Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asomator electric portabil (cu acumulator)

validae

Postări Recomandate

Acum 12 ore, BRANCA a spus:

Wapnet.Faină iniţiativa,da' păcătos montajul pieselor în aer.Măcar pe placă test mergea făcută...Dacă mai umbli prin cutie şi mai tragi din greşeală de fire,nu-i ok deloc...

Pentru 4 sau 5 piese merge si montajul in aer, am făcut montaje mult mai complexe in aer si au fost ok. Important este funcționarea lui corecta pentru scopul in care a fost făcut.  

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 250
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Un lucru de remarcat la asomatorul meu portabil este ca azi la porcul care l-am sacrificat i-am găsit oasele rupte la piciorul din spate. Deși el pana sa ii infig electrozii in ceafă a ieșit pe picioarele lui.  Deci curentul ii poate rupe si oasele prin contracțiile puternice ale mușchilor. Eu am numai 94v la ieșire si porcul cade instant. Deci cred eu ca este eficienta si o tensiune mai mica. 

Editat de Florin31
Link spre comentariu

Eu nu cred că şi-a rupt oasele din cauza contracţiilor musculare, e un nonsens.S-a rupt când l-aţi târât prin curte sau l-aţi urcat pe patul de pârlit.Am păţit asta la ultima sacrificare, purceaua n-a vrut să iasă singură din coteţ şi a trebuit trasă cu laţul.În drumul ei s-a proptit cu piciorul într-o piatră mare dar forţa celor care o trăgeau a fost mai mare şi i s-a rupt piciorul.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, validae a spus:

Eu nu cred că şi-a rupt oasele din cauza contracţiilor musculare, e un nonsens.S-a rupt când l-aţi târât prin curte sau l-aţi urcat pe patul de pârlit.Am păţit asta la ultima sacrificare, purceaua n-a vrut să iasă singură din coteţ şi a trebuit trasă cu laţul.În drumul ei s-a proptit cu piciorul într-o piatră mare dar forţa celor care o trăgeau a fost mai mare şi i s-a rupt piciorul.

Nu stiu ce s-a intamplat dar am găsit oasele sparte.  Oricum ai avut dreptate ca este puternic cu transformatorul care l-am folosit si bateria de 16.8v si 6Ah.  Imi era ca poate no sa fie eficient si porcul o so ia la fuga. Porcul a avut in jurul a 280-300kg si a căzut fără sa mai miște absolut deloc sau sa mai facă galagie. 

Link spre comentariu
La 28.10.2021 la 15:28, validae a spus:

Eu am făcut al doilea asomator la 200 Hz deşi foloseşte traf normal de reţea ca ridicător.La frecvenţe mai mari nu am încercat, e posibil să nu aibă acelaşi randament, trebuie experimentat.

Buna ziua!

Am o intrebare, unde ati masurat frecventa? direct la furca de asomare?

Link spre comentariu
Acum 6 ore, adi2008 a spus:

Buna ziua!

Am o intrebare, unde ati masurat frecventa? direct la furca de asomare?

Am măsurat la ieșirea din transformator. Una peste alta am probat asomatorul pe mai mulți porci si la vecini si va spun ca a funcționat perfect de fiecare data. Luni o sa il mai folosesc la o ruda de a mea si o sa fac si o filmare. 

Link spre comentariu
Acum 10 ore, validae a spus:

O poţi măsura şi pe electrozii de asomare, dar o poţi măsura şi pe pinii de ieşire (10-11) ai lui 4047.Semnalele pe ei sunt identice dar în antifază....

Eram curios unde ati masurat personal, d-vostra, frecventa de 200hz. Intre pinul 10 si masa e o frecventa, iar la furca(intre electrozi) e alta(mie imi arata dublu). Teoretic, la furca, trebuie sa avem peste 50hz. Eu cu un condensator de 220nF si semireglabil de 20k (valorile din schema) nu am reusit sa obtin 50hz intre electrozi.

Link spre comentariu

Uite ultimul asomator, testat chiar azi pe un porc de vreo 200kg, cu traf de 12cm2 (cel mai mare de până acum) şi acumulatori în configuraţie 2S-2P tip 18650/2Ah.Frecvenţa am reglat-o aproape de 50Hz, nu contează valoarea exactă...

Traful avea secundar de 28V pe care l-am dat jos şi rebobinat cu două fire în paralel, obţinând secundare de 2x10V cu priză mediană.

Tensiunea e cam mare, dar scade pe la un minim 90V în sarcină, cu bec de 100W atât rămâne.

https://i.imgur.com/BxjzvQ7.mp4

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Se poate utiliza un mic invertor ca cel din imagine ? În gol scoate 130 dar in sarcina, cu un bec de 100w scoate 210-215v iar la sarcina peste 150-160w intra in protecție.  

Merge un regulator pe triac sa scad tensiunea la jumate? Cred ca 210v  este cam mult.

Sau sa bobinez secundarul la un traf si sa fac un oscilator ?

IMG-20220115-WA0003.jpg

IMG-20220115-WA0002.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări