Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Kit Amplificator

theborg

Postări Recomandate

Salut,

Istoria amplificatorului meu ar fi cam asa:

L-am cumparat de nou si pana acum am schimbat N-finali si nu datorita faptului ca am tras pe el, ci acestia se duc pur si simplu la volume fff mici. Apar cateva pocnitori mici in difuzoare dupa care in cateva minute un piuit puternic si gata o pereche de finali (scurt C-E). Noroc cu sigurantele de 5A de pe alimentare care se ard si ele.

Amplificatorul a venit cu finali 5198-1941 (desi pe placa scria 5200-1943). Am aschimbat pana acum n perechi. Acum cateva luni am inlocuit toti finalii cu perechi 5200-1943 luati de pe TME si iarasi incep sa se arda. Am mai citit despre el si se pare ca este o pocnitoare penala chinezeasca si nu imi bat capul sa o repar.

As vrea sa inlocuiesc partea de amplificare cu un alt kit gata asamblat dar care sa se incadreze cu tot cu radiator in carcasa mea adica maxim: Lungime 19cm, Adancime 16cm, Inaltime 8cm.

Alimentarea este data de un transformator 2*43Vca 3,8A (tensiune redresata masurata in gol: +/- 68Vcc)

Ce Kit-uri de montaj stereo imi recomandati?

Multumesc anticipat!

Amp2.jpg

Montaj2.jpeg

montaj1.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• theborg

5

• Shambala

3

• alexy

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

2x43V alternativ nu are cum sa dea 2x68Vcc. 

Ar trebui sa fie max 2x58-59Vcc in gol, dar si asa e un pic cam mult in caz ca reteaua urca cu 10-15%.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Primul lucru este de redus tensiunea de alimentare la max. 2x50Vcc pt 230V la retea.

Al doilea lucru este de verificat daca nu cumva amplificatorul oscileaza, ca asa pare din descriere.

Daca nu vrei sau este prea dificil de modificat alimentarea, ar trebui folositi finali de tensiune mai mare - 200-230V, cumparati preferabil dintr-o sursa de incredere (Farnell, Mouser, RS-Components, etc)

Atentie - la o valoarea atat de mare a alimentarii (2x70Vcc) ar trebui verificat pe schema daca nu sunt si alti tranzistori in pericol, eventual curentii prin ei prea mari.  

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Dupa cum am spus nu vreau/nu mai am puterea necesara sa repar/modific montajul de aceea doresc un "transplant" cu un montaj compatibil cu alimentarea pe care o am acum.

P.S. Tranzistorii finali existenti 5200-1943 nu sunt la 230V?

Link spre comentariu

Da, daca sunt originali.  Daca nu, ar putea fi un motiv de deces.  Atunci ramane problema oscilatiilor - in caz ca va refolosi cineva modulele prezente.

La o tensiune de alimentare de +/-70V/gol  v-as recomanda un etaj cu minim 3-4 perechi de finali.  Cum la moda in ultima vreme este Sara, l-ati putea incerca.

Sau un vechi IPA 400 - erau extrem de robuste, si cu minime schimbari sunetul se imbunatatea remarcabil.

Nu imi dau seama din poze, radiatorul este ventilat ?  Daca nu, trebuie musai pus un ventilator pe el.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am renuntat sa il mai repar.

Cineva doreste sa mi-l cumpere in coditiile de mai sus (i-am explicat ca este ars un canal si ca imi tot arde finalii si nu stiu care este cauza).

Cat sa ii cer omului ca sa fie un pret corect si pentru el si pentru mine?

Mersi

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări