Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat cu termoplonjor

taptoe

Postări Recomandate

Salut,

Am nevoie de un aparat care sa imi mentina un vas de 50l sa spunem la o temperatura constanta de 55-65 grade celsius pentru 2 zile.

Am cumparat un termostat de aici si un termoplonjor chinezesc.

Am taiat stecherul de la termoplonjon si l-am legat la IN la termostat si cealalta parte cu termoplonjonul prorpiu-zis la OUT pe termostat.

Declanseaza prima oara cand il bag in priza si duce temperatura apei la 60 de grade ,dar dupa ce il scot, pe placa termostatului apare un lichid in dreptul unor pini si apoi cand il bag in priza nu mai declanseaza,dar termostatul primeste curent.

Ce se intampla de fapt si care poate fi problema ? De asemenea daca exista si o alta varianta(cheap) cu care pot mentine temperatura apei la 60 grade pe timp indelungat.

Mai jos sunt pozele.

https://ibb.co/mvBXMTL
https://ibb.co/smT704N

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• taptoe

5

• validae

4

• doru3160

3

• BRANCA

2

Top autori în acest subiect

Nu am înţeles ce anume scoţi atunci când apare lichidul pe placa termostatului.Ţii cumva termostatul foarte aproape de lichid ? Că atunci ar putea fi vorba de condens, mai ales dacă vasul cu apă e într-o încăpere rece.Termostatul ar trebui să stea departe de vasul cu apă, ca să nu fie afectat de umezeală.Curăţă placa acolo unde a apărut condensul cu alcool concentrat, usuc-o cu un şerveţel, apoi înmoaie o pensulă mică (sau perie de dinţi pe care nu o mai foloseşti) în spirt şi freac-o puţin de o bucată de sacâz (colofoniu) şi apoi pensulează placa în zona afectată de condens.Se va forma un strat subţire de colofoniu care va respinge apa, astfel încât placa va fi protejată de condens ulterior....

Link spre comentariu
13 minutes ago, validae said:

Nu am înţeles ce anume scoţi atunci când apare lichidul pe placa termostatului.Ţii cumva termostatul foarte aproape de lichid ? Că atunci ar putea fi vorba de condens, mai ales dacă vasul cu apă e într-o încăpere rece.Termostatul ar trebui să stea departe de vasul cu apă, ca să nu fie afectat de umezeală.Curăţă placa acolo unde a apărut condensul cu alcool concentrat, usuc-o cu un şerveţel, apoi înmoaie o pensulă mică (sau perie de dinţi pe care nu o mai foloseşti) în spirt şi freac-o puţin de o bucată de sacâz (colofoniu) şi apoi pensulează placa în zona afectată de condens.Se va forma un strat subţire de colofoniu care va respinge apa, astfel încât placa va fi protejată de condens ulterior....

Scot termoplonjorul din vasul cu apa.

Termostatul este la 30cm de vas,doar senzorul de temperatura al termostatului este in vasul cu apa impreuna cu termoplonjorul.

Este al doilea termostat la care mi se intampla acelasi lucru.

Editat de taptoe
Link spre comentariu

Distanţa e foarte mică şi aburii generaţi de vas afectează termostatul.Trage fire mai lungi şi pune termostatul mai departe....

Am avut cazuri de termostate de clocitori afectate de umezeala din incinta clocitorii, deşi între incintă şi termostat era doar o gaură de circa 10mm, ei bine, prin gaura aia se strecura umezeala şi dacă clocitoarea era într-o cammeră rece, se făcea condens pe placă.

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 7 ore, taptoe a spus:

Este al doilea termostat la care mi se intampla acelasi lucru.

Modelul ala de termostat, desi la prima impresie multi ar spune ca e o chinezarie (asa am spus si eu cand l-am cumparat), merge impecabil pe o etuva de mai bine de 5 ani. Daca ai sa-l feresti de aer cald care sa produca condens, sigur nu te va lasa de aiurea.

Link spre comentariu

Observatiile colegilor sunt pertinente.Dupa cum vad "instalatia",posibil si vas deschis,va face aburi tot timpul.Poate ar fi bine sa bagi termostatul intr-o alta cutie sau sa-i asiguri o etansare cu silicon.

Link spre comentariu
2 hours ago, BRANCA said:

Observatiile colegilor sunt pertinente.Dupa cum vad "instalatia",posibil si vas deschis,va face aburi tot timpul.Poate ar fi bine sa bagi termostatul intr-o alta cutie sau sa-i asiguri o etansare cu silicon.

Ma mira faptul ca  este vorba doar de condens, pentru ca totusi mie mi se pare departe distanta intre vas si termostat ,plus ca placa de la termostat este incastrata in cutia de plastic,dupa cum apare in poza, iar mai mult, vasul este la o inaltime de 30cm fata de termostat.

Editat de taptoe
Link spre comentariu

Izvor...Daca se vrea o varianta ieftina merge un termostat clasic de boiler.Insa nu stiu ce precizie are...

Si tot nu inteleg ce "lichid" apare in dreptul unor pini.Sa nu fie condens si sa curga un electrolitic?

Mai poti face figura cu tropicalizarea.Dai pe toata suprafata placutei,inclusiv piese,cu lac electroizolant.Un strat,doua.

Link spre comentariu

Faceţi o poză clară de aproape cu placa şi zona afectată.Poate a curs vreun electrolitic...

O metodă de postare a pozelor de mare definiţie:

Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload
Apoi daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,,
Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea.
Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi...

Editat de validae
Link spre comentariu
7 minutes ago, validae said:

Faceţi o poză clară de aproape cu placa şi zona afectată.Poate a curs vreun electrolitic...

O metodă de postare a pozelor de mare definiţie:

Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload
Apoi daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,,
Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea.
Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi...

Sper ca se observa bine.Multumesc pt interesul acordat.

wlWujPR.jpg

A doua poza:

8qlxaIL.jpg

Link spre comentariu

Din poze nu pare a fi un lichid ca apa, mai degrabă pare ceva flux rămas de la lipire.Cum am mai scris deja, curățați bine cu alcool izopropilic zonele cu probleme.Apoi lăcuiți totul cu sacâz dizolvat în alcool, fie izopropilic, fie spirt ordinar.Procedura e simplă, se înmoaie pensula sau periuța în alcool, se freacă puțin pe o bucată de sacâz și apoi se dă cu ea pe placă.Rezultă o peliculă de colofoniu ce va respinge umezeala mai bine decât orice lac posibil...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări