Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP, masuratori comparative in bucla deschisa si NFB

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

14

• merck

8

• franzm

4

• +_Florin_+

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 oră în urmă, LMOlimpiu a spus:

Fara suparare,schema aceasta este functionala,pentru ca eu nu inteleg cum lucreaza sau cum se polarizeaza cele doua triode din defazorul LTP,chiar functineaza asa ceva?....fara suparare!:scarpin

D-le Olimpiu, rezistorul din CCS are valoarea de 68 ohm si este setat astfel incat curentul este limitat la aprox 8,8mA, rezistenta dinamica in c.c. este de apoximativ 600 ohm in regim static, cea in c.a. iese din discutie asa ca printr-o simpla simulare cunoscand  valorile de inp/output in c.a. si  cele statice in c.c. se poate trage o concluzie

Link spre comentariu
Acum 40 minute, popa marius a spus:

D-le Olimpiu, rezistorul din CCS are valoarea de 68 ohm si este setat astfel incat curentul este limitat la aprox 8,8mA, rezistenta dinamica in c.c. este de apoximativ 600 ohm in regim static, cea in c.a. iese din discutie asa ca printr-o simpla simulare cunoscand  valorile de inp/output in c.a. si  cele statice in c.c. se poate trage o concluzie

Intr-adevar,o simpla simulare imi arata daca(!!!???) functioneaza aceasta schema . Tensiunile sunt fara semnal.Pentru CCS am utilizat un model ideal setat la 8.8mA.

SIMPLA SIMULARE.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Acum 41 minute, popa marius a spus:

Pe schema in catozi aveti trecuta o tensiune de +49V si ati declarat ca; prin CCS trece un curent de 8.8mA,asadar rezistenta echivalenta in DC a CCS-ului este de 5568 ohmi,in niciun caz de 600 ohmi,gresec undeva???....:scarpin 

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Acum 6 minute, LMOlimpiu a spus:

Pe schema in catozi aveti trecuta o tensiune de +49V si ati declarat ca; prin CCS trece un curent de 8.8mA,asadar rezistenta echivalenta in DC a CCS-ului este de 5568 ohmi,in niciun caz de 600 ohmi,gresec undeva???....:scarpin 

Acum 7 minute, LMOlimpiu a spus:

Nu, asa este

Si iata respunsul 10 Khz SQW tot in cele doua cazuri

20201201_133847.jpg

20201201_133909.jpg

Link spre comentariu

SIMPLA SIMULARE.png

Nu cer sa schimbi valoarea Rser=600 Lăzăroiu !, mă mulțumește și așa.

Pentru situația asta dinamic(Vin 3,5Vef sinus) thd dezastru  pe ieșirea out1 sau aut2. Nu merită simulat.

Schema prezentă este susținută de autor(popa marius) prin măsurători și oscilograme..., sunt două situații posibile echipamentul găsește drumul către tomberon(puțin probabil) sau autorul încetează să aburească audiența cu astfel de gogorițe.

Domnilor din ultimi-le postări ale autorului "reiese" că schema prezentă este total validă și nu numai, mai mult, în montaj se obțin rezultate spectaculoase :rade:

(până aici a lucrat relativ acoperit , acum s-a deconspirat)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 14 ore, LMOlimpiu a spus:

...nu am facut vinovat pe nimeni,doar am remarcat greseala si din acest motiv am pus si intrebarea,in rest toate cele bune!

Cam asa arata un LTP corect (teoretic!) :

LTP M.P.png

Se  poate si altfel,renuntand la un condensator,insa in acest caz sigur THD va fi mai mare dar si instabilitatea montajului va avea de suferit.

Schema funcționează și fără R8, dacă se conectează catozii direct în nodul unde se întâlnesc R6 și R7, în general acea rezistența are o valoare mică 470 ohmi.... 1k, până pe la 10k, depinde de...... 

Link spre comentariu
Acum 14 ore, valderama a spus:

SIMPLA SIMULARE.png

Nu cer sa schimbi valoarea Rser=600 Lăzăroiu !, mă mulțumește și așa.

Pentru situația asta dinamic(Vin 3,5Vef sinus) thd dezastru  pe ieșirea out1 sau aut2. Nu merită simulat.

Schema prezentă este susținută de autor(popa marius) prin măsurători și oscilograme..., sunt două situații posibile echipamentul găsește drumul către tomberon(puțin probabil) sau autorul încetează să aburească audiența cu astfel de gogorițe.

Domnilor din ultimi-le postări ale autorului "reiese" că schema prezentă este total validă și nu numai, mai mult, în montaj se obțin rezultate spectaculoase :rade:

(până aici a lucrat relativ acoperit , acum s-a deconspirat)

Ca si comediant (clown) esti bun, ai glume in doru' lelii si daca nu te poti abtine posteaza in topicul cu aberatii, da ia spune, cum ramane cu sinusoidele deformate pe grilele finalelor in prezenta NFB in ciuda exemplului dat, nu am vazut inca pe nimeni sa prezinte  asa ceva in conditii normale adica  un PP in clasa AB sa ne intelegem ,fara curenti de grila sau alte nazbatii 

Link spre comentariu

prostie-1.jpg

Rușinoase aceste marcaje !.

în dc roșu catod +49V, anod +82V dar pretinzi o excursie în ac negru sinus 22Vef(sinus 62V vârf la vârf).

O ieșire din defazor(oricare) luată de sine stătător cu ce thd se înscrie la ieșire pe sarcina de 330K pentru o amplitudine sinus 62Vvv(22Vef) ???!!!

Ai dat-o de gard cu "defazorul" ăsta și pretenția că masori 1% thd pentru 20W la ieșirea în sarcină amplificator cu bucla deschisă.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Asa,si ? Semialternanta negativa va avea in jurul tensiuni de 82v centrate in anod  +51v deci pina la 49v mai sunt 2v si acest lucru determina puterea maxima de iesire dupa care distorsiunile cresc vertiginos prin depasirea acestei valori, dar cum comentezi distorsiunile de 1% si 0.25% pentru cele doua situatii fiindca vad ca incerci cu disperare sa gasesti greseli, de spectrograme si SQW nu te mai intreb fiindca este clara reavointa:da

PS

Nimic de comentat pentru sinusoidele din anozii defazorului in prezenta NFB ?

Link spre comentariu
Acum 22 minute, Mitica M. a spus:

CCS-ul cel putin in mediul virtual... functioneaza, click aici sa va convingeti.

Nu prea inteleg ura asta intre voi si la tuburi si la amplificatoare cu trz. ... lasati balcanismele deoparte si discutati civilizat fiindca nu va costa nimic.

CCS-ul  este usor de pus la punct , modelul virtual coincide perfect cu cel real, trebuie aleasa insa corecta tensiunea E-C a tranzistorului si calculat rezistorul din emiterul lui, eroarea curentului rezultat se poate datora tensiunii de deschidere ce poate fi functie de tranzistor 0,6-0,7v

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări