Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LCD Bush model LCD15W008HD

ROBEERT

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

14

• Florinel TV

9

• tehtronics

4

• catalin004

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 3 ore, Florinel TV a spus:

Chiar daca se activeaza si norma BG cu bin tot nu va avea sunet pe norma BG

Repet: selectorul este FIF / UIF, norma PAL pe decodorul de culoare este ok, nu vad de ce sa nu apara sunetul pe BG daca l-as activa? Sa zicem ca daca reusesc sa activez BG-ul si el sta tot in mutting pe BG, ii elimin circuitul de mutting.

Link spre comentariu
Acum 50 minute, ROBEERT a spus:

Repet: selectorul este FIF / UIF, norma PAL pe decodorul de culoare este ok, nu vad de ce sa nu apara sunetul pe BG daca l-as activa? Sa zicem ca daca reusesc sa activez BG-ul si el sta tot in mutting pe BG, ii elimin circuitul de mutting.

Nu asta ar fi problema, problema este ca trebuie sa mai schimbi ceva de pe placa main pentru sunet pe norma BG :reytre pune o poza clara cu placa

Link spre comentariu
1 oră în urmă, tehtronics a spus:

Oscilator de 500KHz printr-o rezistenta de 6k8 pe pin 5 la SAW2

Ce oscilator? Ca vreau si eu sa inteleg...

Saw2 este FUS ul...

Trebuie rescris si flashul?

Link spre comentariu
Acum 25 minute, catalin004 a spus:

Ce oscilator? Ca vreau si eu sa inteleg...

Oscilator inseamna Quart

posibil sa nu trebuieasa scris flash, trebuie incercat si schimbat cele 2 filtre ca sigur nu au norma BG

Link spre comentariu

Oscilator=oscilator

Ex. dintr-un convertor de sunet Anglia, folosesti doar partea de oscilator si injectezi 500KHz printr-o rezistenta 6k2-8k2 la iesirea FUS-ului SAW2

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Florinel TV a spus:

schimbat cele 2 filtre ca sigur nu au norma BG

Sper sa nu spun cea mai mare prostie: imi amintesc ca pe timpul cand trageam in banda TV-urile CRT, la cele stereo nu trebuiau schimbate FUS-urile. Vorbesc cand le trageam din norma CCIR in OIRT ( respectiv din BG in DK ), dar aici avand norma I, s-ar putea sa fie alta mancare de peste. Chiar si cu schimbatul FUS-urilor, daca nu se activeaza norma BG, o iesi vreo sfaraiala? Oricum, luni ma uit si revin cu raspunsul la toate cerintele tale de mai sus.  

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Credeam ca va referiti la acele convertoare care se foloseau la CRT ( filtru, bobina...un tranzistor etc), care nu mai am de mult asa ceva...sa gasesc un quartz de 500khz cred ca mai greu

Oare se merita sa reparam petardele astea? Ca sincer nu cred ca valoreaza un astfel de tv cat face munca aceasta...mai ales ca am avut de munca si cu gasirea telecomenzii...sa pun adaptor pentru priza de Ro

Link spre comentariu
Acum 8 ore, ROBEERT a spus:

Sper sa nu spun cea mai mare prostie: imi amintesc ca pe timpul cand trageam in banda TV-urile CRT, la cele stereo nu trebuiau schimbate FUS-urile. Vorbesc cand le trageam din norma CCIR in OIRT ( respectiv din BG in DK ), dar aici avand norma I, s-ar putea sa fie alta mancare de peste. Chiar si cu schimbatul FUS-urilor, daca nu se activeaza norma BG, o iesi vreo sfaraiala? Oricum, luni ma uit si revin cu raspunsul la toate cerintele tale de mai sus.  

Multumesc anticipat.

La unele tv-uri CRT unele trebuiau trase in banda pe BG iar altele in norma DK , daca prinde posturile acum este foarte posibil sa intre si sunetul dupa schimbarea filtrelor, dar daca nu prinde posturi atunci trebuie in meniu si norma BG

Link spre comentariu
La 18.12.2020 la 19:09, Florinel TV a spus:

Ce scrie pe filtrele incercuite cu rosu?

Crezi ca va aparea sunetul dupa inlocuirea filtrelor cu altele pentru bistandard? In primul rand, oare va iesi din mutting? Asta nu ar fi o problema ca muttingul il anulez eu. Pe unul din filtre scrie AF389A2D si pe celalalt scrie VF389A1D ( vezi poza ). Deci frecventa de 38,9 mhz ar fi.  

132396288_856549984890325_5378882490495470926_n.jpg

La 18.12.2020 la 19:35, tehtronics a spus:

Oscilator de 500KHz printr-o rezistenta de 6k8 pe pin 5 la SAW2

Salutare. Cum fac asta? Sa cred ca dintr-un pin al quartzului trag o rezistenta de 6K8 pana in pinul 5 al FUS-ului SAW2?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări