Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplituner nu retine posturile memorate

marius75

Postări Recomandate

Salutare. De curând am intrat în posesia unui amplificator cu radio incorporat, acesta memorează posturile radio, dar dacă e oprit câteva ore, își pierde toate posturile memorate. Daca îl opresc doar câteva minute, posturile sunt în continuare în memorie. Bănuiesc ca e vorba despre acel super-condensator care era tine loc de baterie, dar nu l-am găsit pe schema părții de radio (o sa revin cu schema, acum nu am acces la ea). Exista șansa ca acel super-condensator sa fie inclus intr-un integrat și de aceea nu apare în schema ca și componenta discretă? 

Urăsc CI și componentele SMD în amplificatoare, dar se pare ca ajung inevitabil la ele.  

LE : Acum văd ca am postat în zona greșită, rog un moderator sa mute în zona dedicată. Mulțumesc.

Editat de marius75
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

6

• globaldj

2

• gymy

1

• Усилитель

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ar trebui cautat in manualul de utilizare ce scrie, "user manual" sunt scule care asa sunt facute sa stea in priza tot timpul, si pierd memoria daca raman fara curent. 

Recent am facut bucatele un videorecorder, am gasit in el supercondensatorul. Dar nu toate au. Inainte aveau o mica baterie, dupa perioada supercondensatorului, cipurile au evoluat si nu mai pierd memoria chiar si fara curent. (memorie non volatila) 

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns.

Super condensatorul nu l-am gasit, cea mai mare valoare este de 470uF. Are 5 circuite : LM7001, KA4558s, LA2232, LA3361, LA1266. M-am uitat un pic peste data sheet, doar ultimul circuit trebuie sa ma uit din nou sa vad ca are cateva prescurtari care nu stiu ce insemna, restul nu par a avea si rolul de memorare posturi.

4.thumb.jpg.802b0fcaa2f1c504e4a0e0950f3b65fc.jpgradio.thumb.jpg.fa6f0b3170431878b5e60a7d883c2054.jpg

Link spre comentariu

Despre ce amplituner este vorba ?...

Eu nu am vazut niciodata condensator de memorie in zona de radio... Indiferent de producatorul echipamentului, condensatorul de memorie se afla mai tot timpul pe placa care contine ansamblul afisor si/sau programator...

Editat de globaldj
Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri. Tocmai ce il montasem la loc, dar o sa caut si pe placa de pe panoul frontal. Este un akai aa v29 dpl. Pun o poza cu el fara capac. Inainte sa-l iau, am cautat pe net poze cu el sa vad daca are final pe trz sau CI si n-am gasit. Ma asteptam sa vad un final STK , dar are trz.

akai aa 29 dpl.jpg

Editat de marius75
Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri.

Da, asa este , tocmai ce am ajuns la el, 5,5V/0,1F. Am incercat sa-l masor pe supermultitester dar imi da eroare 0,350V > short probe!

O sa caut poate gasesc  ceva apropiat ca valoare intr-un monitor sau intr-un TV.

111.jpg

Link spre comentariu

Nu mai cauta in monitoare si TV-uri pentru ca:

1. nu o sa gasesti asa ceva in monitoare si TV-uri

2. daca ai gasi este si acela vechi si deja bine "copt"  iar cel mai bine este sa-l inlocuiesti cu un altul nou

Acela este condensator special pentru aceste aplicatii, are o capacitate foaaaarte mare la dimensiuni foarte reduse si cu curenti de autodescarcare redusi.

Poate fi inlocuit si cu un altul de alte dimensiuni mai mari daca spatiul permite, si cu capacitate mai mare, cel putin eu asa am procedat in doua tunere Onkyo unde am pus de 1F.

Poti eventual alege unul de aici, de exemplu acesta sau acesta, etc.

Link spre comentariu

Mulțumesc de răspuns. Tocmai ce am dat comanda de 0,22F/5,5V. (inainte sa citesc postarea, altfel as fi luat de 1F )

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări