Miro Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Buna ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva cu ce as putea inlocui o dioda din schema atasata. Este vorba despre o placa de la un aer conditionat iar pe partea de valva cu 3 cai (rece/cald) zona incercuita pe schema atasata, sunt 2 diode pe alimentarea valvei comandate de un releu (bine 2 relee), in schema de service nu apar informatii despe ce diode sunt folosite Una dintre diode este arsa, iar cealalta eu nu am gasit date despre ea. Pe dioda buna scrie: G2MG1516 Poate are cineva informatii despre acest tip de dioda. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 (editat) Aș încerca ceva de genul BY399 adică diodă rapidă, cu tensiune și curent mari Editat Decembrie 8, 2020 de validae Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 (editat) Nu stiu ce curent suporta diodele astea.Posibil,daca capsula e mica,sa fie de 1-2A.Ti-as sugera BYV95C.Dioda fast recovery de 1,5A si 600V. Poti sa te orientezi si dupa consumul valvei. Ca sa fii sigur poti pune una de 3A. Capsulele diodei din poza apartin de regula categoriei "glass pasivated".Suporta curenti mari in peak,de asemeni temperaturi mari in capsula. Vad ca a postat si Validae.Si aceasta solutie e ok. Editat Decembrie 8, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
nelu F Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Dioda este redresoare normala de 2A/ 1000V. Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 2A calculati la 75 grade , foarte important de amintit. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Cred ca anume este aleasa o capsula DO204AP din sticla sinterizata.Ma refer la faptul ca sunt posibili supracurenti la actionarea de start a valvei si incalzirea capsulei. Link spre comentariu
Miro Postat Decembrie 8, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Placa a avut o defectiune chiar in aceasta zona , o dioda si cele 2 relee ce actionau valva cu 3 cai. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Miro.Verifica si ventilul/valva.Sa nu ia prea mult curent. Link spre comentariu
Miro Postat Decembrie 8, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Acum 4 minute, BRANCA a spus: Miro.Verifica si ventilul/valva.Sa nu ia prea mult curent. urmeaza sa inlocuiesc valva cu una noua. Aceasta a fost desfacuta partea de bobina de partea mecanica si i s-a pierdut din piese. (asa a ajuns la mine) Oricum este o valva cu 3 cai foarte ciudata,dar tot cu bobina actionata, o sa pun o poza cu ea Link spre comentariu
Miro Postat Decembrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2020 Pot inlocui cu BYV38 ?? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum