sesebe Postat Decembrie 7, 2020 Partajează Postat Decembrie 7, 2020 (editat) Nu recomand în nici o situație un I3, minim I5. I3 este un fel de Celeron cu memorie cache mica. Chiar dacă nucleul de calcul este rapid întra în timpi de așteptare a datelor de la memorie din cauza memoriei cache foarte mici. Placa video dedicata nu o vad ca necesitate dacă nu sunt în plan și jocurile, mai ales ca video integrat în procesoarele mai moderne este foarte bun. Știu cazuri concrete în care video integrat se bătea pe picior de egalitate cu video dedicat pt ca la video integrat nu mai contează asa de mult pe citi biți este bus-ul de date luând datele direct de la procesor cu banda de viteza mare. Editat Decembrie 7, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 7, 2020 Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Depinde de model , mai nou e brambureala totala cu denumirile procesoarelor Intel ,trebuie vazut exact ce stie fiecare , asa cum sunt masini BMW seria 3 care merg mai bine decat un seria 5 , sau 5 care merge mai bine decat un 7 ,asa e si la CPU uri. Nu poti zice ca un i3 este celeron , alea erau codate cu G la desktop si cu N la laptop. De ex Intel® Core™ i3-8145U din laptopul propus de mine are 2 core /4 fire 4Mb cache memorie . Un Intel Core i5-5300U are 2 core /4 fire 3Mb cache memorie . Este i5 cu 4 core si cache de 6mb , per core vine mai putin decat la i3.... Depinde si de generatie ,etc, un tabel ajutator pt comparat performante : https://www.cpubenchmark.net/mid_range_cpus.html Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 7, 2020 Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Ok. Ideea este sa aibă cache mare chiar dacă frecventa poate este mai mica, și preferabil sa aiba 4 core. Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 9, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2020 Cum e cu standardele wifi? Vad la un laptop ax 2x2, se poate conecta la un router b/g/n ? Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 9, 2020 Partajează Postat Decembrie 9, 2020 Da, dar la vitezele corespunzatoare. Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2020 Am luat până la urmă un Lenovo legion 5, cu Ryzen 7 (4800H). Acum am de configurat și instalat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2020 Partajează Postat Decembrie 11, 2020 On 12/6/2020 at 5:04 PM, x_dadu said: am văzut cu nu am putut instala atmel Studio că nu-i plăcea placa video, ceea ce m-a pus pe gânduri și în ceea ce privește plăcile astea video integrate De curiozitate, ce eroare dadea atmel Studio referitor la placa grafica ? La ce-i trebuie 'grafica' unui soft de genul asta ? Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2020 Din păcate nu mai țin minte, că e ceva timp de atunci. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 11, 2020 Partajează Postat Decembrie 11, 2020 Partea video la astea noi e chiar performanta,cateodata mai mult decat trebuie. La cele vechi conta si driverul, nu mergea cu orice soft mai cu mot.... Link spre comentariu
moshu flo Postat Iulie 21, 2021 Partajează Postat Iulie 21, 2021 Mi-am pus si eu problema unui PC mai nou; laptop-urile sunt atractive pentru cei care doresc mobilitate, altfel sunt mai scumpe cu uzura mai rapida si adesea display-ul mic, portabil e destul de incomod de utilizat. La capitolul desktop piata e puternic polarizata: pe de o parte unitati "de gaming", cu performante mai bune dar cu preturi "astronomice", pe de alta parte pocnitori meschine. Mai exista o categorie pe care o asimilez aici, asa-zisul "all in one", un fel de struto-camila facuta dintr-un monitor pe dosul caruia a fost atasat o placa de laptop, fara baterii. Display-ul are dimensiuni mai decente, insa pastreaza toate "calitatile" laptopului: inghesuit, racire proasta, lipsa de flexibilitate a structurii de periferice... Accentul e pus acum pe device-uri cu touch-control Pe care le urasc, precum D-l Pittis ura automobilele, eu din cauza lipsei de precizie si fiabilitate a raspunsului sus-pomenitului "touch"! Adica "telefoane" si tablete, produse "carabile", cu uzura mai rapida, viata mai scurta... Din aceste cauze, productia de unitati "clasice", adica desktopuri s-a redus, ceea ce a marit cota de recuperare a cheltuielilor de proiectare-dezvoltare per unitate, de unde si cresterea de pret.... Iar performanta s-a limitat de la atingerea unor limite fizice, cresterea dimensiunilor memoriilor lovindu-se de cresterea timpilor de acces; desi ram-ul e de sute de ori mai mare, softurile de slaba calitate irosesc resursele si computerul contemporan e adesea mai lent decat cel de acum 20 de ani! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum