Marele Savant Postat Decembrie 5, 2020 Partajează Postat Decembrie 5, 2020 (editat) Deoarece statia mea de lipit cumparata acum circa 10 ani nu s-a invrednicit sa uzeze pina acum virful original, m-am gindit sa o premiez cu o noua parte electronica, in locul celei vechi. Este vorba de AOYUE936, electronica find cu LM324 si triac. Se pare ca in epoca respectiva chinezii nu stiau sa faca virfuri de calitate care sa se uzeze in citeva luni de folosire!!! Documentatia se gaseste p[e github iar cablajul a fost comandat la jlc, era deja in colectia lor. https://github.com/wagiminator/ATmega-Soldering-Station comanda este facuta cu un n-mos, mergea si in capsula mai mica, dar am vrut sa evit incalzirea placii, dar tranzistorul actual, lasat cu radiatorul in aer, nu depaseste decit vag temperatura mediului ambiant. Initial aparatul a fost gindit pentru letcon cu termocupla inseriata cu rezistenta de incalzire, dar se poate folosi un letcon normal la care se inseriaza cele doua, sau izola un traseu pe pcb (prin deconectarea unei rezistente) si conectind rezistenta si termocupla separat. Aparatul a functionat din prima, stie o gramada de ghidusii si merita luat in calcul de cine isi doreste o asemenea constructie! Am folosit un Atmega328 recuperat de pe un modul Arduino (pe care a fost deja programat) si un AO de tip AD823, primul gasit la indemina. Editat Decembrie 5, 2020 de Marele Savant Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 5, 2020 Partajează Postat Decembrie 5, 2020 Frumos !!! Proiectul l-am gasit si eu aici : https://easyeda.com/wagiminator/z-solderingstation-smd-v2 M-a descurajat cablajul....dat fiind ca nu am ajuns la etapa foto. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 5, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2020 Nici eu nu-l l-am realizat acasa, am comandat cablajul la JLCPCB, fac parte din acelasi grup cu easyeda! preturile sint foarte bune, dar daca nu se comanda mai multe pozitii sau o cantitate mai mare iese cam neeconomic din cauza transportului. oricum chiar si asa calitatea este maxima si pretul mai mic decit orice oferta locala! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 30, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Dupa ce am cauta o gramada de timp dupa un transformator adecvat, mi-a dat Dumnezeu gindul al bun si l-am folosit pe cel original de pe care am mai dat spire jos pina am ajuns sa obtin 24Vcc dupa redresare. Am amplasat montajul in vechea carcasa si deja are citeva zeci de ore de functionare! Link spre comentariu
Zoltanh Postat Ianuarie 21, 2021 Partajează Postat Ianuarie 21, 2021 Nu cumva v-au ramas PCB-uri din comanda facuta? Daca v-au ramas si sunteti de acord sa vindeti vreo doua bucati, eu sunt interesat sa cumpar doua bucati? Va multumesc. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 1, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2021 Scuze, acuma am văzut mesajul. Au rămas, desigur,cablaje. Link spre comentariu
Zoltanh Postat Februarie 2, 2021 Partajează Postat Februarie 2, 2021 Buna seara, Va rog sa ma scuzati. N-am mai verificat postul in ultimele trei zile. Care este pretul? As vrea sa achizitionez doua bucati. Link spre comentariu
Zoltanh Postat Februarie 18, 2021 Partajează Postat Februarie 18, 2021 Nu aveti un raspuns pt mine? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 23, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2021 Scuzele mele! din neatentie am crezut ca sinteti aceeasi persoana care m-a intrebat si i-am raspuns de citeva ori in privat. Cablaje mai am, chiar 3 bucati. 15 lei bucata plus curier. Link spre comentariu
Zoltanh Postat Februarie 25, 2021 Partajează Postat Februarie 25, 2021 As dori si eu doua bucati. Va trimit adresa prin PM. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum