XAN77 Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Ar cam fi timpul să-mi schimb laptopul (un HP cu intel core2duo) pentru că am văzut cu nu am putut instala atmel Studio că nu-i plăcea placa video, ceea ce m-a pus pe gânduri și în ceea ce privește plăcile astea video integrate. Eu nu am pe calculator jocuri, de niciun fel și nici nu vor fi vreodată. Deci nu am nevoie de un laptop de gaming, dar dacă o placă video dedicată este de folos și la alte chestii atunci deaia trebuie să iau. Deci în afară de browsing, folosesc calculatorul și la programare (visual studio, atmel studio, mplab etc). Nu reușesc să mă decid ce laptop să iau. Ca branduri înclin spre lenovo sau hp dar nu știu dacă să iau video integrat sau dedicat, dacă să iau un Ryzen5 sau un i5. Și prețurile văd că sunt destul de razna și foarte multe laptopuri lipsă stoc. Ce părere aveți. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 ITistul casei e plecat la munte.Taman ce-a primit un Lenovo,sa zic,pe firma,de care era foarte incantat.Cand se intoarce la vatra o sa-i cer detalii.Sincer nu-ti recomand HP.Am avut experiente,in trecut,proaste cu doua modele. Solide erau si Vaio,modelele vechi.Nu mai stiu ce au acuma. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 (editat) Eu zic să-ți iei un laptop cu care să-ți poți face treaba cu el ...atât cât ține garanția lui . S-au dus vremurile când îți luai un ”laptop pe viață” și se merita să dai și un preț pe măsură. Editat Decembrie 6, 2020 de elmar Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 6, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Actualul îl am din 2007, fără probleme. Pe parcurs i-am pus ssd si ram suplimentar. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Asus este recomandarea unui prieten care face garantie la laptopuri, si au si cel mai bun raport calitate /pret/performante. Are Panasonic modele rezistente la socuri, etc, dar pretul "curenteaza" Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Asus sic si eu ca sunt ok, am avut la reparat modele mai noi 2018 si aratau ok in interior, numai ca erau soferi de Tir si le scapau de pe bord si se intrerupea traseiele de pe placa de baza, dar in rest sunt destul de bune, acum am un Sony Vaio model mai vechi si vad ca merge destul de bine, in atelier am un samsung destul de ok, am avut si un HP mini destul de bun a mers 5 ani fara probleme dar l-am scapat jos si sa crapat display-ul dar el mai merge si din aceasta cauza am renuntat la el pentru moment, dar daca voi avea nevoie il pun pe un monitor si imi fac treaba cu el in caz ca ma lasa cele 2 Link spre comentariu
Pityu Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Dacă devi un mai bun electronist, vreau și eu unul :)) Una peste alta, dacă vrei sa folosești Windows 7 în continuare. Mare atenție la modelele noi care nu oferă suport pentru Win 7. Unele laptopuri nu mai știu sa booteze în legacy. Practic nu mai exista optiunea in BIOS. Iti recomand un laptop din gama business. ThinkPad, ProBook, etc. Spor ! Link spre comentariu
telefunken Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Chiar daca boot-eaza Windows 7, pe sculele noi esti aproape obligat sa faci upgrade la Windows 10. In primul rand nu vei gasi driver pentru placa video integrata, nici macar pentru Windows 8 \ Windows 8.1 Preferinta mea se indreapta catre Dell, eventual din gama Latitude daca bugetul permite. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Gama business daca vrei ceva solid si care sa te tina. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Dell-urile sunt destul de proaste. Eu am de la munca Dell Latitude E557C dupa doar 2 ani s-a umflat bateria care este pusa sub touchpad (este model plat ca la telefoane) si a curbat tot touchpadul de a inceput sa dea rateuri. Au schimbat bateria, au mai trecut 2 ani si este umflata din nou. Aceasi problema o au si colegii sau la unii "bazaie" (Coil Whine) cand incarca si lucreaza circuitul de incarcare. Pana la urma s-au saturat sa ne tot plangem si s-au apucat sa le schimbe pe toate. Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Daca vroiam sa raman la windows 7 nu cred ca mai schimbam laptopul. La gama busines ma gandeam si eu. Deci thinkpad, probook ar cam fi pe acolo. La asus care e din gama busines? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 7, 2020 Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Ar fi util să menţionezi cam ce buget aloci pentru el.Că acum s-au scumpit mult şi pocnitorile cu Celeron, deci sub 25-30 milioane nu găseşti ceva serios... Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2020 (editat) Păi o sa dau pana in 4000. Da ma enerveaza preturile umflate. Ma uitam.la un huawei de 3800 care din review reiesea ca sa vandut si cu 2500. Deci nu ma voi grabi. Editat Decembrie 7, 2020 de x_dadu Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 7, 2020 Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Nu merita luat prea scump ca nu stii cat tine dupa ce trece garantia .As opta pt un i3 cu frecventa mare ( 2ghz ) ,multe i5 merg la 1ghz..... Rezolutia ecranului influenteaza pretul,este diferenta intre HD si Fhd. Sunt care vin cu SSD din fabrica ,ar fi de preferat. Placa video dedicata nu e nevoie , consuma curent in plus si datorita incalzirii lipiturile bga se desprind dupa un timp. ex raport bun pret performanta. https://www.compari.ro/notebook-laptop-c3100/asus/vivobook-s14-s430fa-eb108t-p600921540/ Link spre comentariu
norad Postat Decembrie 7, 2020 Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Acum vreo 2 ani mi-am luat un Asus cu i3 si placa video Nvidia. Am dat 1500 lei. Azi, sub 2500 lei nu gasesti aceeasi configuratie. Cred ca in ultimul an au sarit mult preturile. Revin la laptop. Cu hdd-ul cu care a venit si Windows 10, laptopul era bun de aruncat la gunoi. Daca se apuca sa faca un update de Windows, adio: nu-l mai puteam folosi. Am pus un ssd si laptopul se poate folosi normal, zic eu. Asadar, pana in 4000 lei, gasiti sa luati ceva cu un ssd rapid (M2), sau macar sa aiba slot, placa video dedicata si procesor bun. Recent mi-am luat un laptop Acer cu AMD Ryzen 5 si se misca bine. Si sa luati un laptop cu rezolutie cel putin FullHD. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum