Усилитель Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 Nu am gasit unde sa pun , pun aici unde se fac chestii profesionale : Burghiul care face gauri patrate .Poate cineva nu are , ....pret( 18 dolari ) https://vaschoen.com/collections/neu/products/premium-square-hole-drilling-tool?variant=37552137765056 Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 Interesant, multumim ! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 De fapt scula e o combinație dintre daltă și burghiu, procedura obținerii colțurilor fiind practic o mortezare.Interesantă într-adevăr.Merită toți banii... Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 (editat) Da, dar merge folosita doar pe materiale moi, lemn în special. Știu ca apăruse și un tip mai special de burghiu ce dădea gauri pătrate direct prin rotire. Aici e un scurt filmulet. Editat Decembrie 2, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 2, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2020 In principiu trebuie sa mearga si cu lemn tare , cred ca trebuie avansat mai incet .Validae a specificat bine combinatia de dalta si burghiu ,dalta clasica merge si in lemn tare . Cred ca are mecanism care face scula sa loveasca marunt asa ca la masina de gaurit pus pe "ciocan ",dar aici este inclus in scula ,se vede distanta lasata pt miscare . Link spre comentariu
bcristian Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Vedeti ca astea se pot folosi numai pe masina dedicata, nu merg pe bormasina cu coloana. Masinile sunt cu mult mai masive (si scumpe), pentru ca trebuie sa nu se deformeze cand apesi dalta in lemn. China Mz1610 Woodworking Machine Chain Mortising Machine Wood Chisel Mortiser Machine - China Chisel Mortising Machine, Mortiser Wood Machine (made-in-china.com) Da, exista si mai mici si ieftine, dar cu pretul reducerii masive a preciziei si a capabilitatilor. Link spre comentariu
Haralambie Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 (editat) Se poate folosi si pe cele cu coloana, conditia este sa fie robuste, talpa fonta generoasa, exemplu G13 Sau pe freze FUS. Depinde de grosimea lemnului, esenta. In rasinoase merge usor. Ce nu stiu este cum se ascute dalta. Editat Decembrie 2, 2020 de Haralambie Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Pt ascutit este o "piatra" de forma speciala si se ascute prin rotire. Apare intr-un filmulet pe Youtube. Link spre comentariu
bcristian Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Adica fix ce am zis - nu merge pe bormasinile cu coloana uzuale. Plus ca iti mai trebuie niste accesorii daca vrei sa adaptezi o bormasina mare sau o freza. In primul rand prinderea daltii, care nu e chiar simpla, trebuie sa acopere mandrina dar sa ai acces la ea, ca sa poti prinde bughiul (e baga pe jos, prin varful daltii). Apoi, ca masina sa fie folositoare, iti trebuie ghidajele si sistemele de fixare pentru lemn, alta chestie nu tocmai la indemana pentru ateliere mici. Sigur, cineva care are FUS si stung pe masura poate sa faca si masinaria de la zero. Avertismentul meu era legat in prinipal de numele topicului - "burghiul care face gauri patrate" - care ar putea induce ideea ca e ceva ce poti folosi pe bormasini cu coloana obisnuite. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 2, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2020 (editat) Merge pe orice bormasina , datorita faptului ca loviturile sunt milimetrice si dese . Pe primul filmulet se foloseste un suport DIY din lemn , in a doua masina de gaurit de mana , dar trebuie o buc de lemn pt ghidaj ca orificiul sa fie perfect perpendicular... Merge si in lemn tare... Pt gauri patrate mari in constructii /gipscarton exista Quadsaw Editat Decembrie 2, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
bcristian Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Uita-te mai cu atentie la filme. Masina nu bate in dalta (cele profi nu au percutie, si nu se foloseste la cele improvizate), aceasta e doar apasata in lemn. Iar "experimentul" lui Mathias Wendel e mai rigid decat bormasinile cu coloana ne-profesionale. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 2, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Percutia este construita in partea de sus a burghiului, nu trebuie masina de gaurit sa aiba regim rotopercutor. Miscarea e mica pt ca sa taie si sa nu rupa fibrele de lemn. Link spre comentariu
bcristian Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 Burghiul nu atinge dalta in functionare, doar se invarte prin ea. In primul film iti si arata clar cum e construit. Chiar pleaca fix de la un chit de adaptare a unei bormasini de mana. Apropos de asta, nu am fost suficient de clar. Cand zic ca nu merge pe bormasini normale ma refer ca nu merge daca ai pretentii de calitate. Altfel da, poti sa cumperi sau faci un adaptor ca ala si merge cu orice - in sensul de a se infige in lemn. Daca faci imbinari de barne e suficient si asa. Daca faci mobila nu prea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum