Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum inlatur vopsea nedorita de pe usa metalica?

ssb

Postări Recomandate

Buna seara!

Un exemplu de reparatie dupa montaj usa prost facuta (poza). Tocul usii de intrare are pete de vopsea, sau cred ca vopsea e, poate fi grundul de sub vopsea? (Defect usa - vopsea originala sarita?!)

Nu se ia cu apa, cu altceva n-am incercat.

Cum as putea curata?

Multumesc

A40A179D-2A96-4024-B1DF-8693D8512E9E.jpeg

Editat de ssb
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ssb

4

• validae

3

• puriu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se ia, dar trebuie mai întâi ,,înmuiată,, prin tamponare repetată cu o cârpă umedă, apoi cu o pâslă aspră sau în cel mai rău caz cu o ,,raşchetă,, din plastic se curăţă vopseaua, care din poză pare de tip ,,lavabilă,,....

Având în vedere că ,,lavabila,, conţine aracet, nu se spală chiar uşor după uscare.Când e proaspăt dată se ia doar prin ştergere cu cârpa umedă, dar după uscare trebuie procedat ca mai sus.

Link spre comentariu

Ma gandeam la ceva spirt / acetona. Metoda de mai sus nu lasa zgarieturi? 

E ciudat ca dau cu unghia si nu simt “relief’ deloc. Poate sa fie pe baza de ulei, nu stiu.

Grundul la usile astea nu cred ca-i alb, sa fie sarita vopseaua maron iar albul sa fie grund?

Link spre comentariu

Nu merge cu spirt, iar acetona va afecta stratul de vopsea al uşii metalice.Nu pare să fie grund, acum nici poza nu e foarte clară şi nici unghiul prea bun.Să nu fie cumva vopsea în ulei sau pe bază de solvenţi, că atunci singura soluţie e să vopseşti zona afectată cu o vopsea de culoare identică cu a uşii.Practic să maschezi problema...

Link spre comentariu

Daca vopseaua nedorita este proaspata si are miros de solvent, este probabil vopsea alchidica sau de ulei si se poate inmuia cu terebentina, white-spirt sau petrol. Daca e proaspata si nu are miros este probabil vopsea acrilica si se moaie cu alcool concentrat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări