doru3160 Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Înseamnă că a ținut mai mult. Dacă era folosita des, se strica mai repede. Masina clasica am depozitat-o și nu se mai folosește. La asta electrica, doar la Crăciun sau ocazional sa prindă reprize mai lungi de lucru, dar în general pana într-un kg de carne, și e foarte comoda la folosit, nu trebuie fixata de masă, nu transpiri la manivela, și curățatul e mai ușor decât la cea clasică. Rămâne problema sitelor și a cuțitului, de fapt de aici a plecat discuția. Dacă s-ar găsi de cumpărat, ar merita, decât sa te muncești sa le faci. Acum e din ce în ce mai greu de găsit mașini de prelucrare prin așchiere cu meseriașul aferent. De materiale sa zicem ca se găsesc de cumpărat, dar ma îndoiesc la cantități mici. Rămâne varianta de cumpărat de gata, ca doar suntem și noi societate de consum, trebuie sa sprijinim industriile tarilor prietene. 1 oră în urmă, Den a spus: nu stiu cat de corect a fost folosita,stiu ca a fost rar.. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Doru.Vad ca sunt site inox pe net.Acu depinde diametrul.Mici modificari de adaptare se pot face... Pentru sita in regim propriu merge foaia de arc de 6mm,de exemplu.Taiata la autogen sau mai bine la jet apa.Atat ca cere o forja pentru indreptare si decalit,calit. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Decembrie 15, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Eu am mașină electrică de tocat de mulți ani, probabil vreo 10, când m-am trezit că nu pot prinde mașina mea manuala, una rusească, de blatul din sticla al noii mele mese de bucătărie. A fost marca Naumann nr. 5, pe care am dat vreo 200 de lei. M-a ținut până acum 6 luni cu o frecvență de utilizare de 1-2 ori pe lună. Soția mea cumpara 4-5 kg de carne, o toc și o pun tocata la congelator în pachetele mai mici. Urăște ideea de a cumpăra carne tocată sau macră și tocată la magazin. La Naumann s-a rupt suportul din plastic din interior care tine mașina de tocat propriu-zisă. Deci nu angrenajul. Cuțitul tăia perfect iar sitele nu au fost rectificate niciodată. Acum vreo 5 luni am luat una nouă Bosch nr. 8 de 2.5kg/min care merge excelent, nu îi fac față cu alimentarea cu carne. Referitor la site, am să mai caut unele compatibile sau ceva de calitate făcute de un meseriaș care are grijă la finisaje. Finisajul sitei protejeaza cuțitul. Acum m-am descurcat cu sita cu găuri de 8mm dar pentru cârnați și caltaboș trebuie una cu găuri mai mari. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 16, 2020 Partajează Postat Decembrie 16, 2020 Zvonacfirst.Nu recomand tocarea carnii si bagarea la congelator!!Prin asta creste suprafata de contact a carnii cu aerul si,implicit,aceasta se "oxideaza"...Mai bine bucati intregi,calculat cat trebuie la o masa,si punga individuala. La caltabos folosesc sita cu piscoti. Pentru carnati "smecheri" am vazut o masina manuala nemtzeasca ce avea cutitul in exteriorul masinii! Oricum la carnatii vita-porc tehnica presupune macinare aparte.Vita se da prin sita fina,porcul prin sita mare. Si mai e o regula de baza.Trebuie pusa suficienta carne grasa sa nu iasa tari ca piatra! Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 20, 2020 Partajează Postat Decembrie 20, 2020 La cirnati, carnea se toaca cu satirul. Nu se amesteca carnea de vita cu cea de porc, pentru cirnati!!! Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Icar.Intr-adevar cel mai bine sa toci cu satarul.Da' carnati f buni am facut ani la randul din vitel cu porc.Cand taiau astia in nestire viteii. Mai sunt si acum persoane care fac astfel carnatii aici in Sud.Totul vine de la faptul ca nu prea le place carnea de vitel simpla.Si mai e si povestea aia cu..."daca vrei sa termini un porc fa carnati"... Link spre comentariu
valivoi Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 La 16.12.2020 la 14:01, BRANCA a spus: Trebuie pusa suficienta carne grasa sa nu iasa tari ca piatra! La mine e regula 2 parti carne 1 parte grasime. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Cam asa fac si eu 2/1 carne/grasime. Oricum iese la prajit grasimea. Si din carnat de 15cm ramai cu el ca Micul Dar parca mai gustosi sunt asa. Link spre comentariu
valivoi Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 (editat) Ca sa iasa si mai buni, ii fierbi in ulei la foc mic cu capac si abia la urma ii dai foc mare sa ii rumenesti un pic, prin aceasta metoda de prajire iese si pestele prajit foarte bun. Editat Decembrie 21, 2020 de valivoi Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 (editat) Si micii in perioada pandemiei cam tot asa se preteaza a fi facuti in casa. Nu stiam ca am sa fac asa mici buni si fara gratar. Sa speram ca ne apucam si de gratare la padure cat de curand. Editat Decembrie 21, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Cirnati, proaspat afumati, fierti in moare, ati mincat? Cu hrean, bineinteles!!! Eu, la cirnat am reteta 10 kilo de pulpa + 4 kilo de burta. Piper, zeama de usturoi, sare, putina apa calduta, framintati bine, apoi puscati in maț nu prea gros. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 Ca sa fim ontopic cu "Sita mașina electrica de tocat carne", asa cum a propus initiatorul :) @icar, da, daca pregatesti carnatii pentru afumat nu are rost sa pui foarte multa grasime. Este ca si cum ai afuma un somn de 50 kg. Se poate , dar nu prea iese ce trebuie. Link spre comentariu
Postări Recomandate