tepeleacatalin Postat Decembrie 5, 2020 Partajează Postat Decembrie 5, 2020 buna ziua tuturor colegilor si un mos Nicolae darnic macar cum a fost cu mine tinut functional inclusiv casetofonul.....doar cureaua de la counter lipsea dar s-a rezolvat are insa doua probleme prima este ca a fost tras pe FM in banda est.....am inlaturat cei 2 condensatori ceramici.....mai avea montat inca unul care nu producea nici un efect in nici o banda a revenit in norma CCIR dar nu urca mai sus de 105 Mhz orice as face......o bobina din partea de FM pare "lucrata" in plus are lipit pe condensatorul variabil un fir original cu mufa de prindere in cap si care e desprins....nu stiu de unde a iesit ce rugaminte as avea.....are cineva schema lui sau stie unde vine acel fir si cum se poate remedia lipsa de banda? am cautat peste tot si nu am gasit nimic va multumesc mult toate cele bune Link spre comentariu
vio2007 Postat Decembrie 5, 2020 Partajează Postat Decembrie 5, 2020 Salut,vezi daca este ceeace cauti:https://elektrotanya.com/sharp_gf-9494he_sm.pdf/download.html#dl Link spre comentariu
Nostalgic Postat Decembrie 5, 2020 Partajează Postat Decembrie 5, 2020 După cum se vede firul e lipit pe TC2 secțiunea UKW . Cred că merge la conectorul SO3. Cumva e conectat la pin 2 BPF (band pas filter) Dacă da e conectat la massă. se poate verifica cu ohmetrul. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Decembrie 5, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2020 Acum 3 ore, Nostalgic a spus: După cum se vede firul e lipit pe TC2 secțiunea UKW . Cred că merge la conectorul SO3. Cumva e conectat la pin 2 BPF (band pas filter) Dacă da e conectat la massă. se poate verifica cu ohmetrul. sigur nu e la masa conectat......firul provine din aparat....lipitura mi se pare ulterioara ...nu cred ca japonezii ar lipi acolo un fir......mi se pare o interventie ulterioara......oricum de la comutatorul de mono stereo si stereo wide pe masura comutarii sensibilitatea scade pana la anulare....efectiv ramane mut si prinde doar posturile puternice..... Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Decembrie 5, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2020 si bomboana de pe coliva.....al treilea condensator a fost pus in locul BPF care lipseste desi initial a fost....se vad urmele de ceara in locul unde a fost......cel care l-a tras in banda l-a inlocuit cu un condde10 pf.... unde gasesc un BPF........ Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Decembrie 6, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2020 am gasit si montat un filtru de la un alt radiocasetofon decedat.... nu este nici o modificare decalajul de 3 Mhz se pastreaza.... tot nu imi dau seama unde ar veni firul lipit de variabil...in schema nu figureaza nici un fir cred ca o sa il deslipesc desi firul e identic cu cele din aparat iar mufa din celalalt capat e folosita in aparat la alte fire cu conectare Link spre comentariu
Nostalgic Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Daca dispuneti de un generator FM puteti încadra în gama domeniul UKW. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Dacă aparatul nu urcă mai sus de 105 MHz e clar că oscilatorul local urcă la maxim 115.7 Mhz în loc de 118.7 MHz (cùm ar trebui), în poziția "maxim deschis" a condensatorului variabil. Dar bănuiesc că nu aveți cu ce măsura. Dacă OL ar "urca" căt trebuie, chiar și în condițiile unui circuit de intrare dereglat tot ar trebui să recepționati "ceva" spre 108 MHz. Măcar slab și prost ... Cred că bobina despre care spuneați că "A fost lucrată" e cea a OL. Incercați să o "lungiți" puțin. Nu pot sa-mi dau seama ce a vrut să facă cel care a lipit firul cu pricina (clar nu e din fabrică). Link spre comentariu
Nostalgic Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 sigur că acela ce l-a tras în banda est a mai apropiat spirele bobinei din osc. Link spre comentariu
nelu F Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Poate este de ajutor: Link spre comentariu
Nostalgic Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 de ajutor este ceva , nu exista conexiunea pe CV-UKW, deci aia fost pusa de cel ce a modificat banda FM , vest -est. în videoclip omul are probleme cu mecanica casetofonului. S-ar putea ca acea conexiune sa fi fost folosita la o antena exterioara mai eficace pentru acele timpuri. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Decembrie 6, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2020 in videoclip acel fir buclucas nu exista.....in rest e identic Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Decembrie 6, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2020 indepartat firul....sensibilitatea acrescut vizibil....... acum singura buba e decalajul de 3 mhz....din pacate nu am scule de reglaj si nici nu raspunde la alte reglaje Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum