BRANCA Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Cum a zis şi Validae,neapărat izolat.Sunt cumva şi lemnele ude,adică neuscate?! Sigur nu ai ardere bună.Ţeava trebuie să fie fierbinte pe ieşire gaze.Temperatura apei încălzite trebuie să fie mai mare de 60°. La ardere proasta,pe lângă apă,distilă gudroane.De aia pute. Partea proastă la lemnele ude este că se pierde şi multă căldură odată cu apa plecată pe coş. Link spre comentariu
Nikk Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Poti face o comparatie daca sunt cazane identice in zona care merg bine. De comparat temperatura gazelor la cos ( a racordului de gaze) si a agentului termic . Pare sa fie supradimensionata si fiind cu un schimbator performat gazele la cos au o temperatura prea mica . Altfel spus face caldura suficienta cu un foc redus ca intensitate si care face gaze la cos cu temperatura prea mica . Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 (editat) Inainte am avut viadrus de 30kw. Continutul de apa in el este de 43 l iar in asta ce l am cumparat sint 90 l apa, tot 30 kw ca putere, oare sa fie si asta o problema, habar n am. Am fost la cineva sa vad un cazan ca al meu dar de 60kw. Il avea in folosinta de vreo 5 ani dar arata mai bine ca al meu in interior. Avea cos de inox. Si asta baga pe el tot ce prinde, merge blana. Incalzeste 2 nivele +mansarda si o mica sera. Merge cu reglajul la 65-70 grade pe tur. Si consuma lemne cat consumam eu cu viadrusul de 30kw. edit: mi a zis cineva sa incerc si cu o pompa recirculare cu debit mai mare. Eu de cand am facut instalatia merg cu un Wilo de 1 tol, pe treapta 2 la viteza. A, inca ceva. Fumul ce iasa pe cos e f negru si miroase oribil, nu e mirosul clasic de fum de lemn. Altadata daca bagam lemn de salcam se simtea mirosul soecific de salcam. Am cumparat si cateva baxuri de bricheti RUF de rumegus si bricheti din aia hexagonali. Nici o diferenta. Editat Februarie 4, 2021 de Faker Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Ai temperatura gazelor de ardere prea mică şi coşul e rece.Producătorul va veni să reducă randamentul cazanului, scoţând din labirintul ce transferă căldura gazelor către agentul termic.E o situaţie paradoxală, cazanul tău are randament prea mare şi asta cauzează probleme de evacuare.Dacă era o centrală pe gaze în condensare, curgea condensul ca la robinet...doar că acolo nu te deranjează, că ăla e ca apa, doar că e mai acid... Eu aş încerca prin izolarea coşului prima dată, nu poate costa prea mult.Îl înveleşti în vată minerală groasă, şi ceva tablă peste.Totul e să nu intre apă la vată şi apoi să îngheţe.Dacă nici aşa nu se reduce condensul, scazi puţin transferul termic al gazelor, scoţând un ,,fum,, din labirint. Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 (editat) Validae, sigur asta au sa faca. Reduce din cele 4 fumuri sa ramana doar doua. Ma sunat azi si patronul, foarte de treaba omul. A zis ca daca nici asa nu merge imi da alt cazan gratis de putere mai mica si sigur se vor rezolva problemele. Acum, eu nu sint energetician, sint un simplu electrician auto dar marea mea pasiune au fost tevile. Am la activ vreo 10 incalziri centrale facute de mine la prieteni/rude care merg blana de o gramada de ani. Dupa mintea mea, daca ceva nu as fi facut cum trebuie, nu ar fi mers de la inceput, corect? Doar prin simpla schimbare a unui cazan sa ma confrunt cu asa probleme, ca imi vine sa innebunesc nu alta. Si io dau la saiba zi lumina, nu stau sa o frec aiurea, in loc sa vin acasa sa fac o baie, tresa dau smoala la o parte. Am primit o tona de sfaturi, unii ziceau sa montez un ventilatir la baza cosului (aiurea ca doar am tiraj), altii ca sa pun doar cate un lemn mic cat sa fie flacara, deja o iau razna. Cat despre ce spuneati dvoastra cu izolatul cosului, nu zic ca e o idee rea dar daca a mers 10 ani asa..o sa o fac si pe asta desi is convins ca nu rezolv nimic. Mi a zis un coleg la un post mai in spate sa merg si la altii sa vad cum merge. Am fost la unul, am vazut. Acu sa merg la toti (pe unii nici nu ii cunosc) e aiurea. Sa ma bag in casa omului sa vad ce si cum, e absolut jenant pana la urma. edit: sint cateva anunturi pe oxl cu cazane din astea, oameni care si au bagat gaz si au renuntat la ele. Am sunat pe cativa, oamenii extrem de multumiti de cazan. Unul dintre ei mi a zis ca inainte a avut un cazan Vigas cu gazeificare de 40 kw care sa spart. A zis omul ca daca stia nu cumpara Vigas ul niciodata, mult mai multumit de asta cum am si eu. Nu stiu ce sa mai cred, oi fi eu mai ghinionist, asta i viata. Editat Februarie 4, 2021 de Faker Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Mai e o varianta, sa-i montezi un puffer. Dupa puffer, spre calorifere, montezi o vana de amestec ca sa reduci temperatura in calorifere. In felul acesta poti merge cu cazanul mai fierbinte. In plus, poti monta fara frica un termostat de ambient. Si alimentezi cazanul o data pe zi, fara sa faci frigul spre dimineata. La Viadrus de 30kW am cam 150 de grade la cos, nici o problema de condens/ gudron. Il tin la 80...85 de grade pe tur. In calorifere- 60 sau mai putin. Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Nu pot monta pufer, pur si simplu nu am loc. Cazanul e montat impreuna cu boilerul intr o anexa care de a lungul timpului a devenit o bucatarie de vara. Nu am cum. Varianta, pana la urma cum a zis si sotia(cateodata mai trebuie ascultat si de ele) ca sa saturat de putoarea aia de miros a zis simplu: cu ala a mers bine, ia altul sh si gata. Trebuia sa o ascult. Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 ce temperatura are apa pe retur, incercati si cu treapta a3-a de la pompa de recirculare Link spre comentariu
Nikk Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 @Faker, ti-am sugerat sa vezi un cazan care merge bine si sa compari trei temperaturi : tur, retur si gaze la cos fata de cazanul propriu , nu sa faci un pelerinaj pe la toate cazanele din zona . Macar regimul de functionare propriu ( adica cele 3 temperaturi ) daca il indici poti primi sfaturi mai bine adecvate situatiei reale . Raman la parerea mea ca , avand un randament foarte bun , cazanul este supradimensionat . Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Nikk, nu am avut cu ce sa masor, termometrul cazanului era aproape de 70, returul destul de fierbinte si el, asa la mana diferenta intre tur si retur f mica. Dar la iesirea din cazan pana in cos era un flexibil din inox, ala era incins bine de tot, pe unele locuri era si albastru din cauza temperaturii gazelor. Nu puteam sa pun mana pe el. Link spre comentariu
Nikk Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Deci asa funtioneaza corect cazanul . La dvs. cum e temperatura pe tur si retur ca gazele sunt cu temperatura mica si arderea proasta ? Daca temperaturile sunt bune (comparabile) e clar schimbatorul prea mare si puteti inlocui cazanul cu unul cu putere adecvata (mai mica) cum a zis si producatorul sau lasati numai doua "fumuri" in circuit/schimbator . Personal inclin spre prima varianta . Banuiesc ca patronul a oferit un cazan nou mai mic la schimb cu al dvs. Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 (editat) Cam asa merg cu temperaturile insa e prea cald in casa, se fac 25-26 grade. Da, imi da alt cazan de 20kw, nu fabrica cazane intre 20-30kw. Imi pare cam slab de 20. Editat Februarie 5, 2021 de Faker Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Faker.Depinde ce suprafaţă/volum încălzeşti şi cât de bine e izolată casa.În principiu la 4 camere ar trebui să ajungă 20 kw.Empiric eu socotesc 5 kw pe cameră. Link spre comentariu
Nikk Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Ramane de vazut . Dupa situatia actuala descrisa de dvs. sunt sanse mari ca cel de 20 kw sa mearga bine . Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Acum 9 ore, BRANCA a spus: Faker.Depinde ce suprafaţă/volum încălzeşti şi cât de bine e izolată casa.În principiu la 4 camere ar trebui să ajungă 20 kw.Empiric eu socotesc 5 kw pe cameră. Am calculat casa aproape 360m3, fara sa pun la socoteala si anexa unde e cazanul, 6,5x4,5 m2. Izolatie pereti ext cu polistiren de 5, tavanele cu vata, geamuri si usi termopan. Nu cred ca am gresit prea mult, am mers cu un 70w/m3 desi trebuia 50 dar avand in vedere pierderile (asa am invatat de la cineva) am mers cu 70w. In total 10 calorifere plus boiler de 129l. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum