Florin31 Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 (editat) Salut. Am un transformator recuperat 2x9v 1000mA am făcut un montaj care este un invertor iar pe ieșire am o tensiune de 150v iar când pun un bec cu filament de 35w tensiunea scade pe la un 90v. Ce spuneți ar face fata acest mic transformator pentru un asomator? Sau ar trebuii mai mare? Editat Februarie 6, 2023 de Florin31 Edit Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Nu citesti ce s-a mai postat? Validae spune de 80V/0,5A- deci 40W. Ce vrei sa faci cu un traf de 9W? Poate este bun la curcani. Postat Decembrie 24, 2022 Ultimele asomatoare construite de mine au fost concepute să dea 70-80V/500mA şi s-a dovedit că funcţionează bine. Fiindcă electrozii sunt înfipţi foarte aproape de creier, nu e nevoie de o tensiune mare (150V-200V) ca la asomatorul cu electrozi aplicaţi.Având de ridicat o tensiune mai mică, a scăzut şi consumul din acumulatori, la circa 2,5A pentru o sarcină de 500mA la electrozi.Astfel, am pus doar doi acumulatori 18650/2Ah înseriaţi în loc de varianta 2S-2P, scăzând costul iniţial şi greutatea aparatului. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 1 oră în urmă, Florin31 a spus: Salut. Am un transformator recuperat 2x9v 1000mA am făcut un montaj care este un invertor iar pe ieșire am o tensiune de 150v iar când pun un bec cu filament de 35w tensiunea scade pe la un 90v. Ce spuneți ar face fata acest mic transformator pentru un asomator? Sau ar trebuii mai mare? Vei afla daca incepe sa fuga porcul cu electrozii infiti in el. Link spre comentariu
ovigane Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Cred ca e prea mic acest transformator. Ar merge dacă îl rebobinezi complet cred ca sectiunea miezului tau e in jur de 3.2-3.5cm2. Eu am reusit cu succes sa folosesc traf de 3.5cm2 astfel:. Scoți sarma de pe secundare și o pui în doua, bobinezi 2x45 spire sau chiar 2x40 spire, iar primarul de 220v îl rebobinezi cu sarma groasa cât încape în fereastra miezului, 600-800 de spire, de exemplu sarma de 0.25mm2. E cam greu de refolosit sarma originala pentru ca e foarte subțire. Dacă în scurtcircuit montajul absoarbe catre 10A când da la ieșire forma dreptunghiulara, atunci recomand sinus modificat cu CD4001 vezi schema din postarea mea anterioara. Astfel vei obține impulsuri foarte puternice. Transformatorul se încălzește dar tocmai asta vreau, sa forțez trafo mici sa scoată impulsuri suficiente la ieșire. Oricum regimul de lucru e de scurta durata, câteva minute doar. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 6, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2023 E prea mic traful, iar din cauză că spaţiul de bobinaj e redus , sârma secundarului ce acum e utilizată ca primar al invertorului va fi supusă unui curent mult prea mare şi există riscul scurtcircuitării şi incendiului. Link spre comentariu
ovigane Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Nu e chiar asa de tragic, nu ia foc în nici un caz dacă îl folosești în impulsuri mai scurte. Admit ca ia curent mare în regim dreptunghiular, se poate folosi acel traf în regim sinus modificat, consumul scade la jumătate cu menținerea amplitudinii impulsurilor la valoare bună unei asomari. Merita încercat. Cu respect va spun ca nu vreau sa stârnesc polemici, dar dacă nu incercati nu aveți de unde sa știți dacă merge sau nu. În cel mai rău caz purcelul nu simte nici un efect.... Eu am de gând sa folosesc în viitor pe un asemenea miez mic un autotransformator, astfel folosesc mai eficient și primarul care e din sarma groasa... Link spre comentariu
ovigane Postat Februarie 15, 2023 Partajează Postat Februarie 15, 2023 @Florin31, ai incercat rebobinare traf mic? Merge pe verificate, nu pot posta film din cauza cenzurii...traf 3.52mm2 sarma secundara originala (folosita 40+40 spire ca noul primar, a fost suficient de groasa). Fara CD 4001 consumul creste excesiv, in scurt merge catre 8-10A. Cu schema asta, folosind CD4001, am consum in scurtcircuit 5A (alimentarea scade la 6V), in gol 0.35A (la 7.42V) si pe sarcina 3 bec/220V/42W am consum de 2.67A (la 6.78V). Dupa ce am ars cam multe CD4001 (credeam ca doar la invertoarele de inalta frecventa pe ferita se ard, insa am ars si la acest tip pe 50Hz), am pus 100nF ceramic pe alimentare si merge bine). Ca baterii, recomand 4 elementi Li-Ion (2serie+2 paralel). Am folosit cu rezultate bune si elementi slabi, punand cate 4 in paralel. Cu elementi buni, care suporta curenti mari de descarcare, acest montaj se poate integra fara probleme in maner, obtinand asomatorul "caramida" vazut pe net in diverse variante, la care as fi foarte curios sa vad o schema. SCHEMATIC1 _ PAGE1.pdf Link spre comentariu
Florin31 Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 (editat) Salut. Azi căutând pe internet am găsit un videoclip pe Youtube în care cineva prezintă un asomator făcut în cel mai minimalist mod posibil dar nu știu dacă e posibil sa funcționeze cu ce arata el acolo. Nu știu dacă am voie sa pun link cu videoclipul în cauza. Deși el arata ca merge. Eu acum sunt la stadiu de4 bobinaj al unui transformator, ma chinui sa fac un asomator de tipul '' totul în mâner " Editat Februarie 17, 2023 de Florin31 Autocorect. Link spre comentariu
ovigane Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 Oare ce înseamnă " cel mai minimalist mod posibil" ? . Mai minimalist decât traf separator 2:1 băgat în priză nu prea vad... Link spre comentariu
rodanny Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 Acum 20 minute, Florin31 a spus: Salut. Azi căutând pe internet am găsit un videoclip pe Youtube în care cineva prezintă un asomator făcut în cel mai minimalist mod posibil dar nu știu dacă e posibil sa funcționeze cu ce arata el acolo. Nu știu dacă am voie sa pun link cu videoclipul în cauza. Deși el arata ca merge. Eu acum sunt la stadiu de4 bobinaj al unui transformator, ma chinui sa fac un asomator de tipul '' totul în mâner " Nu vad de ce nu poti pune link-ul ... Aici invatam...de la unii de la altiii... desi unii sunt mai "zgarciti" cu info Link spre comentariu
Florin31 Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 Chiar acum, rodanny a spus: Nu vad de ce nu poti pune link-ul ... Aici invatam...de la unii de la altiii... desi unii sunt mai "zgarciti" cu info Ma refeream ca nu știu dacă pot pune sa nu iau ban ceva pe forum sau sa se spună ca fac reclama ceva. Am văzut ca nu are Integrat ceva și mi sa părut simplu. Acu ca funcționează sau nu asta nu am de unde sa stiu. Link spre comentariu
ovigane Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 (editat) de exemplu aici gasesti schema asemanatoare, la Figura5: https://davidcaudrey.me.uk/page8.html insa vad ca ai mai postat anterior ceva similar cred si eu ca merge alimentat la 16V din 4 elementi Li-Ion. Daca il integrezi pe acela in maner crapi capul porcului garantat... Credeam ca acest circuit oscileaza pe frecventa mai ridicata, insa pare foarte OK. din placa aceea BMS 4s poti folosi mosfeturi pentru 4 asomatoare cu traf mic , schema postata de mine anterior.Eu zic sa incerci rebobinarea trafului ala mic, daca nu ai sarma incearca sa iei de pe o bobina de demagnetizare de TV vechi Editat Februarie 17, 2023 de ovigane Link spre comentariu
Florin31 Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 Acum 4 minute, ovigane a spus: de exemplu aici gasesti schema, la Figura 5, insa vad ca ai mai postat anterior ceva similar : https://davidcaudrey.me.uk/page8.html cred si eu ca merge alimentat la 16V din 4 elementi Li-Ion. Daca il integrezi pe acela in maner crapi capul porcului garantat... Credeam ca acest circuit oscileaza pe frecventa mai ridicata, insa pare foarte OK. din placa aceea BMS 4s poti folosi mosfeturi pentru 4 asomatoare cu traf mic , schema postata de mine anterior.Eu zic sa incerci rebobinarea trafului ala mic, daca nu ai sarma incearca sa iei de pe o bobina de demagnetizare de TV vechi Am sarma. Încă ma chinuiesc sa desfac trafu. Încă nam reușit să-l desfac. Link spre comentariu
mani Postat Februarie 18, 2023 Partajează Postat Februarie 18, 2023 Salut , am reusit sa termin asomatorul "tot in maner" are o greutate de 365 grame, am sa incerc sa adaug niste fotografii Scriu de pe telefon, sa vad daca reusesc. Link spre comentariu
mani Postat Februarie 18, 2023 Partajează Postat Februarie 18, 2023 â Nu am reusit sa editez iar ultimele fotografii au mult fond negru , nu stiu de ce Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum