Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sita mașina electrica de tocat carne


Postări Recomandate

Fiind cea mai "încărcată" perioadă din an din punctul de vedere al utilizării mașinilor de tocat, accesoriile pentru acestea sunt foarte necesare. 

De exemplu eu am o mașină de tocat carne Bosch care funcționează impecabil, este nr. 8 și toacă 2.5kg/ min, dar dintre sitele din pachet, 3 la număr, doua sunt inutilizabile, găurile fiind prea mici (2.5 și 4mm). În mod curent o folosesc pe cea de 4mm, dar soția ar vrea să fie tocata carnea un pic mai mare. Cea de-a treia sită este de 8mm, dar carnea este tocată prea mare pentru chifteluțe, sărmăluțe, etc., și prea mică pentru cârnați. Mi-ar fi necesare încă doua site, una de 6mm și una cu gauri mai mari, eventual alungite, tip bob de caju, pentru cârnați,dar nu se fabrică pentru aceasta masina. 

Știți pe cineva care poate face astfel de site? Sunt dispus să trimit sita cu găuri mici ca model pentru formă și dimensiuni. 

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

 Zvonac.Vezi baietii de la rubrica Masini unelte.Am vazut pe timpuri cum se faceau site artizanale.Se trasau pe discul de otel carbon,se dadeau gaurile,se caleau si apoi se rectificau la masina plana.

 Banui ca sita ta e din inox.Nu se pot largi gaurile la sita aia mica?Ar fi cea mai la indemana metoda.Atat ca ar trebui burghie de calitate si o masina de gaurit fixa.

 Atat ca dupa gaurire ar trebui slefuite pe hartie abraziva pusa pe o placa de sticla.

 Si era sa uit.Pentru carnati se faceau site cu 2 gauri,gen "piscot".

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

@BRANCA am postat aici sperand ca este o zona mai accesata. 

Site artizanale am folosit si eu pe vremuri, le facea frezorul de la atelierul mecanic, ni le si rectifica cand se apropiau sarbatorile. In fiecare decembrie avea de lucru omul.

Nu m-as baga sa modific eu acea sita, in primul rand nu am spirale asa de calitative, apoi slefuirea pe geam este o munca de sisif. Cutitul meu taie excelent acum, iar o sita neplanata prin rectificare si cu fete neparalele poate distruge cutitul. 

De aceea as vrea sa apelez la un specialist care are dotarea tehnica necesara.

Sitele s-ar putea sa fie din inox, sunt foarte lucioase si nu au ruginit deloc.

Forma gaurilor, asa cum spui, pot fi piscot sau bob de caju dar am vazut si evantai. Important sa toace carnea mai mare.

Se gasesc site gata facute, dar nu stiu daca sitele nr. 8 au toate aceleasi dimensiuni (ma refer la diametru, grosime, diametru la ax).

Link spre comentariu

 Poti incerca site de la alta masina.Important diametrul central si exteriorul.La grosime sunt asemanatoare.

 O eventuala slefuire dupa o gaurire se face totusi usor.Eu numai asa ascut sitele,de ani de zile.Sa nu zic ca se poate face si un adaptor pt masina de gaurit...

Link spre comentariu
La 06.12.2020 la 10:38, zvonacfirst a spus:

Am gasit dar se poate vedea cat de neingrijit sunt lucrate. Nu as risca sa folosesc astfel de site.

 

4HHFh9T.jpg

 

Pot incerca sa cumpar o sita de la o alta marca de masina de tocat in speranta ca se vor potrivi la diametrul mare si la gaura pentru ax. 

 

Am si eu site d-astea dar nu la masina de tocat ci la aia manuala, tot asa arata si sitele mele dar o am de 40 si ceva de ani :). Momentan bag la manivela cand e de tocat carne caci sitele de la aia electrica nu-s potrivite. Poti sa le cumperi cu incredere daca se potrivesc, sunt foarte ok.

Link spre comentariu

  Si eu am "cochetat" cu o masina electrica de tocat.Am renuntat!

 Grosul masinilor de pe piata "dardaie" din incheieturi...Mai au si piese de plastic care se duc rapid.

Si mai e o problema,adica spatiul ocupat.Masina manuala ocupa nici un sfert de spatiu fata de electrica.

Se curata rapid si n-are probleme de intretinere!

 Drept ca am una ruseasca originala,de fonta alba,nr.5.

Link spre comentariu

Folosesc una electrica de cca 5 ani. De curățat, cam aceleași piese curat ca și la cea clasică. E mult mai lejer de folosit, doar ca sitele și cuțitele sunt dintr-un aliaj mai puțin magnetic, deci prinderea pe masa magnetica a mașinii de rectificat plan se face dificil spre deloc. Adica fără o blocare mecanica, doar magnetic zboară piesa de pe masa, indiferent cât de mic e avansul. La cât a mers, chiar nu-mi fac probleme, când se strica de tot iau alta. Deocamdată am făcut o rectificare manuala a sitei mai folosite, și vad ca merge. Nu am găsit pe nimeni care sa ciocnească o sita noua de calitate, și nici la reprezentanta nu am încercat. Încă nu am avut nevoie la modul serios, a făcut treaba asa cum se găsește. Dacă ma gândesc cât suc de roșii am făcut, și cata carne am tocat, cred ca e deja amortizata.

Link spre comentariu

 Doru.De acord cu una electrica daca ai mult de tocat.Da' sa fie "sanatoasa"...Ia sa vezi cati se vaicaresc pe net ca li se strica!

 La ascutit sitele astora se pare ca exista un disc abraziv ce se monteaza in locul cutitului.Nu stiu cat de grozava e ascutirea...

 Am zis de spatiu.Am si un storcator de fructe.Excelent dar...cat cureti la el dupa stors...Si cat spatiu ocupa...

Evident aici e vorba de apartament.La casa poti sa folosesti si masina de tocat cu motor de 1kW si transmisie pe curea!

Link spre comentariu

Am un zelmer de 1,9kw, fara transmisie prin curea. Cât de sănătoasă e, se mai vede și în preț. Majoritatea vor și ieftin și bun. Nu se potrivește întotdeauna. Curățatul unui storcător de fructe e gratis adus în discuție. Nu exista comparație, e mult  mai mult de curățat decât la o mașină de carne. La plângăcioșii de pe net trebuie sa ai in vedere că mai mult de jumate nu folosesc cum trebuie un obiect, iar restul sunt din cei din categoria care prefera mult, ieftin și prost. Trebuie să știi pe care îl iei in serios și pe care nu.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

 Evident cu curatatul.Eu mai mult ma refeream la deranj...Iar la masina de tocat la spatiu.Mi-au trecut prin mana mai multe modele cu "kW grei" dar,in general,sunt facaturi.

 Partile cele mai slabe sunt rotile dintate de plastic de la reductor.Drept ca si romanu' vrea sa dea bani putini si sa toace porci intregi!

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări