Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) 29 minutes ago, LMOlimpiu said: Corect! insa nu este defazor SCHMIDT,este un simplu defazor diferential corect polarizat! ...incercati sa simulati EXACT schema din prima postare,doar defazorul chiar va rog! Adica schema de mai jos,ce ati simulat dv. este cu totul altceva,se vede clar diferenta! Cam asa arata la mine simularea asta. Parca am vazut ceva asemanator la user @valderama mai sus. Mult mai sus... LE: mersi @merckpentru sfat cu link. Editat Decembrie 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Tu ai prezentat semnalul in anozi. Ia semnalul de dupa condensatorii C3 si C4. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) Ca sa inchidem aceste discutii cel putin din punctul meu de vedere,varianta functionala a defazorului prezentat de colegul Marius Popa este asta si numai ASA VA FUNCTIONA FARA REZISTENTA MULT DISCUTATA,practic ar fi un hibrid intre LTP si SCHMIDT si cu asta eu nu mai intervin,deja cred ca intram in ridicol!!! Editat Decembrie 3, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Acum 16 minute, valderama a spus: @Liviu.Mihaiu @popa mariusvăd ca nu renunti la gogorițe. Am inteles aberezi in continuare din obisnuinta Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 4 minutes ago, merck said: Tu ai prezentat semnalul in anozi. Ia semnalul de dupa condensatorii C3 si C4. Nu mai stau azi. Este gresit asa, din anozi ? Ca doar nu este sursa in comutatie sau aplificator in clasa C,D... sa-i punem capacitati la iesire O seara buna si discutii interesante sa aveti. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Acum 10 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Cam asa arata la mine simularea asta. Parca am vazut ceva asemanator la user @valderama mai sus. Mult mai sus... LE: mersi @merckpentru sfat cu link. Asa DA!....comcluzie clara,defazorul cu pricina (asa cum este desenat pe schema!) nu va functiona corect,insa Dl.Popa Marius deja a corecta schema,deci discutiile pe schmea originala este desueta! Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 7 minutes ago, Liviu.Mihaiu said: Este gresit asa, din anozi ? Ca doar nu este sursa in comutatie sau aplificator in clasa C,D... sa-i punem capacitati la iesire Nu-i gresit, doar ca tu trebuie sa ataci grila tubului final si e bine sa vezi ce intra in grila tubului final si pentru asta iei semnalul de dupa condensatorul de cuplaj (C3 si C4). Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Bine , aiureli obisnuite, valderama este incapabil sa raspunda unor intrebari punctuale aceasta din cauza unei frici de a intra in ridicol , este un clown tehnic cu pretentii de guru sau mai tradus un curru ale unor situatii pe care nu le intelege si la care devine agresiv, tipic primitiv... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) Acum 27 minute, LMOlimpiu a spus: Nu asta a prezentat popa marius, știi bine !. Trecând peste acest aspect ce rol îndeplinește acum C1 paralel R7 introduce un dezechilibru de fază la frecvențe foarte joase ? sau este util acest grup C1IIR7 ?,de ce nu vad R4 conectată direct la masă ? apar probleme ? încurcă cu ceva ?. Editat Decembrie 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) Acum 27 minute, valderama a spus: Nu asta a prezentat popa marius, știi bine. Trecând peste acest aspect ce rol îndeplinește acum C1 paralel R7 introduce un dezechilibru de fază la frecvențe foarte joase ? sau este util acest grup C1IIR7 ?,de ce nu vad R4 conectată direct la masă ? apar probleme ? încurcă cu ceva ?. Bineinteles ca nu asta a prezentat,eu am aratat cum poate, cu modificari minime sa-l faca sa functioneze exact cu piesele folosite in schema de inceput,grila unu (G1) de la U2 poate fi conectata direct la masa,sau prin R4 fara probleme si fara rezistenta dintre catozi si CCS. Fuga de faza la o frecventa de 30Hz cu componentele de pe schema ,este de numai 15.59mS...(imaginea de mai jos!),cu portocaliu este semnalul la intrare. Editat Decembrie 3, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) 1 oră în urmă, popa marius a spus: Bine , aiureli obisnuite, valderama este incapabil sa raspunda unor intrebari punctuale aceasta din cauza unei frici de a intra in ridicol , este un clown tehnic cu pretentii de guru sau mai tradus un curru ale unor situatii pe care nu le intelege si la care devine agresiv, tipic primitiv... Se vede domnule clar ce poți, mai ales în acest subiect !. thd 1% în buclă deschisă universal valabil pentru orice configurație SE/PP !.Fake cap coadă. Să privim cu atenție ce prezinți pentru o cfg. push-pull ! !în acest subiect cu pretenția de 1% thd. Nivel pare apropiat de impare. cu atacul ăsta pe grilele de comandă tuburi finale posibil să găsești nivel pare apropiat de impare dar cum rămâne cu thd ? Pentru comparație o distribuție armonică obișnuită/comună(2k 3k 4k 5k ...) http://www.dogstar.dantimax.dk/tubestuf/graphics/thd-new.gif Să prezinte Lăzăroiu pentru comparație tabelul cu thd pentru situația simulată buclă deschisă și buclă închisă pentru 18W la ieșire în sarcină. Editat Decembrie 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
PlutothePup Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Pe unul ”din forumurile internationale consacrate” era un post in care un user spunea că ”el nu se pricepe la pentode ci numai la triode!” Pentru mine această frază mi-a arătat că acel user NU întelege NIMIC din funcționarea tuburilor. Asemenea și in acest topic! LTP sau SCHMIDT... aici e problema! Fiind nou nu îi cunosc pe useri de aici dar mi se pare ”constructivă” (a se citi distructivă) toată discuția de aici! Totul pentru 18-20W in PP! Dezechilibrul la frecvențe foarte joase este important- desigur. La fel de importantă este cunosterea fizicii și a elctronicii de bază... . Altcumva nu ai ce discuta! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Acum 10 ore, valderama a spus: Se vede domnule clar ce poți, mai ales în acest subiect !. thd 1% în buclă deschisă universal valabil pentru orice configurație SE/PP !.Fake cap coadă. Să privim cu atenție ce prezinți pentru o cfg. push-pull ! !în acest subiect cu pretenția de 1% thd. Nivel pare apropiat de impare. cu atacul ăsta pe grilele de comandă tuburi finale posibil să găsești nivel pare apropiat de impare dar cum rămâne cu thd ? Pentru comparație o distribuție armonică obișnuită/comună(2k 3k 4k 5k ...) http://www.dogstar.dantimax.dk/tubestuf/graphics/thd-new.gif Să prezinte Lăzăroiu pentru comparație tabelul cu thd pentru situația simulată buclă deschisă și buclă închisă pentru 18W la ieșire în sarcină. Nu asa arata alternantele din defazor, le inserezi aici ca sa fortezi ceva, mai straduieste-te... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 (editat) În baza acestei scheme proiectată greșit inițiatorul subiectului pretinde ca măsoară 1% thd 20W atenție în buclă deschisă, am dat-o dracu !. Nu o să găsim în toată documentația apăruta în decursul timpului asemenea condiții de lucru pentru etajul defazor, mă refer la diferența de potențial marcată pe schemă cu rosu anod +82V respectiv catod +49V (+33V anod-catod). Tot în schemă excursia cerută este de 22Vef la "limită"(62Vvv). După ce este atenționat în mod repetat de situația prezentă autorul schemei "descoperă" în montaj un semi-reglabil omis dar susține ca măsurătorile rămân neafectate. O simulare prezintă în altă lumină THD(buclă deschisă 4,7%,buclă închisă 1,28%), inițiatorul nu se sinchisește ca Na, a măsurat. Cu alte cuvinte bucla închisă 12db din simulare se comportă mai prost decât bucla deschisă din montaj 0db 1,28%>1% !!!, din nou am dat-o dracu !. Altfel spus dacă urmărim un fir logic "ne-liniaritatea modelelor din simulare este mult mai mare decât în realitate" ca aparență. Ce credeți ?, ne aflăm în fața unui fake grosolan ? sau după schema asta chiar putem ajunge să măsurăm 1% thd 20W în buclă deschisă. Editat Decembrie 4, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Calmeaza-te, ia spune valderama, pentru situatia de ultraliniar tubul se comporta ca pentoda sau trioda ? Spectrograma este afisata de programul ARTA si trec peste grosolania de a ma acuza de fake Link spre comentariu
Postări Recomandate