frici Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 La 02.12.2024 la 0:46, petrois a spus: Am găsit dimensiunea furcilor pe un asomator de porci vândut în altă țară. Și acest lucru pare să fie perfect pentru porci de toate dimensiunile, deoarece gâtul unor porci poate fi subțire, iar distanța de 10 cm între furci poate fi prea mare. Salutare. As vrea sa va întreb cum sunt fixati in poza electrozii? (bănuiesc ca e ppr)de ppr...mulțu! Acum 5 ore, Cornel Gavrilescu a spus: Acest transformator este bun pentru un asomator la priza ? Multumesc Daca este AUTOTRANSFORMATOR atunci NU! INTERZIS!!!!!!!DOAR MODIFICAT/ REBOBINAT! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 7, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2024 Poza e de pe site străin, deci nu cred să aibă informația asta. Dar e simplu de intuit cum s-ar putea fixa acolo. Aș putea face un desen dar scriu de pe telefon și e mai greu de atașat fișiere.Când ajung diseară acasă pot face o schiță ușor de înțeles. Dar cred că metoda prezentată de mine la începutul topicului e mult mai simplă, cu condiția că trebuie și o ,,plită,, de sudat PPR. Referitor la traful din acea imagine, cine a spus ceva de un autotransformator ??? Acolo scrie clar ,,transformator,,. Link spre comentariu
petrois Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 (editat) 52 minutes ago, frici said: Salutare. As vrea sa va întreb cum sunt fixati in poza electrozii? (bănuiesc ca e ppr)de ppr...mulțu! Ele sunt probabil îndoite în interior și apoi umplute cu silicon, sau lipici bicomponent, sau bucată de lemn/plastic pentru a umple spațiul și apoi umplute cu lipici. (Așa s-au făcut alți asomatori de porci pe care le-am găsit, așa că cred că este făcut în același mod) practic, orice ai acasă va funcționa. Editat: Am găsit alte poze și aici puteți vedea clar siliconul, așa că am avut dreptate Editat Decembrie 7, 2024 de petrois Link spre comentariu
petrois Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 Iată o altă furculiță făcută în același mod. Aceasta este de departe cea mai simplă metodă.. Tot ce aveți nevoie este să îndoiți tija de oțel, să conectați cablul și să umpleți cu silicon și apoi să așteptați 24-48 de ore (depinde de tipul de silicon), pentru mâner orice poate fi folosit. De asemenea, lungimea nu trebuie să fie de 14 cm (dar nu va strica) am văzut multe care se vând au furca lungă de 9-10 cm Link spre comentariu
frici Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 Acum 1 oră, petrois a spus: Iată o altă furculiță făcută în același mod. Aceasta este de departe cea mai simplă metodă.. Tot ce aveți nevoie este să îndoiți tija de oțel, să conectați cablul și să umpleți cu silicon și apoi să așteptați 24-48 de ore (depinde de tipul de silicon), pentru mâner orice poate fi folosit. De asemenea, lungimea nu trebuie să fie de 14 cm (dar nu va strica) am văzut multe care se vând au furca lungă de 9-10 cm Mulțumesc mult! Link spre comentariu
Cornel Gavrilescu Postat Decembrie 9, 2024 Partajează Postat Decembrie 9, 2024 Se poate construii un asomator portabil alimentat la un acumulator parkside (20v)? Multumesc Link spre comentariu
ovigane Postat Decembrie 9, 2024 Partajează Postat Decembrie 9, 2024 Sigur ca se poate, însă după cate am văzut parkside nu are circuit de protecție la descarcare excesiva încorporat în acumulator, este incorporat în scula Parkside. Acumulatorul comunică cu scula și când e descarcat prea tare scula nu mai absoarbe curent. Sper sa nu vorbesc prostii, însă am văzut ca + și = de la prima respectiv ultima celula merg direct la mufa acumulatorului. Dacă acumulatorul se descarca excesiv , nu se va mai putea incarca cu încărcătorul sau, care întra în eroare. Link spre comentariu
ovigane Postat Decembrie 9, 2024 Partajează Postat Decembrie 9, 2024 Dacă se descarca exagerat nu îl mai poți incarca. Asta e problema. Întra încărcătorul în eroare Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 9, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2024 Se poate ușor adăuga un indicator de nivel al tensiunii cu leduri, sau chiar voltmetru digital miniatură.Sunt ieftine, la chinezi sunt cam 1 dolar bucata.La noi e triplu sau mai mult, dar nu e un capăt de țară.... Link spre comentariu
Cornel Gavrilescu Postat Decembrie 9, 2024 Partajează Postat Decembrie 9, 2024 Mă gândeam să îi atașez acumulatorul doar când am nevoie să-l utilizez (o data pe an ). Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 9, 2024 Partajează Postat Decembrie 9, 2024 Acum 1 oră, ovigane a spus: Sper sa nu vorbesc prostii, însă am văzut ca + și = de la prima respectiv ultima celula merg direct la mufa acumulatorului. Sunt 5 acum. Li-ion in serie? Nu trebuie contact de la fiecare pt. incarcare echilibrata si supraveghere pe celula? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 9, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2024 Are circuit de echilibrare în acumulator, chiar dacă apar doar două borne externe. 1 oră în urmă, Cornel Gavrilescu a spus: Mă gândeam să îi atașez acumulatorul doar când am nevoie să-l utilizez (o data pe an ). E chiar recomandabil așa, acumulatorul să fie multifuncțional. Altfel, 11 luni pe an stă degeaba în asomator nefolosit. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 9, 2024 Partajează Postat Decembrie 9, 2024 (editat) Acum 24 minute, validae a spus: Are circuit de echilibrare în acumulator, chiar dacă apar doar două borne externe. EDIT: am recitit si am inteles, eu am confundat acumulator cu celula. Da, se vede ca nu am iesit de 4 zile din casa! Editat Decembrie 9, 2024 de dumitrumy Link spre comentariu
ovigane Postat Decembrie 9, 2024 Partajează Postat Decembrie 9, 2024 (editat) Clarific, + de la prima celulă și - de la ultima celula merg direct la mufa acumulatorului. Mi se pare bună ideea de a face acumulatorul multifuncțional, cred ca ar merge direct o punte H actionata de un CD4047, pe o sarcina de 60 Ohmi ar da cam 600 mAvv, posibil sa fie suficient pentru a pune grasunul la pământ. Merită încercat. Editat Decembrie 9, 2024 de ovigane Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 9, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2024 Am un fost coleg de serviciu care face asomatoare cu acumulator Parkside de 12V.Din alea de intră în mânerul bormașinii.Sunt mai practice... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum