Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Astra H , schimbare sau upgrade cd30mp3?

dre

Postări Recomandate

Am o astra H model 2006 cu cd30mp3(fabricatie delphi-grundig parca). Calitatea lui lasa insa de dorit(amplificarea fiind facuta de un Tda 7561) plus ca nu are iesiri de semnal mic pentru subwoofer. Stiti cumva alt mp3 care se potriveste pe aceasta masina fara sa pierd comenzile de pe volan si accesul la bc?Ma gandeam sa-mi bag nasul prin el daca nu gasesc alt hu, sa-i trag semnal mic inainte de amplificare dar n-am dat de schema. Amplificarea poate fi schimbata cu ceva mai de calitate?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AV1000

7

• dre

4

• madkat

3

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

poti folosi un convertor de semnal mare la semnal mic montat pe 2 canale si sa montezi o statie cu sub o sa se auda excelent dezavantajul fiind ca nu ai un mp3 io am montat asa ceva fara sa scot cd din bord legindu-ma de firile din pragul la sofer iar + de la REM lam pus pe contact

Link spre comentariu

"""o statie cu sub o sa se auda excelent dezavantajul fiind ca nu ai un mp3 """ -- partea asta n-am inteles-o , si tocmai de adaptorul asta de semnal mare as vrea sa scap.Daca tot nu dau de schema ,pana la urma o sa ce mi-ai sugerat tu desi nu as vrea firaraie.

Link spre comentariu

am inteles atunci adopta situatia convetorului hight-low dak doresti io numai asa am montat pe opel fara sa scot cd afara din cauza ca proprietarul nu avea cod , sunetul este acelasi ca si cind ai avea iesire speciala de sub, un astfel de convertor costa cam 15-20 lei depinde de marca

Link spre comentariu

am inteles atunci adopta situatia convetorului hight-low dak doresti io numai asa am montat pe opel fara sa scot cd afara din cauza ca proprietarul nu avea cod , sunetul este acelasi ca si cind ai avea iesire speciala de sub, un astfel de convertor costa cam 15-20 lei depinde de marca

convertorul high low(asta daca presupune sa obtii semnal de linie de la iesirea de boxe) este de fapt un divzor rezistiv,ca in imaginea astahttp://i24.tinypic.com/ncj9zp.gif
Link spre comentariu

cel de care vorbeam io este realizat cu 2 bobine cu miez de fier si 2 rezistoare de 100ohmi am desfacut unu de curiozitate dar nu stiu ce raport de spire are o infasurare fata de cealalta

Link spre comentariu

lam luat de la un magazin de boxe si statii auto nu prezinta nici un pericol pt CD nu este alimentat se monteza pe 2 iesiri (ori fata ori spatele) . face urmatorul lucru reduce semnalul foarte mare redat de CD la iesire intr-un semnal mic de ordinul mV necesar amplifului ,o sa revin cu o poza sa vezi ca idee din ce e facut si cum arata poate gasesti . Nu modifica sub nici un fel calitatea sunetului doar nivelul.

Link spre comentariu

acel convertor se monteaza in locul a doua din boxe - practic renunti la o pereche, si in locul lor pui statiacel mai bine - studiaza datasheet-ul finalului si cauta punctele intrare de la pre catre final - si trage semnal de acolo pt statie...iaca datasheetul in atasament - apropos - integratul nu e chiar slab - vezi sa nu fie problema din alta parte - boxe in special - rar am intalnit masini cu boxe stock bune...

Link spre comentariu

io nam renuntat la nici o boxa si nam vazut vreunu sa renunte la ele in favoarea la 2 bobine si 2 rezistente nu cred ca ne referim la acelasi lucru tu daca pui un condensator pe un canal pt un twiter renunti la boxa de pe acel canal?? e cam acelasi lucru cu asta .Am demontat o gramada de masini pina acum mai alea de la bulgari aduse si am montat o gramada de convertoare si nici unu nu sa plins de ele.

Link spre comentariu

orice final audio are o impedanta de iesire (4 sau 8 ohmi) - si difuzoarele au impedanta lor, da?acel circuit, implicit intrarea statiei au si ele o impedanta - iar cand pe aceeasi iesire legi doua lucruri - dif si circuitul respectiv, impedanta sarcinii se schimba (in functie de legarea in serie sau in paralel a "consumatorilor") - ceea ce nu e de dorit - pt ca daca este mai mica decat cea recomandata a finalului - se poate distruge acesta din urma, iar daca este mai mare sunetul isi perde mult din calitate...deci - de legat pe aceeasi iesire - se poate, dar nu e bine :yawinkle: scuzati exprimarea "simpla" dar am vrut sa inteleaga toata lumea

Link spre comentariu

adaptor de semnal necesar pentru a conecta un amplificator la un player ce nu are iesiri preout RCAse poate lega pe cablurile difuzoarelor si ofera o iesire preout RCA de semnal micintrare maxim 35W RMS, iesire low level 0-2V iata ce zice producatorul despre el io zic sal iei si sal incerci si sa te convingi sa lasi impedanta acasa , ce am eu este varianta tub o sa pun si poza cu el desfacut cind am aparatu foto acasa.

Link spre comentariu

unul la mana - lasa tu aroganta acasa...doi la mana - adaptorul stiu f bine ce face - doar ca iti spun ca nu e ok sa legi pe aceeasi iesire IMPREUNA cu un difuzorsi apropos - orice statie mai noua are deja acel circuit built-in - avand doua tipuri de intrari - hi-level si low-level :yawinkle:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări