiind că erau smulse deja câteva borne, plus ce-am mai smuls şi eu.Dar ştiind ce inductanţă ar trebui să aibă, o să încerc cu un alt miez asemănător ca dimensiuni, să văd ce-o ieşi. Editat Decembrie 26, 2020 de validae Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 Daca inductantele sunt egale n-au cum sa fie aceleasi nr de spire,ca variaza diametrul bobinei.Eventual aproximativ egale.Iar secundarul l-as vedea bobinat cu doua sarme simultan. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 Eu ştiu că la ăsta demontat avea secundarele separate, nu a fost bobinat cu două fire simultan.Probabil din raţiuni de izolare.. Link spre comentariu
Postări Recomandate