Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

centrala Saunier Duval

dragnea crinu

Postări Recomandate

Buna ziua

Asi vrea sa va rog sa-mi spunei cum pot verifica tirajul cosului si daca sunt gaze nearse in incaperea in care e instalata centrala. Centrala este cu tiraj normal. Cosul este format din burlane de tabla. L-am verificat si nu are depuneri de funingine.

Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

2

• doru3160

2

• andreas

1

• dragnea crinu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Crinu.Analizoarele de gaz sunt f f scumpe.Preferabil sa apelezi,cu plata,la cei care au in dotare.

Tirajul s-ar verifica cu un manometru special plasat la intrarea in cos.Orientativ poti sa detasezi burlanul de centrala,sa pui o lumanare aprinsa la gura acestuia.Flacara trebuie sa fie atrasa spre interior.Aici ma refer la burlanele ce merg pe verticala similar cosurilor de fum.

Link spre comentariu

Și dacă ii dai un analizor de gaz, sigur nu ii va fi de folos. E ca și cum mi-ai da mie un electrocardiograf. Pot doar să-l vând în cel mai fericit caz, dar cu siguranță nu voi ști sa interpretez rezultatele. 

Link spre comentariu

Doru.Banui ca omul prin "gaze nearse" se refera la gaz metan.Ala daca ar fi prezent ar trada ardere incompleta.Ca si prezenta in doza mare a CO.

O analiza si interpretare corecta cred ca n-o poate face decat fabricantul centralei.

Link spre comentariu
Acum 25 minute, BRANCA a spus:

Doru.Banui ca omul prin "gaze nearse" se refera la gaz metan.Ala daca ar fi prezent ar trada ardere incompleta.

Pt asta exista senzori de gaz, care se montează obligatoriu în punctele de consum. Dacă se refera la gazele ieșite pe cos, atunci cu siguranță nu va rezolva pe forum. Cei care asigura mentenanță și itp la acea centrala, sigur contra cost vor lamuri problema. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Toate firmele pe care le stiu care se ocupa cu mentenanta centralelor au in dotare analizoare portabile care printeaza rezultatele pe rola de hartie, le poti cere un tarif strict pentru analiza, fara revizie sau alte verificari. Strict CO, CH4, oxizi azot, O2, temperaturi gaze evacuate si randament. Operatia costa in zona 200-300 lei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări