THOMAS Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Acum 7 minute, viobio a spus: https://postimg.cc/zL3wyWnK/053f7499 Defazorul d-lui Popa Marius nu are lagatura cu acel LTP,dupa cum am spus este vb in schema din discutie de un SCHMIDT care este un defazor tot in cuplaj "coada lunga",dar negativarea triodelor se face altfel comparativ cu LTP-ul din trimiterea de mai sus,chiar nu vedeti diferentele dintre cele doua configuratii??? Defazor SCHMIDT din schema d-lui Popa Marius prima imagine si defazor LTP cu cuplaj direct galvanic din trimiterea de mai sus,cred ca se pot observa diferentele,asadar defazorul SCHMIDT nu va merge NICIODATA fara rezistenta de negativare! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Acum 8 minute, franzm a spus: În simulari acel CCS este stabil si se poate seta exact pentru suma curentilor din tub în PSF dorit. Dar cum se va comporta în realitate (precizia setarii curentului, stabilitatea termica a acestuia, etc.)? Tensiunea B-E a tranzistorului Q2 (din ultima schema a d-lui Lazaroiu) variaza cu ca. -0,4%/°C. Cum evolueaza curentul setat si mai ales, cum se modifica PSF la dubla trioda? Daca nu ma-nsel, Walt Jung a analizat o metoda de a stabiliza termic acest tip de CCS. O alta posibilitate ar fi o sursa de curent cu tensiunea din baza Q1 stabilizata cu un Zener potrivit ales (coeficient de temperatura) si fara Q2 Intradevar este vorba de o anumita deriva termica insa daca tranzistorii sint pe un radiator comun apare o stabilizare a acestei eventuale modificari . Nu cred ca o compensare termica de gen TL 431 este justificata insa pentru acuratete se poate lua in considerare Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Acum 4 minute, popa marius a spus: Da, multumesc pentru efortul depus ,poate ajuta niste date suplimentare ale transformatorului respectiv rezistenta in c.c. de 2x52 ohm si inductanta de 23H cu o banda de frecventa la -1dB 24Hz-38Khz si prizele UL la 40% (fata de mediana) . Totusi daca am ales valorile rezistoarelor R27=1,55K si R21=265 ohm distorsiunile THD au scazut drastic la valorile aratate in desen iar THD pe anozii splitter-ului cu NFB le voi masura dupa ce fac un repetor pe catod fiindca rezistenta de intrare a distorsiometrului este de doar 48 Kohm Da,ma ajuta datele pentru traf si pare unul de exceptie,insa dupa cum am spus in simulare comportamentul magnetic al transformatoarelor nu poate fi simulat,ele fiind considerata cu miezuri nesaturabile,insa eu le aleg cu un cuplaj relativ mai prost (K=0.98764),rezistente in DC relativ maricele (150....300ohmi),capacitati intre spire (paralel) si P/S mai mari decat in realitate in asa fel incat sa nu ma "imbat cu apa rece". Cat priveste masurarea THD in grilele de comanda chiar asa se procedeaza,un repetor va introduce THD absolut fara importanta si chiar v-ar fi de mare ajutor,insa daca mai aveti timp sa rasfoiti ceva documentatie referitoare la NFB ,veti ramane surprins ca ce am pus eu in simulare asa se va intampla si in realitate.Sper ca discutiile sa inceteze ,mai ales cele fara rost pentru ca ca cei care sunt la inceputul abordari acestor tipuri de amplificatoare sa aiba ce invata de la noi astia mai "tociti" si la degete si la minte dar si la .......rabdare! Seara buna! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) 49 minutes ago, valderama said: Super-educativ Lăzăroiu. O dedicație @viobio"fără rezistența vieții unde se unesc catozii" în alt context. (admit orice critică sau corecție) Asta am propus mai sus. M-a certat cineva ca se blocheaza trioda a doua daca are grila direct la masa. Dar asa este schema initiala. Numai ca acum grilele merg la masa nu la catozi. V(in) este limitat la cei 4V din catod. Editat Decembrie 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) Cine te-a "tamponat" ?, nu am sesizat. Nu se blochează(în situația expusă de mine și citată de dumneata). Editat Decembrie 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) Nu a fost nici o "tamponare". Am fost indrumat sa ma uit la tensiunea mare din catod. Dar la cati catozi au tot fost conectati in diferite moduri in postarile de pana acum... fiecare are dreptate Interesant subiect. Desi, acum vad, se discuta asta de ceva zeci de ani pe internet. Editat Decembrie 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Acum 31 minute, valderama a spus: Cine te-a "tamponat" ?, nu am sesizat. Nu se blochează. Nu a fost "tamponare", am dat un răspuns/ o explicație la întrebarea pusă de Liviu. Era vorba de schema defazoarelor în discuție. Liviu întreba de ce nu se poate pune grila triodei din dreapta direct la masă și e necesar acel condensator. I-am răspuns că dacă pui grilă la masă (0V) și ai zeci de V în catod, acea triodă se blochează. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) @LMOlimpiu În simulare stă precizat thd 4,7%(1KHz 20W) cu bucla deschisă în opinia dumneata sunt șanse sa găsești thd 1% când treci la realizarea practică ? evident situația buclă deschisă. Stupoare, în acest subiect inițiatorul/proiectantul măsoară 1%-thd tot în buclă deschisă cu un defazor vai mama lui la momentul lansări subiectului. Credibil/incredibil cum cataloghezi situația asta ?. Te-ai uitat la seria armonică prezentată pare/impare ?, cum ți se pare ? având în vedere configurația push-pull. Cate neconcordanțe/nepotriviri sunt în acest subiect ? la lansare. Editat Decembrie 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Am facut si eu un test dupa schema asta: dsn.bmp Si rezultat este: sim.bmp Nu am experienta in lucrul cu tuburile electonice. Dar m-ati facut curios. O seara buna. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) Acum 16 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Am facut si eu un test dupa schema asta: dsn.bmp Si rezultat este: sim.bmp Nu am experienta in lucrul cu tuburile electonice. Dar m-ati facut curios. O seara buna. Corect! insa nu este defazor SCHMIDT,este un simplu defazor diferential corect polarizat! ...incercati sa simulati EXACT schema din prima postare,doar defazorul chiar va rog! Adica schema de mai jos,ce ati simulat dv. este cu totul altceva,se vede clar diferenta! Editat Decembrie 3, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Iar pentru ECC88 folosit, asta am gasit pe net: * * Generic triode model: ECC88 * Copyright 2003--2006 by Ayumi Nakabayashi, All rights reserved. * Version 3.01, Generated on Wed Mar 22 17:23:30 2006 .SUBCKT ECC88 A G K BGG GG 0 V=V(G,K)+0.34001426 BEP EP 0 V=URAMP(V(A,K))+1e-10 BEG EG 0 V=URAMP(V(G,K))+1e-10 BM1 M1 0 V=(0.009343174*(URAMP(V(EP)-1e-10)+1e-10))**-0.49661195 BM2 M2 0 V=(0.75127267*(URAMP(V(GG)+V(EP)/26.621288)+1e-10))**1.9966119 BP P 0 V=0.007130155*(URAMP(V(GG)+V(EP)/35.434921)+1e-10)**1.5 BIK IK 0 V=U(V(GG))*V(P)+(1-U(V(GG)))*0.0041180199*V(M1)*V(M2) BIG IG 0 V=0.0035650775*V(EG)**1.5*(V(EG)/(V(EP)+V(EG))*1.2+0.4) BIAK A K I=URAMP(V(IK,IG)-URAMP(V(IK,IG)-(0.0038690245*V(EP)**1.5)))+1e-10*V(A,K) BIGK G K I=V(IG) * CAPS CGA G A 1.4p CGK G K 3.3p CAK A K 1.8p .ENDS Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Valderama, poti sa-ti imaginezi ce se intampla cu distorsiunile atunci cand puterea maxima a unui PP este de 20w si aceasta se depaseste ajungand la 21w ? Simplu THD cresc exponential iar in simularea D-lui Lazaroiu fara datele de transfer de putere complete ale OT-ului ,este posibila situatia ca sa fie vorba de puterea in primar nu in secundar , banuiesc ca stii diferenta de THD in cele doua situatii, Eu masor puterea strict pe rezistorul de sarcina iar distorsiunile sunt citite pe acesta inclusiv cu programul ARTA. Daca te calmezi putem discutata civilizat, alege varianta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) cu amplitudine de 12V pe intrare nu prea merita sa alimentezi un transformator de iesire simX.bmp scuze daca am deranjat prea mult. Acum am sa tac si am sa va mai citesc. Editat Decembrie 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) @Liviu.Mihaiu Editat Decembrie 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 (editat) @Liviu.Mihaiu nu mai salva pe forum fisiere care nu sunt importante. Orice simulezi, pui pe https://postimages.org/ si apoi copiezi link-ul si il pui aici. Exemplu: Editat Decembrie 3, 2020 de merck Link spre comentariu
Postări Recomandate