Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sita mașina electrica de tocat carne


zvonacfirst

Postări Recomandate

Înseamnă că a ținut mai mult. Dacă era folosita des, se strica mai repede.

Masina clasica am depozitat-o și nu se mai folosește. La asta electrica, doar la Crăciun sau ocazional sa prindă reprize mai lungi de lucru, dar în general pana într-un kg de carne, și e foarte comoda la folosit, nu trebuie fixata de masă, nu transpiri la manivela, și curățatul e mai ușor decât la cea clasică. Rămâne problema sitelor și a cuțitului, de fapt de aici a plecat discuția. Dacă s-ar găsi de cumpărat, ar merita, decât sa te muncești sa le faci. Acum e din ce în ce mai greu de găsit mașini de prelucrare prin așchiere cu meseriașul aferent. De materiale sa zicem ca se găsesc de cumpărat, dar ma îndoiesc la cantități mici. Rămâne varianta de cumpărat de gata, ca doar suntem și noi societate de consum, trebuie sa sprijinim industriile tarilor prietene. 

1 oră în urmă, Den a spus:

nu stiu cat de corect a fost folosita,stiu ca a fost rar..

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • BRANCA

    9

  • zvonacfirst

    4

  • doru3160

    3

  • icar

    2

Top autori în acest subiect

 Doru.Vad ca sunt site inox pe net.Acu depinde diametrul.Mici modificari de adaptare se pot face...

 Pentru sita in regim propriu merge foaia de arc de 6mm,de exemplu.Taiata la autogen sau mai bine la jet apa.Atat ca cere o forja pentru indreptare si decalit,calit.

Link spre comentariu

Eu am mașină electrică de tocat de mulți ani, probabil vreo 10, când m-am trezit că nu pot prinde mașina mea manuala, una rusească, de blatul din sticla al noii mele mese de bucătărie. A fost marca Naumann nr. 5, pe care am dat vreo 200 de lei. M-a ținut până acum 6 luni cu o frecvență de utilizare de 1-2 ori pe lună. Soția mea cumpara 4-5 kg de carne, o toc și o pun tocata la congelator în pachetele mai mici. Urăște ideea de a cumpăra carne tocată sau macră și tocată la magazin. 

La Naumann s-a rupt suportul din plastic din interior care tine mașina de tocat propriu-zisă. Deci nu angrenajul. Cuțitul tăia perfect iar sitele nu au fost rectificate niciodată.

Acum vreo 5 luni am luat una nouă Bosch nr. 8 de 2.5kg/min care merge excelent, nu îi fac față cu alimentarea cu carne. 

Referitor la site, am să mai caut unele compatibile sau ceva de calitate făcute de un meseriaș care are grijă la finisaje. Finisajul sitei protejeaza cuțitul. Acum m-am descurcat cu sita cu găuri de 8mm dar pentru cârnați și caltaboș trebuie una cu găuri mai mari. 

Link spre comentariu

 Zvonacfirst.Nu recomand tocarea carnii si bagarea la congelator!!Prin asta creste suprafata de contact a carnii cu aerul si,implicit,aceasta se "oxideaza"...Mai bine bucati intregi,calculat cat trebuie la o masa,si punga individuala.

 La caltabos folosesc sita cu piscoti.

Pentru carnati "smecheri" am vazut o masina manuala nemtzeasca ce avea cutitul in exteriorul masinii!

 Oricum la carnatii vita-porc tehnica presupune macinare aparte.Vita se da prin sita fina,porcul prin sita mare.

Si mai e o regula de baza.Trebuie pusa suficienta carne grasa sa nu iasa tari ca piatra!

Link spre comentariu

 Icar.Intr-adevar cel mai bine sa toci cu satarul.Da' carnati f buni am facut ani la randul din vitel cu porc.Cand taiau astia in nestire viteii.

 Mai sunt si acum persoane care fac astfel carnatii aici in Sud.Totul vine de la faptul ca nu prea le place carnea de vitel simpla.Si mai e si povestea aia cu..."daca vrei sa termini un porc fa carnati"...

Link spre comentariu

Ca sa iasa si mai buni, ii fierbi in ulei la foc mic cu capac si abia la urma ii dai foc mare sa ii rumenesti un pic, prin aceasta metoda de prajire iese si pestele prajit foarte bun.

Editat de valivoi
Link spre comentariu

Si micii in perioada pandemiei cam tot asa se preteaza a fi facuti in casa. Nu stiam ca am sa fac asa mici buni si fara gratar.
Sa speram ca ne apucam si de gratare la padure cat de curand.
 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cirnati, proaspat afumati, fierti in moare, ati mincat? Cu hrean, bineinteles!!!

Eu, la cirnat am reteta 10 kilo de pulpa + 4 kilo de burta. Piper, zeama de usturoi, sare, putina apa calduta, framintati bine, apoi puscati in maț nu prea gros.

 

Link spre comentariu

Ca sa fim ontopic cu "Sita mașina electrica de tocat carne", asa cum a propus initiatorul :)
@icar, da, daca pregatesti carnatii pentru afumat nu are rost sa pui foarte multa grasime.

Este ca si cum ai afuma un somn de 50 kg. Se poate , dar nu prea iese ce trebuie.
 

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Am ajuns la concluzia cătrebuie să cumpăr și eu mașină de tocat electrică. Până anul trecut, m-am descurcat cu satârul, cuțitul  și mașina manuală, dar se pare că este cazul să mă upgradez. M-am tot uitat prin magazine și nu am văzut mașină care să aibă sită mare, cu găuri de 8-10mm. Mă gândesc serios că ar trebui să cumpăr din bazar o mașină manuală de tocat carne, un model mare și să-i adaptez un motor cu reductor. Ar merge un motor de la rotisor, poate motorul de la o macara electrică, poate o bormașină,  am și controlul turației. Am văzut la Lidl un malaxor pt mortar și glet, cred că este excelent pt angrenat mașina de tocat carne.

Am găsit asta la un unchi de-al meu, dar e din fontă, este foarte grea. Mai bine să cumpăr ceva din Al.

 

20250105-134733.jpg

 

Așa arată motorul cu reductor, pt. rotisor:

 

20250112-212155.jpg

 

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Depinde si cum se foloseste masina de tocat carne....

Daca se foloseste des, in bucatarie, pentru gatitul zi de zi, poate e bine sa iti cumperi una din comert, ca doar nu faci zilnic de mancare pentru o armata de oameni.....

Este usor de folosit, fara efort, se curata usor, are un oarecare aspect, etc. Acum se gasesc masini de tocat cu o multitudine de forme, calitati, accesorii si preturi....

Daca se foloseste in actiuni "hei-rupiste", gen perioada de Craciun, cand e nevoie de volum mare in timp scurt, poate e mai bine sa iti faci una mai rezistenta, dupa proiect propriu.

 

PS

Mai trebuie intrebat si utilizatorul daca este de acord sa lucreze cu un utilaj home made, intre curele de transmisie, cuple, rulmenti.... zic si eu.....:)

Link spre comentariu

Eu sunt utilizatorul.

Tot ce am dat ca exemplu de motorizare este cu cuplaj direct, fara curele de transmisie. Iar o carcasa este usor de construit.

As avea nevoie de o sita cu gauri de 12mm, o sita cu gauri de 5mm si ceva intermediar, cred ca 8mm, sa fie de-o nevoie.

Am de lucru din doua in doua luni, pentru familia extinsa fac max 25kg de carnati, mai mult nu incape in afumatoare.  Mai nou fac o reteta de carnati cu bucati mari de carne, 25% vita, restul porc si un fel de salam mai gros, numai din porc. M-am saturat sa tai carnea cu cutitul apoi sa o toc cu satarul, vreau direct prin masina. Locuiesc si la tara, am unde depozita masina de tocat. M-am uitat cam ce preturi au masinile de tocat ceva mai mare, care sa reziste la o repriza de lucru cand toc 20kg carne, fara sa se rupa sau sa fumege, trec lejer de 250 euro. Si vreau sa gasesc sitele mentionata, la max 30 lei sita, nu 140 lei cum propuneau cei de la KitchenAid. asa ca o sa ma consult cu voi si o sa fac motorizez o masina de tocat carne, pe care o cumpar cu tot cu site diverse, la pret decent, din bazarul Suceava, probabil ceva de la ucraineni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări