Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator casti.

Postări Recomandate

Salut. Lucrez la un proiect si am un modul bluetooth audio la care vreau sa conectez niste casti de telefon dar semnalul audio e prea slab chiar si pentru niste casti banale de telefon. Vreau sa va intreb daca e posibil sa amplific acest semnal (doar cat sa se auda ok in casti) cu un singur tranzistor 2n2222a? O schema ar fi de ajutor. Mersi anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Prea puternic nu e decat daca dai tu volumul prea tare.

Ce potentiometru ai? Sa zicem ca PAM8403 are un potentiometru de 10k. Poti pune o rezistenta de 33-100k in serie cu iesirea M18 (adica de la iesirile L si R catre intrarea in potentiometrul modulului PAM) si volumul nu o sa fie niciodata prea mare. Incerci acel 33-100k (sau mai mare) pana cand la maximum la potentiometru ai un sunet decent, fara distorsiuni.

Editat de Mircea
Link spre comentariu

PAM8403 este cu iesire in punte si este in clasa D. 

In concluzie nu-l poti folosi la casti.

Dar daca te chinui putin poate il poti face sa mearga si la casti dar va suna prost - foarte prost. In schimb nu stiu daca ai cunostintele necesare ca sa poti face modificarea cum trebuie.

Daca te descurci cu letconul poti face un amplificator de casti folosind operationalul de pe iesirea unei placi de sunet mai vechi care este posibil sa o ai printre ciubeie, dar trebuie sa-i faci o mica placuta si sa realizezi schema corecta ca sa mearga dar sunetul va fi OK.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări