Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat curentat insecte

valentonx

Postări Recomandate

Am un aparat de curentat tantari care foloseste 2 neoane de 18-24 w, aparatul are un circuit electronic care alimenteaza neoanele si grila care curenteaza insectele. 

Am gasit defect pe placa electronica 2 tranzistoare 13005 si parjolite rezistentele din bazele lor! Am la dispozitie 13007 insa valorile rezistentelor sunt indescifrabile! 

Schema nu am gasit pentru citcuit! 

Pun o poza a circuitului poate cineva are acest aparat sau stie din experienta cat ar trebui sa fie acele rezistente! Iar daca mai sunt si alte componente care ar trebui verificate va rog sa ma atentionati! 

Va multumesc! 

IMG_20201201_192922_compress47.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valentonx

3

• validae

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poţi demonta becuri ,,economice,, tip CFL cu puterea corespunzătoare şi scoţi plăcuţele din ele, folosindu-le ca să alimentezi tuburile aparatului.Rezistenţele arse au valori de ordinul a câţiva Ohmi.Schemele uzuale ale acestor lămpi se găsesc pe site-ul d-lui Emil Matei.

Dacă răzui atent vopseaua arsă de pe rezistenţe şi măsori între fiecare terminal şi porţiunea rezistivă rămasă (de obicei se ard cam pe la mijloc) se poate deduce valoarea, sau măcar ordinul ei...

Editat de validae
Link spre comentariu

La varianta cu demontarea becurilor economice m-am gandit si eu, dar am zis sa incerc sa repar circuitul original deoarece mai contine si alimentarea pentru curentatul insectelor! 

Link spre comentariu

Păi nici nu trebuie să intervii în partea de multiplicator de tensiune (electrocutorul de insecte) că acela e circuit separat, deşi fizic e pe aceeaşi placă.Doar alimentezi separat cicuitele celor două tuburi...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări