Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asomator electric portabil (cu acumulator)

validae

Postări Recomandate

ovigane.M-am uitat la schema lui mani,de la pg 13.A uitat alimentarea pt NE555...

Am şi-o întrebare,de ce în bazele BC547 avem la unul 1k şi la celălalt 10k?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 295
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

73

• ovigane

48

• Florin31

21

• mani

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut. Am reușit și eu în sfârșit sa termin asomatorul cu acumulatori. Am folosit 1 cutie de 12x8x5cm, 3 acumulatori 18650 de 3200mAh un bms 3s cu echilibrare iar ca transformator am folosit unul care a fost de 9v și 1000ma dar i-am rebobinat atât primarul cât și secundarul astfel ca pe ieșire am obținut 81v iar în sarcina cu un bec cu filament de 40w tensiunea scade pe la 60v. Asomatorul arata cam asa:IMG-20241124-122150.jpg

Link spre comentariu

@Florin31 e foarte frumoasa realizarea ta, pentru asomator cu traf ferosiliciu recomand schema publicata de mine la pagina 7 sau pagina 11, sa folosesti neaparat pinul 13 al integratului 4047 pentru ca se reduce consumul de curent foarte mult si bateriile tin mai mult. Poti elimina complet CD4001  și chiar simplifica maxim schema de la pag 11 astfel: ieșirile CD4047  le conectezi în drenele mosfeturilor prin rezistente de 10k, și tragi drenele prin diode la pinul 13, cu catodul la pin13. Astfel  decupezi la jumătate conductia mosfeturilor, fără a scădea eficiența impulsului de asomare. 

Editat de ovigane
Exprimare mai clara
Link spre comentariu

Am un transformator de 220v->75v cu 220w de putere bazat pe partea laterală a miezului. Nu vreau să fac un asomator de porci alimentat cu baterie, ci să îl folosesc direct așa, așa că va fi curentul prea mare? Adică 3 amperi la 75v, când amperajul recomandat este de 1,2 în unele studii din USA.
Va cauza transformatorul de mare putere pete de sânge?

Link spre comentariu

Ai grija cu asomatorul băgat în priza, dacă ai defecte de izolație sau umezeala intră înăuntru te scutura și pe tine.  Îți asumi riscul? Îl folosești de zeci de ori fără probleme, apoi se aliniază mai multe planete și vezi stele verzi. Nu merită. 

Link spre comentariu

Am plasat deja transformatorul în carcasă complet etanșă, cu conectori impermeabili pentru cabluri, astfel încât umiditatea să nu fie deloc o problemă.
De asemenea, mănuși și cizme de cauciuc vor fi folosite chiar dacă a fost un stunner alimentat de baterie.
Sunt mai interesat dacă transformatorul de 220 W (75 V cred că max 3 amperi) este prea mult?
Câți ohmi sunt între furci când porcul este înjunghiat sau cât de mult curent trage de la ce tensiune?

Link spre comentariu

Nu e nicio problemă că traful are o putere mai mare.Rezistența țesutului dintre vârfurile furcii nu e constantă, depinde cât țesut muscular întâlnește.

Link spre comentariu

vcxed-1-Copy.thumb.jpg.0f9c2bb8251d640b4c12d427ecb7c548.jpg

Am găsit dimensiunea furcilor pe un asomator de porci vândut în altă țară.
Și acest lucru pare să fie perfect pentru porci de toate dimensiunile, deoarece gâtul unor porci poate fi subțire, iar distanța de 10 cm între furci poate fi prea mare.

Link spre comentariu

Ok,dar există asomatoare și cu furcile mai distanțate, 12-14cm... în această situație, atunci când porcul e mai mic (gâtul mai subțire) furcile se înfig in diagonală,una mai în față,una mai în spate....vizionat azi pe viu,un porc de 150kg a căzut la pământ într-o secundă...

Link spre comentariu

7 hours ago, flomar60 said:

Ok,dar există asomatoare și cu furcile mai distanțate, 12-14cm... în această situație, atunci când porcul e mai mic (gâtul mai subțire) furcile se înfig in diagonală,una mai în față,una mai în spate....vizionat azi pe viu,un porc de 150kg a căzut la pământ într-o secundă...

Verificați aceleași furci în acest videoclip pe care le-am postat mai sus:

Deoarece este oțel inoxidabil subțire de 5 mm, intră doar în porc ca și cum ar fi un unt.
Când vine vorba de distanța dintre furci, este doar o alegere personală, DAR distanța scurtă dintre furci vă permite să manipulați instrumentul mai ușor, deoarece este mai ușor și mai mic și va fi mai greu să ratați gâtul de porc.

Editat de petrois
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări