Atlas nou Postat Noiembrie 19, 2023 Partajează Postat Noiembrie 19, 2023 Buna La retea am efectuat si eu cateva asomatoare,trafuri intre 8 si 10 cmp. Schema lui Validae e interesanta,poate fi abordata de orice incepator. As monta totusi un acumulator de 12V 5-7A.As avea o intrebare pentru initiatorul topicului. Ce sectiune are traful?Mi se pare mic. Primul asomator pe care l-am construit a pus jos cativa ghita,iar apoi a ajuns la unul spre 300Kg. Ei bine a refuzat sa cada. Multumesc Spor si duminica placuta. Alex Link spre comentariu
ovigane Postat Noiembrie 19, 2023 Partajează Postat Noiembrie 19, 2023 E cam puțin probabil ca asomatorul sa doboare porci mai mici și la 300 kg porcul sa nu cada. Sigur nu a fost o pana de contact? Electrozii au fost complet introdusi? Am mai întrebat pe forum pe ce criteriu se regleaza tensiunea in functie de kilograme, pentru asomator cu electrozi infipti, dar nu am primit raspuns. Eu cred ca la un curent de 400mA vârf la vârf a impulsurilor , porcul trebuie sa cada indiferent de kilograme. Personal am folosit și miezuri din ferosiliciu de 3.5cmp prin rebobinare corespunzătoare cu sarma mai groasa, deși unii nu cred ca se poate folosi miez asa de mic. Vezi postările mele anterioare, în care am folosit la asemenea circuite un factor de umplere de 25%. Eu am renunțat sa construiesc invertoare pe trafo ferosiliciu asa de mici, pentru ca consuma mult curent din baterii. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2023 Porcul de 300kg n-a căzut fiindcă din cauza stratului de grăsime de la ceafă electrozii n-au ajuns la mușchi.Grăsimea e relativ izolantă, deci trebuie înfipți foarte aproape de urechi și destul de adânc la porcii grași.Cei slabi cad secerați și cu 30V aplicați unde trebuie. Link spre comentariu
Atlas nou Postat Noiembrie 19, 2023 Partajează Postat Noiembrie 19, 2023 Buna Posibil. Electrozii aveau 8 cm.Nu cred sa fi avut slanina 8 cm.Oricum ulterior i-am "lungit" la 10cm. Probabil nu au fost introdusi suficient.sau nu au fost infipti unde trebuie. Spor Alex Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2023 Așa am făcut eu electrozii de asomare, e poză a unui asomator de-al meu. Link spre comentariu
ovigane Postat Noiembrie 19, 2023 Partajează Postat Noiembrie 19, 2023 Un prieten căruia ii făcusem asomator se plângea ca nu este eficient, porcul tremura mai tare ca de obicei. Am constatat ca electrozii nu intrau complet, din cauza rugozitatii mari opuneau rezistenta la introducere. S-au lustruit mai bine electrozii sa intre ușor si complet, si nu au mai fost probleme. Am folosit electrozi de 110mm, asa ca cei de 140mm prezentați de Validae sunt acoperitori pentru orice greutate. Link spre comentariu
lupan ioan Postat Noiembrie 21, 2023 Partajează Postat Noiembrie 21, 2023 Ma intereseaza un asomator portabil sa duca pana in 500kg Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 21, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2023 Nu există limită de greutate. Link spre comentariu
lupan ioan Postat Noiembrie 21, 2023 Partajează Postat Noiembrie 21, 2023 Acum 56 minute, validae a spus: Nu există limită de greutate. Aveti la vanzare v.am urmarit comentariile si apreciez ca sunteti pe meserie Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 21, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2023 Din păcate eu am făcut un număr limitat de asomatoare, în special pentru cunoştinţe.Nu mă ocup cu construcţia ,,pe bandă,, ci foarte rar.Am destule cereri pe care nu le pot onora, timpul şi oboseala mă cam limitează în ultimul timp.Probabil peste vreo patru ani, când voi ieşi la pensie, mă voi ocupa mai mult de astea... Link spre comentariu
lupan ioan Postat Noiembrie 21, 2023 Partajează Postat Noiembrie 21, 2023 Acum 7 ore, validae a spus: Din păcate eu am făcut un număr limitat de asomatoare, în special pentru cunoştinţe.Nu mă ocup cu construcţia ,,pe bandă,, ci foarte rar.Am destule cereri pe care nu le pot onora, timpul şi oboseala mă cam limitează în ultimul timp.Probabil peste vreo patru ani, când voi ieşi la pensie, mă voi ocupa mai mult de astea... Multumesc mult mi.ati putea recomanda un site sau pe cineva care vinde multumesc inca odata Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 21, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2023 Găsiți pe net o mulțime de anunțuri de gen.Vedeți site-urile de gen olx, okazii, lajumate, etc...unele sunt chiar ale colegilor de forum.Din păcate eu nu mai fac așa ceva din cauza timpului redus disponibil. Link spre comentariu
lupan ioan Postat Noiembrie 22, 2023 Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 Acum 12 ore, validae a spus: Găsiți pe net o mulțime de anunțuri de gen.Vedeți site-urile de gen olx, okazii, lajumate, etc.. Deci dupa experienta dv nu conteaza puterea ci important unde aplici adica in spatele urechilor nu in ceafa va intreb deoarece am gasit ceva si domnul respectiv spune ca ar dobora pana la 300 kg multumesc mult pt rabdare si sa va dea D.zeu sanatate Link spre comentariu
riderinblack Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Salutare, Am facut si eu montajul dupa schema prezentata de colegul validae, in timpul testarilor integratul a decedat, am crezut ca am facut eu un scurt ceva din greseala. Dupa schimbarea integratului montajul a functionat perfect la primii 2 porci, la al treilea a crapat iarasi integratul.... Sa fie 4047-le dintr-un lot cu probleme? Ca si traf am folosit un 2*9V la 2A, alimentarea este facuta cu un modul LiIon 2S3P (acumulatori recuperati de 1700mAh bucata - testati cu Opus-ul). Link spre comentariu
ovigane Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Pune condensator ceramic paralel cu alimentarea CD4047 ( intre pinii 7 si 14, eu pun un cond SMD ceramic de minim 100nF și maxim 10uF) . În rest nu am ce recomanda în plus, 4047 e foarte tolerant și se arde foarte greu la 8.4V pana la 12V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum