Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulator litiu polimer legare in paralel

martyt13

Postări Recomandate

Nu nu ne cunoastem dar am inceput sa cunosc genul ............ 

La 30.11.2020 la 11:25, martyt13 a spus:

Buna ziua.
Am urmatoarea problema: am nevoie de un acumulator litiu polimer cu capacitatea de minim 4500mAh, 11.1v, 3s, 45C. Daca cumpar 3 acumulatori de 3.7v, fiecare de 1500mAh, 11.1v, 3s, 25c si ii leg in paralel pot sa ajung la 45C?
Multumesc.

"Daca cumpar 3 acumulatori de 3.7v, fiecare de 1500mAh, 11.1v, 3s, 25c si ii leg in paralel pot sa ajung la 45C?"

Deci cumperi 3 acumulatori de 3.7V si 1500mA si dintr-o data devin 11.1V si 3S si apoi ii legi in paralel.

Cind ai sa inveti sa te exprimi clar si concis atunci poti sa dai cu bita in cei ce nu inteleg pasareasca ta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• martyt13

9

• sesebe

5

• manolo

3

• bcristian

3

Top autori în acest subiect

Usurel cu a te lua de colegi, cand tu nu ai decat 6 postari.

Colegul Sesebe nu are nevoie de nici o chestionare a capacitatii sale pentru cine "circula" pe acest forum.

In plus "C" nu este Coulomb sa fie in S.I., atunci nimeni nu intreba, deci nu vad ce deductie faci tu din asa ceva.

Problema este mai-degraba pe la tine, nu prea vad cum sa faci cu piesele amintite "ceva usor" - ti-am spus ca trebuie sa pui probabil 40 celule in paralel / si doresti 3S, deci peste 120 elementi ... cum ramene cu "usor"?

Link spre comentariu
12 hours ago, Dxxx said:

Usurel cu a te lua de colegi, cand tu nu ai decat 6 postari.

Colegul Sesebe nu are nevoie de nici o chestionare a capacitatii sale pentru cine "circula" pe acest forum.

In plus "C" nu este Coulomb sa fie in S.I., atunci nimeni nu intreba, deci nu vad ce deductie faci tu din asa ceva.

Problema este mai-degraba pe la tine, nu prea vad cum sa faci cu piesele amintite "ceva usor" - ti-am spus ca trebuie sa pui probabil 40 celule in paralel / si doresti 3S, deci peste 120 elementi ... cum ramene cu "usor"?

Nu cred ca daca am doar 6 postari trebuie sa fiu catalogat intr-un anume fel de un tip care nu ma cunoaste.

Nu stiu de ce ii iei apararea, a putut sa raspunda singur, e baiat mare. 

Are dreptate cand spune ca am gresit ceva in mesajul initial. Greseala aia nu era grava, dovada ca alti colegi de pe forum au inteles despre ce e vorba. Nu cred ca suntem aici sa criticam, suntem  aici ca sa discutam, sa ajutam si sa fim ajutati. Cred ca aste e esenta forumului. Referitor la "C", cine lucreaza cu acumulatori  cu litiu are idee despre ce intrebam, cine nu stie poate afla usor, scrie mare pe aproape orice acumulator litiu-polimer. Si da, exista acumulatori de acest tip care au capacitate mare de descarcare intr-un timp scurt si nu sunt grei deloc. Dar sa faca niste afirmatii fara nici-un fel de acoprerire e deja mult. Daca asa a adunat numarul mare de postari e regretabil. Imi cer scuze pentru ceilalti colegi ca m-am lasat atras in discutia asta.

Multumesc din nou tuturor pentru ajutor.

On 11/30/2020 at 11:25 AM, martyt13 said:

Buna ziua.
Am urmatoarea problema: am nevoie de un acumulator litiu polimer cu capacitatea de minim 4500mAh, 11.1v, 3s, 45C. Daca cumpar 3 acumulatori fiecare de 1500mAh, 11.1v, 3s, 25c si ii leg in paralel pot sa ajung la 45C?
Multumesc.

Am corectat mesajul initial, acum colegul sesebe intelege mai bine ce am vrut sa spun?

Link spre comentariu
38 minutes ago, manolo said:

Poti incerca aceasta varianta TCBWORTH 3S 11.1V 6000mAh 60C 3S RC LiPo Battery ,costa cu tot cu transport circa 180 lei ,greutate 500g.

Multumesc, am gasit cateva variante pentru ceea ce caut, dar as vrea sa gasesc ceva care sa se incadreze in bugetul meu si sa nu fiu nevoit sa mai platesc taxe vamale. Acumulatorul pe care l-ai propus este perfect pentru ceea ce vreau sa fac dar e scump. Important este, si multumesc celor care au raspuns, ca nu pot obtine 45C din 3 acumulatori de 25C legati in paralel. 

Multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

Vad ca ne spargem in continuare in declaratii cu nasul pe sus. Nu am raspuns pt ca nu aveam ce raspunde. Daca te-ai fi uitat in semnatura mea ai fi vazut ca am destul de multa experienta cu acumulatorii, in special bazati pe Li iar 45C am banuit ce vrei sa spui cu el dar la exprimarea din postul initial putea sa insemne multe.

Teoretic cind pui in paralel celulele capacitatea se aduna, si cea de stocare dar si cea de descarcare. Deci 3 de 25C in paralel ar trebui sa permita 45C dar cum au spus si alti colegi in regimul acesta nu vor rezista prea mult timp.

Link spre comentariu

Nu este nimic ca ai tu un numar mic de postari... dar este MARE lucru ca Sesebe le are pe ale lui.

On topic - vezi ca daca iei chinezisme cu 60C specificat trebuie sa fii foarte retinut in a considera asta ca real...

Presupun ca cotatia este pentru curent debitat, in nici un caz in impuls nerepetitiv... vezi ca aici poate sa fie mare problema de limbaj comun.

Pe de alta parte daca ai un DS care specifica sa zicem 50C la 4000mAh atunci valoarea este 200A.

Trebuie sa te gandesti ca in timpul descarcarii singura limitare de a curentului este pe rezistenta circuitului ... pe care uzual o consideram parazitara/neglijabila... dar in acest caz numai asa nu este.

Deci trebuie sa dai un coeficient relativ mare de siguranta sa zicem 100%, apreciezi curentul la 200A, atunci bateria nu trebuie sa fie capabila de sub 400A, asta daca este una la care datele sa concorde cu realitatea.

Cum pentru ceva ieftin probabil te orientezi la chinezisme, atunci probabil ca trebuie sa mai adaugi un coeficient de "dubiu chinezesc" si asta cu cat il iei mai mare, cu atat mai bine, 200% poate 500% ar fi realist. Si atunci probabil ca trebuie sa cauti ceva nu de 400A ci de 2kA.

Link spre comentariu

Initiator, esti sigur ca ai nevoie de 200A ca sa sudezi terminale de acumulatori? Ca eu intelesesem initial ca vrei 45C la 1500 mAh, ceea ce inseamna doar 67A. Tot multisor, dar ma gandeam ca vrei pt terminale mai groase.

Link spre comentariu
4 hours ago, bcristian said:

Initiator, esti sigur ca ai nevoie de 200A ca sa sudezi terminale de acumulatori? Ca eu intelesesem initial ca vrei 45C la 1500 mAh, ceea ce inseamna doar 67A. Tot multisor, dar ma gandeam ca vrei pt terminale mai groase.

Am vrut minim 4500 mAh la minim 45C. Poate m-am exprimat gresit dar asta era scopul.

4 hours ago, Dxxx said:

Nu este nimic ca ai tu un numar mic de postari... dar este MARE lucru ca Sesebe le are pe ale lui.

On topic - vezi ca daca iei chinezisme cu 60C specificat trebuie sa fii foarte retinut in a considera asta ca real...

Presupun ca cotatia este pentru curent debitat, in nici un caz in impuls nerepetitiv... vezi ca aici poate sa fie mare problema de limbaj comun.

Pe de alta parte daca ai un DS care specifica sa zicem 50C la 4000mAh atunci valoarea este 200A.

Trebuie sa te gandesti ca in timpul descarcarii singura limitare de a curentului este pe rezistenta circuitului ... pe care uzual o consideram parazitara/neglijabila... dar in acest caz numai asa nu este.

Deci trebuie sa dai un coeficient relativ mare de siguranta sa zicem 100%, apreciezi curentul la 200A, atunci bateria nu trebuie sa fie capabila de sub 400A, asta daca este una la care datele sa concorde cu realitatea.

Cum pentru ceva ieftin probabil te orientezi la chinezisme, atunci probabil ca trebuie sa mai adaugi un coeficient de "dubiu chinezesc" si asta cu cat il iei mai mare, cu atat mai bine, 200% poate 500% ar fi realist. Si atunci probabil ca trebuie sa cauti ceva nu de 400A ci de 2kA.

Multumesc pentru ajutor, am achizitionat deja un modul pentru sudura in puncte cu acumulatorul aferent. Azi am facut comanda si sper sa il primesc vreodata, fiind comandat in China.

5 hours ago, sesebe said:

Vad ca ne spargem in continuare in declaratii cu nasul pe sus. Nu am raspuns pt ca nu aveam ce raspunde. Daca te-ai fi uitat in semnatura mea ai fi vazut ca am destul de multa experienta cu acumulatorii, in special bazati pe Li iar 45C am banuit ce vrei sa spui cu el dar la exprimarea din postul initial putea sa insemne multe.

Teoretic cind pui in paralel celulele capacitatea se aduna, si cea de stocare dar si cea de descarcare. Deci 3 de 25C in paralel ar trebui sa permita 45C dar cum au spus si alti colegi in regimul acesta nu vor rezista prea mult timp.

Am inteles deja asta, multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu

Sa luam de bune valorile astea, desi mie mi se par prea mari pentru sudat terminale - de celule mici cel putin.

Tu vrei o capacitate de 4500 mAh si 45C, adica 202.5A.

Seriile alea de 1500 mAh si 25C suporta un curent de descarcare de 1.5 * 25 = 37.5A.

Cu capacitatea e simplu - pui 4 de 1500 in paralel, ca sa acoperi si pierderile, si aia e.

Dar ca sa ajungi la curentul cerut, iti trebuie 8-9 serii, ca sa acoperi si pierderile. 

Si asta e abordarea optimista, in care valorile specificate de vanzator sunt corecte si elementii sunt identici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări