Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comportament foarte ciudat la Windows 8.1 cu NOD32

Blacksmith

Postări Recomandate

Salutare !

Am un laptop mai vechi ACER Aspire 5733, cumparat in 2012, cu procesor Intel i3. Pana acum am avut Win7 pe el timp de 9 ani si a mers perfect. As fi vrut si eu sa bag un sistem mai nou pe el. Am incercat prima data cu Win10. A mers ok pana la prima restartare (dupa ce a copiat toate fisierele) apoi, cand sa faca initializarile alea, imi spune ca nu poate functiona pe acel hardware si isi da shutdown. Ok, am zis sa bag macar Win8.1... Asta a mers. S-a instalat complet, totul bine... Pana am bagat NOD32-ul. Se instaleaza, isi face update-urile, imi scaneaza de virusi, nu gaseste nimic... si la primul restart incepe circul ! Intra prima data in safe mode, automat, fara sa-i spuna cineva sa o faca, si cum intra, sta putin si se restarteaza iar, dupa care intra normal in windows, dar, ce sa vezi... nu se mai incarca NOD32-ul ! M-am uitat la servicii si "ESET Service" e trecut pe disabled si nu imi da voie sa il schimb. Acum imi e clar ce a facut ala in safe mode: a dezactivat antivirusul ! Cum se poate intampla asa ceva ??? Numai un virus ar putea face asta ! Dar am incercat 3 imagini de Win8 din surse diferite. Chiar toate sa fie infectate cu acelasi virus ? Mi se pare prea de tot... E foarte aiurea si nu inteleg ce se intampla... Care sa fie problema ? Windowsul, laptopul, NOD32-ul sau virusul ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

7

• elmar

3

• validae

3

• gabiz_ro

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ar trebui să-ţi scanezi HDD-ul pe un alt sistem care are deja un antivirus instalat.Apoi, după ce eşti sigur că e ,,curat,, încerci instalarea unui alt sistem.

Poate iei în calcul să încerci şi un Linux Mint pe acel laptop, nu există doar Windows...şi mie mi-a fost mai greu, dar am făcut pasul...

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 5 ore, validae a spus:

Ar trebui să-ţi scanezi HDD-ul pe un alt sistem

E laptop. Nu am cum sa-l demontez...

Dar nu prea am inteles procedura... Pe cine sa scanez sa vad daca e curat, hardul ala cu Win8 si NOD32 ?

Exact acelasi kit de NOD32 il am instalat si pe laptopul principal, cu Win10, si nu mi-a facut probleme din astea. Iar pe cel vechi, nu am instalat absolut nimic in afara de Win8 si NOD32, nici macar driverele !

Link spre comentariu

HDD-ul din laptop se scoate uşor de obicei.Se poate apoi conecta prin USB la alt calculator ce are un antivirus activat şi se scanează profund.

Când aveam anumiţi viruşi în sistem, nici nu puteam să instalez antivirusul ulterior instalării unui sistem de operare.Dacă nu te descurci, mergi cu laptopul la o firmă de profil.

Editat de validae
Link spre comentariu

Mă refeream şi la virusarea partiţiei de stocare nu a celei de sistem, bănuiesc că tu partiţionezi HDD-ul în minim două partiţii.Una de sistem şi una de stocare, ca în caz că-ţi crapă Windows să nu pierzi tot...iar unii viruşi stau liniştiţi în fişiere banale, până când se activează.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Dudikoff a spus:

Pai de unde aveai virusi, daca n-ai instalat altceva in afara de sistemul de operare ? Baga astia virusi in kit-ul de la Windows ?

Ce crezi, că e imposibil !?

Odată ce e produsul lor ...poate să-ți dea un ”update” care să te oblige să treci la windows 10 ...

Poate chiar NOD 32 să-ți facă niște update-uri din propria lui inițiativă ...considerând că ”e spre binele tău” să treci la un windows mai nou ...la care ei oferă suport ...și ”să te ”scape” de  de windows-ul vechi, care și-a pierdut suportul celor de la microsoft și bineînțeles că și producătorul antivirusului nu mai vrea să-și bată capul prea mult cu aceste sisteme învechite.

Link spre comentariu

@validae Inteleg... dar eu nu mai am nimic pe hardul ala din laptopul vechi... Am un singur HDD si l-am formatat complet apoi am instalat Windowsul.

@elmar Eu nu ma impotrivesc... Si eu as vrea sa bag Win10 pe el, dar nu merge. :( Azi am mai incercat ceva... Am salvat partitia cu Win10 din laptopul nou, functional, cu Acronis True Image si am incercat s-o restaurez pe laptopul vechi... Din start mi-a zis ca nu o sa booteze, nu am inteles exact de ce... dar a zis ceva de BIOS. Probabil e chestia aia cu BIOS si UEFI, pe care nu prea am inteles-o. Eu, la cel vechi, cred ca nu am UEFI...

Link spre comentariu

Păi nu e vorba de împotriveală ...ei te obligă să treci la windows10, chiar dacă pentru asta ar însemna să îți cumperi alt laptop...care să meargă cu acel sistem de operare(W10).

Link spre comentariu
4 minutes ago, elmar said:

Păi nu e vorba de împotriveală ...ei te obligă să treci la windows10

Si mie de ce-mi merge XP pe laptop ? N-au aflat ca si eu trebuie sa trec la windows 10 ? :)

Link spre comentariu
Acum 21 minute, elmar a spus:

Păi nu e vorba de împotriveală ...ei te obligă să treci la windows10, chiar dacă pentru asta ar însemna să îți cumperi alt laptop...care să meargă cu acel sistem de operare(W10).

Pai am facut deja si asta... Dar parca imi pare rau sa il arunc pe cel vechi. Merge asa de bine... si nu are nici o problema. E pacat de el... :( As fi vrut sa-l tin asa de rezerva...

Deci, pana la urma nu i s-a intamplat nimanui ce am mentionat in primul post ? Sa se restarteze calcul si sa intre in safe mode sa dezactiveze singur antivirusul ?

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu
Acum 6 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Si mie de ce-mi merge XP pe laptop ? N-au aflat ca si eu trebuie sa trec la windows 10 ? :)

Depinde ce laptop...unele chiar ”nu mai interesează” ...crezi că orice vechitură merită să fie blocată!?

Astea mai noi pot fi blocate mult mai usor ...li se rescrie bios-ul direct din windows...și adio,nu mai poți instala nimic!

Plus ...dacă acest laptop a venit cu windows-ul instalat...nu mai poți instala alt windows decât prin upgrade din acel windows(instalat,care trebuie să fie perfect funcțional)...asta, dacă hardware-ul o permite și windows 10 e compatibil pentru acel hardware...dacă nu, e posibil să rămână așa cum se manifestă acum, acest laptop, despre care vorbim.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări