Cornel Gavrilescu Postat Decembrie 9 Partajează Postat Decembrie 9 Se poate construii un asomator portabil alimentat la un acumulator parkside (20v)? Multumesc Link spre comentariu
ovigane Postat Decembrie 9 Partajează Postat Decembrie 9 Sigur ca se poate, însă după cate am văzut parkside nu are circuit de protecție la descarcare excesiva încorporat în acumulator, este incorporat în scula Parkside. Acumulatorul comunică cu scula și când e descarcat prea tare scula nu mai absoarbe curent. Sper sa nu vorbesc prostii, însă am văzut ca + și = de la prima respectiv ultima celula merg direct la mufa acumulatorului. Dacă acumulatorul se descarca excesiv , nu se va mai putea incarca cu încărcătorul sau, care întra în eroare. Link spre comentariu
ovigane Postat Decembrie 9 Partajează Postat Decembrie 9 Dacă se descarca exagerat nu îl mai poți incarca. Asta e problema. Întra încărcătorul în eroare Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 9 Autor Partajează Postat Decembrie 9 Se poate ușor adăuga un indicator de nivel al tensiunii cu leduri, sau chiar voltmetru digital miniatură.Sunt ieftine, la chinezi sunt cam 1 dolar bucata.La noi e triplu sau mai mult, dar nu e un capăt de țară.... Link spre comentariu
Cornel Gavrilescu Postat Decembrie 9 Partajează Postat Decembrie 9 Mă gândeam să îi atașez acumulatorul doar când am nevoie să-l utilizez (o data pe an ). Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 9 Partajează Postat Decembrie 9 Acum 1 oră, ovigane a spus: Sper sa nu vorbesc prostii, însă am văzut ca + și = de la prima respectiv ultima celula merg direct la mufa acumulatorului. Sunt 5 acum. Li-ion in serie? Nu trebuie contact de la fiecare pt. incarcare echilibrata si supraveghere pe celula? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 9 Autor Partajează Postat Decembrie 9 Are circuit de echilibrare în acumulator, chiar dacă apar doar două borne externe. 1 oră în urmă, Cornel Gavrilescu a spus: Mă gândeam să îi atașez acumulatorul doar când am nevoie să-l utilizez (o data pe an ). E chiar recomandabil așa, acumulatorul să fie multifuncțional. Altfel, 11 luni pe an stă degeaba în asomator nefolosit. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 9 Partajează Postat Decembrie 9 (editat) Acum 24 minute, validae a spus: Are circuit de echilibrare în acumulator, chiar dacă apar doar două borne externe. EDIT: am recitit si am inteles, eu am confundat acumulator cu celula. Da, se vede ca nu am iesit de 4 zile din casa! Editat Decembrie 9 de dumitrumy Link spre comentariu
ovigane Postat Decembrie 9 Partajează Postat Decembrie 9 (editat) Clarific, + de la prima celulă și - de la ultima celula merg direct la mufa acumulatorului. Mi se pare bună ideea de a face acumulatorul multifuncțional, cred ca ar merge direct o punte H actionata de un CD4047, pe o sarcina de 60 Ohmi ar da cam 600 mAvv, posibil sa fie suficient pentru a pune grasunul la pământ. Merită încercat. Editat Decembrie 9 de ovigane Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 9 Autor Partajează Postat Decembrie 9 Am un fost coleg de serviciu care face asomatoare cu acumulator Parkside de 12V.Din alea de intră în mânerul bormașinii.Sunt mai practice... Link spre comentariu
ClaudiuG Postat Decembrie 9 Partajează Postat Decembrie 9 Salutare baieti daca tot a venit perioada sacrificarii porcului va deranjez si eu cu o intrebare,am un asomator perfect functional testat la 220v cumparat de pe olx gata facut dar mi-as dori unul portabil cu acumulatori deoarece eliminam riscul scurtcircuitarii datorita cablurilor intinse prelungitoarelor umezeala si asa mai departe, plus ca eu ma ocup cu schimbare acumulatori deci am toate cele necesare.Am cumpărat acum ceva timp 2 module din China unul cu traf si celalalt fara,o sa atasez link-uri sa imi spuneti daca placile sunt ok si pot face un asomator portabil? Acesta este cel cu traf pe placa: Nu știu daca are separator galvanic. https://a.aliexpress.com/_EHpVso8 Acesta este doar placa fara traf: https://a.aliexpress.com/_ExSnUJE Si ma gandeam sa folosesc acest traf: https://www.emag.ro/transformator-2x12v-20w-cx-5730-okyn2253-2x12v-20w-okyn02253-2x12v20w/pd/D820GSYBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android Sau daca aveti alte pareri sau link-uri ori ma puteti ajuta cu un traf separator modificat,contra cost desigur, aștept orice opinie, mulțumesc anticipat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum