maxente Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Va salut. Vreau sa fac niste decupari patrate si dreprunghilare in cablaje cu EAGLE. Banuies ca decuparile se fac cu layer-ul milling. As mai avea niste nelamuriri, la generarea fisierelor gerber, unde trebuie sa includ decuparile, merge sa le fac in fisierul facut de excellon unde vin gaurile generate, sau trebuie facut separat alt fisier si selectat doar layer-ul milling ? Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Versiunea 9 genereaza totul cu o singura comanda. Nu sunt in fata calculatorului, insa s-a simplificat mult. Daca nu raspunde alt coleg, poti intra pe pagina JLCPCB si au ei link catre un exemplu. Nu am facut gauri patrate. Nu pot raspunde. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 3, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Versiunea pe care o am eu e 7.2 Vreau sa fac niste mici decupaje in cateva locuri, nu e mare branza, doar ca nu am mai facut pana acum ca nu am avut nevoie. O sa ma uit si pe pagina chinezilor. Mersi. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Eu am raspuns pentru generarea Gerber cu referinta la JLCPCB. Despre gauri, poate creezi tu "componenta". Altfel, s-a mai facut cu gauri alungite, daca te aranjeaza. Depinde si ce poate face chinezul. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Am comandat JLCPCB niște cablaje care aveau decupări cu forma rectangulara și impresia mea este ca au fost făcute manual. Decupajele cu forme rotunjite sunt frezate, arata bine. Cele rectangulare sigur au fost tăiate manual cu discul pus în mini drill pentru ca nu sunt prea regulate. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 3, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) In mod normal formele rectangulare, sau alte forme decat cele rotunde, ar trebui sa se faca automat cu masinile de tip cnc cu frezele aferente, adica nu vad de ce sa fie complicat acest lucru. Pana la urma si bebitarea cablajelor tot cu niste freze pe cnc-uri sunt facute Editat Decembrie 3, 2020 de maxente Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Sunt gauri metalizate sau simple gauri? Daca alungite nu merg, poate dreptunghiuri rotunjite? De ce nu pui o intrebare la chinezi? Sigur raspund. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 3, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Sunt niste despartituri intre cateva trasee de tensiune mare, nu e nimic metalizat. O sa intreb chinezii aia de la jlcpcb. Uite la genul asta de crestaturi ma refer cum e in poza. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 P-astea le face cu freza, nu-i musai sa fie dreptunghi la plecare si sosire. Link spre comentariu
vlad228 Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Trage pur si simplu o "linie" mai groasa (gen 2mm) care sa aiba traseul pe care il vrei si sa fie pe layerul mill. Nu e mare filozofie. Eu am facut asa tot la jlc si nu a fost nicio problema (nici nu a crescut pretul). Nu a fost nevoie sa vorbesc cu ei inainte. Pur si simplu am incarcat gerberele obtinute din eagle si am dat comanda. Spor! Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Nu trasatul acelor gauri era problema ci generarea fisierului gerber pentru fabrica era nelamurirea. Am vorbit azi cu cei de la JLCPCB si mi-au spus ca trebuie inclus separat untr-un alt fisier gerber. Eu credeam ca se include in cel cu gauri excellon. In job-ul RS274X am mai creat un alt tab pentru fisier cu extensia *.GM1 si am inclus in el doar layer-ul milling, asta a fost toata treaba si se pare ca e ok. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 7, 2020 Partajează Postat Decembrie 7, 2020 (editat) Fa zoom si vezi daca e la fel ca aici: Editat Decembrie 7, 2020 de sesebe Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Dap, exact ceva asemanator am facut si eu. Mi-au confirmat si cei de la fabrica faptul ca e ok cum am facut gerberele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum