bcristian Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Google "vana 3 cai", ia una simpla, termostata, gasesti si schema. Fara ea o sa ai depuneri mari de gudron si reduci durata de viata a cazanului. Fie pompa la 12/24V cc si baterii + incarcator, fie pompa normala si invertor (atentie, obligatoriu sinus pur). Da, e destul de scump. Daca alegi sa nu pui (doar daca stii ca nu-s probleme cu curentul in locul respectiv), pune 2 supape de siguranta in paralel si fa instalatia in asa fel incat sa nu se intample dezastre daca se ia curentul cu foc in semineu. O sa scuipe abur si apa clocotita foarte violent. Nu ignora prefatirea asta, cand se intampla fenomenul nu o sa poti lua decizii corecte, nu vrei sa te trezesti cu un jet de apa clocotita pe tine pentru ca te-ai dus repede sa pui o galeata atunci. Sau pur si simplu cu ea pe jos si pereti. Intre cazan si supapa nu trebuie sa existe niciun robinet, trebuie sa fie fizic imposibil sa inchizi traseul ala. Ca idee, explozia unui cazan cu lemne se lasa de obicei cu pereti daramati. Link spre comentariu
robert1000 Postat Decembrie 29, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Daca nu folosesc acea vana cu 3 cai termostatica, in afara de niste gudron in focar (pe care il pot curata cu produse dedicate), se mai poate intampla si altceva? Se distruge boilerul din interiorul semineului? Link spre comentariu
Alphsoo Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Cel mai probabil o sa ai lovituri de berbec: https://blogdeinstalatii.ro/lovitura-de-berbec/ Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 1 oră în urmă, robert1000 a spus: Daca nu folosesc acea vana cu 3 cai termostatica, in afara de niste gudron in focar (pe care il pot curata cu produse dedicate), se mai poate intampla si altceva? Se distruge boilerul din interiorul semineului? Cred ca n-ai vazut gudron d-ala de se lipeste usa. Care gudron se va depune si pe cos, cu riscul autoaprinderii. In al doilea rand ridici foarte greu temperatura. In al treilea rand scurtezi viata cazanului. Link spre comentariu
robert1000 Postat Decembrie 29, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Inteleg. Asa ceva ar fi ok? https://www.hornbach.ro/shop/Vana-de-mixare-termostatica-cu-3-cai-TSV3B-55C-DN25-cu-echilibrare-automata-pe-bypass/5939427/produs.html Link spre comentariu
yo9gcc Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Acum 13 ore, robert1000 a spus: Daca nu folosesc acea vana cu 3 cai termostatica, in afara de niste gudron in focar (pe care il pot curata cu produse dedicate), se mai poate intampla si altceva? Se distruge boilerul din interiorul semineului? Eu am centrala pe lemne de cel putin 12 ani fara acea vana cu 3 cai montata. Problemele cu gudron le-am avut doar atunci cand am avut lemnele umede (cumparate in luna septembrie), atunci cu greu ridicam temperatura in centrala. In rest sunt super multumit de ea! Anul acesta am facut ceva modificari la ea si am racordat o bucatarie unde am facut incalzirea in pardoseala, am anulat caloriferul de acolo. Consumul nu vad ca a crescut, doar confortul! Daca nu ar fi asa de munca...sa scot sapa, sa torn alta la un nivel mai jos as face incalzirea in pardoseala in toata casa - nu credeam ca este asa de confortabil! Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Uite aici o "stufoshenie" de montaj centrala termica la mesterul Dexter,inclusiv vana cu 3 cai. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 31, 2020 Partajează Postat Decembrie 31, 2020 La 29.12.2020 la 22:16, robert1000 a spus: Inteleg. Asa ceva ar fi ok? https://www.hornbach.ro/shop/Vana-de-mixare-termostatica-cu-3-cai-TSV3B-55C-DN25-cu-echilibrare-automata-pe-bypass/5939427/produs.html Ceva in genul asta am si eu. Atentie la diametru, sa nu strangulezi traseul. Link spre comentariu
robert1000 Postat Ianuarie 1, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2021 (editat) Vad ca sunt si la 45 de grade, 55 si la 60-61. De care ar trebui sa cumpar? Editat Ianuarie 1, 2021 de robert1000 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 2, 2021 Partajează Postat Ianuarie 2, 2021 Recomandarea este de 60. Eu am de 55, ca d-ala am gasit. Dupa 2 ani n-am gudron. Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 (editat) Va salut. Intreb aici deoarece am si eu o problema cu cazanul pe lemne. Acum 10 ani cand am facut personal tot sistemul, calculat tot necesarul termic in functie de volum/izolatie etc am avut nevoie de o putere de 26kw. In ideea ca poate mai montez un calorifer/boiler in plus, am cumparat in acea vreme un cazan Viadrus de 30kw. Cazan care timp de 10 ani si a facut treaba cu succes, nici un fel de problema pana in seara de revelion cand sa hotarat sa se fisureze un element. Va dati seama ce am trait, toate magazinele inchise, frig in casa, n are rost sa va povestesc. Bun, cu greu reusesc sa cumpar un cazan dar alt model, viadrus cum am avut nu se mai fabrica iar sh nu am vrut. Am luat un cazan facut de niste baieti in arad, mai exact firma ‘Cazane Negrutiu’ . Cazanele care le fac acestia sint excelente, cunosc cel putin 10 cazane in zona care merg de rup, sint cazane cu 4 cai de fum, randament excelent fata de viadrus unde mare parte din caldura iasa pe cos. Am luat un cazan tot de 30 kw, am modificat tevile, iesirea in cos si...au inceput problemele. Pur si simplu nu stiu ce sa mai fac din cauza gudronului si a condensului, zilnic trebuie sa il curat, adun o galeata de smoala din aia ca si bitumul din cazan. Condensul curge la racordul cosului ca un robinet ce nu inchide bine. Deja am obosit cu el. stiu miturile cu imbacseala din cazane, tiraj prost, cazan supradimensionat, etc. Ce sa putut intampla, de ce nu am avut aceasta problema cu viadrus, ce am gresit. Tirajul este f bun, daca apropii o lumanare de clapeta de tiraj, se stinge. Pot sa las cazanul cu toate usile deschise, nu iasa gram de fum. Am si vana de amestec, degeaba. edit: lemnele sint de anul trecut, fag, cer, stejar si salcam, destul de uscate. Editat Februarie 4, 2021 de Faker Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 (editat) Inca o chestie, cosul e zidit din caramida tiganeasca, interior de 30/30 si inalt aprox 6,5-7m. Nu e izolat, doar tencuit si driscuit. Interiorul cosului parca e udat cu furtunul, a ajuns condensul pana la usa de curatare, a trebuit sa dau o gaura la baza fundatiei ca sa se scurga condensul. Curge litrii pe zi, am facut cu sapaliga un sant care duce pana in gradina. Condensul a inceput sa iasa si prin porii de la tencuiala, tot e ud si pe exterior parca e turnat cu galeata pe el. Desi, repet, tiraj are fantastic. Depuneri nu am in cos, doar condens. Deja am ajuns sluga lui, in fiecare seara trebuie sa curat, o ora o pierd aiurea. Si cum miroase condensul ala, te poti spala cu orice ca mainile tot miroase. Iesirea din cazan pana in cos e o bucata de teava de 160 fy, 2mm grosime si lunga de 60 cm, pozitionata la unghi de 45. Teava e rece, ma rog, temp camerei. La viadrus cand mergea nu puteai tine mana pe teava. Editat Februarie 4, 2021 de Faker Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Păi asta e şi problema, dacă temperatura aerului ce iese din sobă e prea mică, se formează condens, fiindcă atunci când coşul e rece e normal să se formeze condens pe el.O soluţie ar fi izolarea coşului, astfel încât puţina căldură care ajunge să-l încălzească, să nu se piardă... Link spre comentariu
bcristian Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Probleme sunt cauzate de temperatura mult prea mica a gazelor pe cos. Fenomen care apare fix pentru ca ai un cazan mai eficient, capabil sa preia mai mult din caldura focului. Fa focul mai puternic. Daca face prea multa apa calda, sau daca tot nu se incalzeste suficient cosul, redu tirajul. Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 (editat) Am incercat cam tot ce sa putut. Cu lemne groase, cu subtiri, aranjate in cruce sau cladite unele peste altele. Degeaba, e la fel. Am mers cu toate temp posibile, la fel face. La 85 grade pe tur teava ce intra in cos e mult mai calda, insa poti tine mana pe ea. Dar la temp aia nu se poate sta in casa, intr o seara am facut 28 grade in casa. Am redus si tirajul din subar in toate pozitiile posibile. Am sunat si pe baietii de unde am luat cazanul, au zis ca e prea mare pt ce am nevoie. Au mai zis ca or sa vina la mine si au sa demonteze ceva placa altfel se renunta la 2 dintre fumuri. Editat Februarie 4, 2021 de Faker Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum