Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sita mașina electrica de tocat carne


Postări Recomandate

Înseamnă că a ținut mai mult. Dacă era folosita des, se strica mai repede.

Masina clasica am depozitat-o și nu se mai folosește. La asta electrica, doar la Crăciun sau ocazional sa prindă reprize mai lungi de lucru, dar în general pana într-un kg de carne, și e foarte comoda la folosit, nu trebuie fixata de masă, nu transpiri la manivela, și curățatul e mai ușor decât la cea clasică. Rămâne problema sitelor și a cuțitului, de fapt de aici a plecat discuția. Dacă s-ar găsi de cumpărat, ar merita, decât sa te muncești sa le faci. Acum e din ce în ce mai greu de găsit mașini de prelucrare prin așchiere cu meseriașul aferent. De materiale sa zicem ca se găsesc de cumpărat, dar ma îndoiesc la cantități mici. Rămâne varianta de cumpărat de gata, ca doar suntem și noi societate de consum, trebuie sa sprijinim industriile tarilor prietene. 

1 oră în urmă, Den a spus:

nu stiu cat de corect a fost folosita,stiu ca a fost rar..

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Eu am mașină electrică de tocat de mulți ani, probabil vreo 10, când m-am trezit că nu pot prinde mașina mea manuala, una rusească, de blatul din sticla al noii mele mese de bucătărie. A fost marca Naumann nr. 5, pe care am dat vreo 200 de lei. M-a ținut până acum 6 luni cu o frecvență de utilizare de 1-2 ori pe lună. Soția mea cumpara 4-5 kg de carne, o toc și o pun tocata la congelator în pachetele mai mici. Urăște ideea de a cumpăra carne tocată sau macră și tocată la magazin. 

La Naumann s-a rupt suportul din plastic din interior care tine mașina de tocat propriu-zisă. Deci nu angrenajul. Cuțitul tăia perfect iar sitele nu au fost rectificate niciodată.

Acum vreo 5 luni am luat una nouă Bosch nr. 8 de 2.5kg/min care merge excelent, nu îi fac față cu alimentarea cu carne. 

Referitor la site, am să mai caut unele compatibile sau ceva de calitate făcute de un meseriaș care are grijă la finisaje. Finisajul sitei protejeaza cuțitul. Acum m-am descurcat cu sita cu găuri de 8mm dar pentru cârnați și caltaboș trebuie una cu găuri mai mari. 

Link spre comentariu

 Zvonacfirst.Nu recomand tocarea carnii si bagarea la congelator!!Prin asta creste suprafata de contact a carnii cu aerul si,implicit,aceasta se "oxideaza"...Mai bine bucati intregi,calculat cat trebuie la o masa,si punga individuala.

 La caltabos folosesc sita cu piscoti.

Pentru carnati "smecheri" am vazut o masina manuala nemtzeasca ce avea cutitul in exteriorul masinii!

 Oricum la carnatii vita-porc tehnica presupune macinare aparte.Vita se da prin sita fina,porcul prin sita mare.

Si mai e o regula de baza.Trebuie pusa suficienta carne grasa sa nu iasa tari ca piatra!

Link spre comentariu

 Icar.Intr-adevar cel mai bine sa toci cu satarul.Da' carnati f buni am facut ani la randul din vitel cu porc.Cand taiau astia in nestire viteii.

 Mai sunt si acum persoane care fac astfel carnatii aici in Sud.Totul vine de la faptul ca nu prea le place carnea de vitel simpla.Si mai e si povestea aia cu..."daca vrei sa termini un porc fa carnati"...

Link spre comentariu

Si micii in perioada pandemiei cam tot asa se preteaza a fi facuti in casa. Nu stiam ca am sa fac asa mici buni si fara gratar.
Sa speram ca ne apucam si de gratare la padure cat de curand.
 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ca sa fim ontopic cu "Sita mașina electrica de tocat carne", asa cum a propus initiatorul :)
@icar, da, daca pregatesti carnatii pentru afumat nu are rost sa pui foarte multa grasime.

Este ca si cum ai afuma un somn de 50 kg. Se poate , dar nu prea iese ce trebuie.
 

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări