Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sita mașina electrica de tocat carne

zvonacfirst

Postări Recomandate

Nu-i acelasi lucru taiat cu cutitul vs. tocat cu masina....

Desi e mai usor de lucrat mecanizat, mie imi pare ca ies mai bune produsele cu compozitia taiata cu cutitul....

Intr-adevar, o masina de tocat mai serioasa costa ceva....

LE

Daca ai nevoie de un motor, cred ca am ceva ce ar putea fi de folos.

Salvat dintr-un tocator de documente solid,  la retea, are reductor, turatie mica, sens reversibil, protectie la suprasarcina si vreo 5 kg cred...

Editat de draku
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

9

• zvonacfirst

4

• Ovidanie

3

• doru3160

3

Top autori în acest subiect

Din ce am observat, carnea tocata cu masina sau cu satarul, se leaga mai bine decat carnea taiata la cutit. Pana acum taiam carnea cubulete mici, apoi gramezile de carne le mai tocam putin la satar, sa-mi fie mai comod la amestecat. Dar e munca multa si este nevoie de un tocator din material plastic, astea din lemn se distrug repede, risc sa mananc rumegus si aschii de lemn.

In  Valea Brodinei am intalnit o familie care faceau carnati din carne de vita. Cumparau vaci batrane,  de la taranii care au muls acele vaci chiar si 10 ani si din carnea acelor vaci faceau un carnat crud-uscat, care pleca in Italia. Patru oameni, timp de 3 zile, tocau toata vaca. Totul taiau la cutit, aprox 5*5mm, apoi tocau cu satarul, adaugau condimente, framantau manual carnea, bine de tot, cam o ora, apoi adaugau bratul, in proportie de 10%. Bratul se face din carne de pe gatul vacii, care trebuie tocata prim masina de carne, pe cea mai fina sita, de doua-trei ori. Acea carne se tine de pe o zi pe alta in frigider, acoperita cu folie, sa nu oxideze. Pana a doua zi carnea asta se transforma intr-un liant care incheaga compozitia, iar carnatul sau salamul nu se mai destrama. Smecheria asta cu bratul am mai intalnir-o prin cateva carti, am intalnit-o si in cursurile celor de la "Inginerie Alimetara". Dar "civilii" nu discuta despre brat, tot ce am vazut reteta pe YouTube sau alte medii online, NIMENI nu pomenea de asa ceva. E drept ca se poate si fara, dar daca aveti ocazia va recomand sa incercati, parerea mea e ca merita sa incercati.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări