MirceaM Postat Octombrie 6, 2007 Partajează Postat Octombrie 6, 2007 Este scris in pdf-ul pentru LCD Ampire 2x16 ca stie sa afiseze 2 feluri de caractere: de 5x8 puncte si de 5x11 puncte. Nu am reusit sa afisez caractere de tipul al doilea. Este posibil sa mearga in realitate si sa NU mearga in Proteus? (am incercat numai cu Proteus). Ma ajutati? Mi-ar fi de folos un exemplu cu CCS 3 sau 4. Doresc ca in acelasi program sa utilizez ambele tipuri de caractere, anumite "pagini" sa fie cu afisate cu caractere de 5x8, alte pagini cu 5x11. Chiar si o confirmare ca a utilizat cineva cu succes caractere 5x11 ar fi binevenita.Multumesc. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Octombrie 6, 2007 Partajează Postat Octombrie 6, 2007 Este foarte posibil sa mearga in realitate chiar daca Proteusul nu il poate simula. LCD-ul m-i se pare totusi ciudat, poate sunt eu bolovan dar nu am mai vazut LCD-uri la care sa difere dimensiunile caracterelor de pe linii. Ce mai poti sa faci este un update la Proteus, este deja versiunea 7, daca ai 6 sunt add-on-uri pt. el. Cel mai sigur este sa implementezi programul intr-un montaj fizic, si cu tatonarile de rigoare sa vezi rezultatele. Repet, sunt sanse foarte mari sa mearga in realitate, chiar daca Proteus-ul nu poate sa-l simuleze. Link spre comentariu
puiu Postat Octombrie 6, 2007 Partajează Postat Octombrie 6, 2007 1. Nu esti bolovan. Intradevar afisajul are doua moduri de a prezenta caracterele si anume unul restrans 5x8 sau 5x7 si unul extins 5x10 sau 5x11, dar asta nu inseamna ca caracterul 'a' de exemplu apare pe frormatul extins mai inalt, ci ca pe acel format se pot prezenta caractere speciale, deobicei cele din ultimile doua coloane din tabelul de caractere. Pentru edificare va trimit la intamplare o documentatie de afisaj in care se vede acest lucru, iar setarea se face din DB6 cu notatia F de la font. Link spre comentariu
MirceaM Postat Octombrie 15, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2007 N-are nimeni un exemplu (cod sursa) de utilizare caractere de 5x11? Link spre comentariu
d2134 Postat Octombrie 15, 2007 Partajează Postat Octombrie 15, 2007 Este scris in pdf-ul pentru LCD Ampire 2x16 ca stie sa afiseze 2 feluri de caractere: de 5x8 puncte si de 5x11 puncte. Pune un link la pdf-ul acela si spune si la ce te referi exact (pagina sau paragraf) si atunci te putem ajuta. Link spre comentariu
MirceaM Postat Octombrie 15, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2007 http://home.comet.bg/datasheets/LCD/AC-162B.pdf Pag. 12, Sectiunea "9. Instruction Set". Sets interface data length (DL: 8 bit / 4 bit), number of display lines (N: 2 lines / 1 line) and display font type (F: 5x11 dots / 5x8 dots). Vreau sa utilizez si caractere de 5x11 puncte. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 16, 2007 Partajează Postat Octombrie 16, 2007 Daca o sa te uiti la secventa de initializare (pag.13 step 3), o sa constati ca bitul F face cu totul altceva (display on/off).Probabil ca nu poti lua in seama tot ce spun chinezii Link spre comentariu
sofian Postat Octombrie 16, 2007 Partajează Postat Octombrie 16, 2007 Vreau sa utilizez si caractere de 5x11 puncte.o sa utilizezi 5x11 cind o sa fie si lcd fabricat cu 5x11 puncte/ caractercontrollerul (HD44780) stie sa afiseze 5x11 nu lcd-ul Link spre comentariu
MirceaM Postat Octombrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2007 Inteleg ca nu se poate. De ce atunci mai scriu ei acolo? Chestie de mentalitate? LCD-ul este trebuie privit ca un obiect, un sistemas care stie sa faca ceva anume. In interiorul acestuia nu conteaza ce este. Controllerul face parte din ceea ce se numeste LCD, ca produs. Manualul LCD-ului mentioneaza de caractere de 5x11 dots si asta este o minciuna. Am sa incerc sa fac altfel: sa utilizez caractere deja existente ( L, /, |, altele care se mai potrivesc) si sa definesc ce mai trebuie (cateva caractere, niste "colturi") cu care sa fac cifre 0...9, fiecare cifra ocupand pe verticala 2 randuri. Totul cu caractere de 5x7. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum