Silviu101 Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Salutare. Am nevoie de indrumare in urmatoare situatie: Am un amplificator Marantz pm5005 la care doresc sa pun sun subwoofer pe langa cele doua boxe. Amplificatorul nu are iesire pentru subwoofer. Doresc sa il adaug deoarece cele doua boxe sunt de la o combina Sony mai veche si nu pot coborî in frecventa, cand o fac, incep sa scoata un sunet distorsionat. Dar pe frecventa mediilor si inaltelor sunt foarte bune. Sistemul il folosesc preponderent pentru filme legat la iesirea optica a TV-ului. Cum pot adauga subwoofer acestui amplificator? Pot pune unul pasiv si sa ma folosesc de amplificator sau trebuie unul activ, filtre...? habar nu am, mai pe romaneste.... Subwoofer-ul nu il am, as dori sa il construiesc eu daca nu e necesar unul activ... Multumesc. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Cel mai simplu este sa cumnperi un subwoofer activ. Link spre comentariu
Silviu101 Postat Decembrie 2, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Acum 7 minute, Shambala a spus: Cel mai simplu este sa cumnperi un subwoofer activ. Si metoda mai complicata cu unul pasiv care ar fi? Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 (editat) Subwoofer pasiv inseamna fie sa il legi la un amplificator dedicat pt el, fie sa ii pui un filtru pasiv. Un filtru pasiv implica piese de valoare mare si relativ scumpe. Problema este ca daca ai un singur sub, el va reproduce doar basul de pe un singur canal. O solutie simpla pt sub pasiv este un amplificator multicanal (cu iesire de putere pt sub). Editat Decembrie 2, 2020 de Shambala Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Personal probabil as merge pe un "sumator" de semnal legat pe iesirea de semnal mic a amplificatorului si din sumator as pleca intr-un subwoofer activ. Asa beneficiezi de frecventele joase de pe ambele canale. Pentru un subwoofer pasiv ai nevoie de un filtru si de inca un amplificator pentru ca Marantz-ul nu cred ca va fi prea fericit sa duca sarcini de sub 4ohmi pe canal la volum mare. Link spre comentariu
Haralambie Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Crossover activ, preferabil auto din generatiile mai vechi. Calitate buna, alimentare 12V, sumedenie de functii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum