Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP, masuratori comparative in bucla deschisa si NFB

Vizitator

Postări Recomandate

Am proiectat acest amplificator la solicitarea unei cunostiinte si sper ca schema sa fie utila si altor constructori DIY, cerinta a fost un PP cu o putere de iesire de 20w iar tuburile sa fie accesibile

20201201_152256.jpg

20201201_134714.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

14

• merck

8

• franzm

4

• +_Florin_+

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cele doua oscilograme arata forma semnalului pe rezistorul de sarcina la 20w cu NFB conectat concomitent cu semnalele pe cele doua grile ale tetrodelor, se vede clar ca acestea din urma sunt nedeformate si sunt practic identice cu cele din bucla deschisa, evident, cele doua semnale cu amplitudine mai mica sunt cele de pe grile

20201201_152143.jpg

20201201_152128.jpg

Link spre comentariu

Oscilogramele reflectă funcționarea acestei scheme ?!

Ce este clar greșit în această schemă ?, să răspundă cine poate !.

prostie.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 3 minute, valderama a spus:

Oscilogramele reflectă funcționarea acestei scheme ?!

Ce este clar greșit în această schema ?, să răspundă cine poate !.

prostie.jpg

Fara suparare,schema aceasta este functionala,pentru ca eu nu inteleg cum lucreaza sau cum se polarizeaza cele doua triode din defazorul LTP,chiar functineaza asa ceva?....fara suparare!:scarpin

Link spre comentariu

Eu cred că circuitul testat este complet și funcționează corect.

Doar pe hîrtie a omis o rezistență cînd a desenat schema, între catozii triodelor din defazor și circuitul de curent constant.

Se poate întîmpla oricui.

Dacă am greșit, vă rog să mă iertați și să rugați moderatorul să șteargă postarea mea. 

Link spre comentariu
16 minutes ago, deneinvins said:

Doar pe hîrtie a omis o rezistență cînd a desenat schema, între catozii triodelor din defazor și circuitul de curent constant.

Cam cat sa aiba resistenta lipsa?
Avem marcat (masurat) +49V in catodul comun.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 15 minute, deneinvins a spus:

Eu cred că circuitul testat este complet și funcționează corect.

Se poate întîmpla oricui.

Dacă am greșit, vă rog să mă iertați și să rugați moderatorul să șteargă postarea mea. 

...nu am facut vinovat pe nimeni,doar am remarcat greseala si din acest motiv am pus si intrebarea,in rest toate cele bune!

Cam asa arata un LTP corect (teoretic!) :

LTP M.P.png

Se  poate si altfel,renuntand la un condensator,insa in acest caz sigur THD va fi mai mare dar si instabilitatea montajului va avea de suferit.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Valoarea exactă a acelei rezistențe se determină prin măsurători (generator și osciloscop),

în funcție de lampa folosită, tensiunea de alimentare, valoarea curentului prin triode, etc.

Este posibil că fie cuprinsă între 400 și 4000 ohm.

Link spre comentariu
Acum 52 minute, LMOlimpiu a spus:

Cam asa arata un LTP corect (teoretic!) :

LTP M.P.png

Ala practic(montajul popa marius) funcționează și fără R8 bine mersi chiar "convingător" când este construit/măsurat de "geniu".:rade:

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Domnule Liviu.Mihaiu subiectul s-a deschis cu o schemă greșită și culmea montajul măsoară bine.

Știi ce urmează ?, urmează să vedem aberația !!! cum thd la ieșirile din defazaor are valoare mai mică decât la ieșire în sarcină atunci când amplificatorul lucrează în buclă închisă.

(desigur cu montajul în baza schemei din deschidere subiect)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări